Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra 11 ay suçunu öğrenemeden cezaevinde kalan Okkır, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Okkır, bugün davayla ilgili sonucu öğrenemeden mezara tahliye oldu. Giderken de geride ölüm döşeğine düşene kadar nasıl hastaneye kaldırılmadığı sorusunu bıraktı
İşte Kuddusi Okkır'ın dramı - Foto galeri
Ölüm döşeğinde tahliye...
Ergenekon soruşturması kapsamında 20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'nde 10 gün tutulduktan sonra Tekirdağ F Tipi Cezaevine nakledilen Kuddisi Okkır, 10 Mayıs tarihinden bu yana hastalığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görüyordu.
Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası tanısı konulan Okkırın bilinci kapalıydı ve doktorlar ilaç tedavisi ile Okkırın acı çekmemesini sağlamaya çalışıyordu. Aşırı derecede kilo kaybı yaşayan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkan Okkır, yaşam savaşını bugün saat 06.00da kaybetti.
EŞİ: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM
Kuddusi Okkır'ın ölümü üzerine gözyaşı döken eşi Sabriye Okkur, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu ve ölüme gönderildiğini söyledi.
Eşinin ölümünü beklediğini belirten Sabriye Okkır, Zaten beklenen bir olaydı. Sorumlular bunların cevabını bana versin. Eşimi benden ilaçsız aldılar, komada verdiler. Yaşanan bu olaylı uluslararası boyuta taşıyacağım ve hakkımı arayacağım. Meclis İnsan Hakları Komizsyonu'na eşim hakkında dilekçe vermiştim. Ancak gündeme bile gelmedi. Sağlam bir şekilde benden aldıkları eşimin şimdi ben cenazesini alıyorum dedi.
BELEDİYEDEN CENAZE ARACI
Maddi sıkıntıları nedeniyle eşinin cenazesini taşıyacak cenaze aracına verecek parası olmadığını belirten Sabriye Okkıra ise gazeteciler yardım etti.
Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Dölenekeni arayan gazeteciler durumu anlattı. Bunun üzerine Namık Kemal Döleneken hastanaye belediyenin cenaze aracını gönderdi.
Kuddusi Okkırın cenazesi ikindi vakti İstanbul Maltepe Camisi'nde kılınacak namazın ardından eşi Sabriye Okkırın yaşadığı Yalova merkeze bağlı Subaşı Köyü'nde toprağa verilecek.
ŞAHİN GEREKEN YAPILACAK
Okkır'ın sağlığı için cezaevinde gerekli tedbirlerin alınmadığı iddialarına yanıt veren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, olayın incelenmesi için müfeetişler görevlendirdiğini açıkladı. Bakan Şahin, eğer olayda ihmali olanlar varsa cezalandırılacağını vurguladı.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9367010.asp