MHP'li başkan 'Aşk heykelini' kaldırdı

Genel & Güncel Konular

MHP'li başkan 'Aşk heykelini' kaldırdı

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 02, 2009 20:13

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde eski belediye başkanı Hasan Şeker tarafından heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan çıplak bir kadını belinden tutup havaya kaldıran erkek figürünün tasvir edildiği metal heykel, yeni başkan MHP'li Mustafa Gül tarafından kaldırıldı. Gül, “Heykel turistler ve vatandaşlar tarafından kabul görmedi. İstenileni yaptık” dedi.

MHP'Lİ BAŞKAN AŞK HEYKELİNİ KALDIRDI

Kemer'de yeni belediye başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün ilk icraatı, 2004 yılında CHP'den seçilip daha sonra AKP'ye geçen eski başkan Hasan Şeker tarafından yaptırılan ‘Aşk heykeli’ni kaldırmak oldu. Sanatçı Zafer Sarı tarafından yapılan ve 2007 yılında ilçe merkezindeki kavşağa yerleştirilen heykel, Kemer Belediyesi işçileri tarafından kaidesinden vinç yardımıyla sökülerek Belediye'nin Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait depoya kaldırıldı. Heykelin sökülmesini izleyen kalabalıktan bazıları heykelin kaldırılmasını desteklerken, bazıları olayı protesto etti. Rus turist Boris Stratov, “1994 yılından beri Kemer'de tatil yapıyorum. Burada Türk kültürünü yansıtan bir heykel olmalı. Böyle bir heykeli ben Kemer'e yakıştıramıyorum” dedi. Yusuf Saydam adlı kişi ise heykelin kaldırılmasına tepki göstererek, “Bu sanata yapılan bir saygısızlıktır. Nasıl bu heykeli kaldırırsınız?” dedi.

Heykeli yapan Zafer Sarı, telif hakları yasası gereğince savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün kendisine sorarak bu heykeli kaldırabileceğini kaydeden Sarı, “Bana göre bu yaşanan ikinci Melih Gökçek vakasıdır. Melih Gökçek'in söktürdüğü heykel 11 yıl sonra Ankara'da yerine konulmuştu. Bu da benzer bir örnektir. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum” dedi.

Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, heykelin yerleştirildiği gün de tepki gösterdiğini hatırlatarak, “Kemer'in yerli halkı ve tatil yapan turistler heykelin kaldırılmasını talep ettiler. Heykel turistlerce ve vatandaşlarca kabul görmedi. Biz de istenileni yaptık. Oraya turizme faydalı bir yapı inşa edeceğiz” dedi.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11351275.asp?gid=229

*: Bu sözü açıklamaya ben ekledim,yazının orijinalinde yok.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Prş Nis 02, 2009 21:27

Zihniyet, zihniyet , zihniyet.Defalarca yazdim yok birbirlerinden farki Mhp, Akp, Dtp hepsi ayni zihniyetteler..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Sonturk » Prş Nis 02, 2009 23:28

Sanat eserleri (gercek sanat eserleri), resimler, heykeler, vucut bulduklari toplumun aynasidir. Burdaki heykel, Turkleren ne alakasi var. O kadar engin kulturumuz var hic kimse yararlanmiyor, adamlar "ask heykeli" deyip isin icinden cikiyorlar.
Ask heykeli yapacaksan en azindan Turklerde sevda nasil oluyor ona bakip da yap. Zaten lanet turistler geldikleri hotelden zar zor cikiyor, en azindan sokaga ciktiklarinda bizden birsey gorsunlerki etkilensinler, cunku bu tur dandik heykeler Avrupa'nin her kosesinde var. Kucumsemek istemiyorum ama, avrupalilara sanat dedinmi aklina bir Leonardo da vinci gelir, baska birsey bilmez.

Turkiye'nin turistik bolgelerinde, hersey, en kucuk ayrintisina varana kadar Turk olmali.

Tabi heykelin kaldirilmasina (en azindan bu sekilde) bende karsiyim, adamin ozru "kabahatinden" buyuk.
Turk,strong, stark,..., bir tesaduf mu?
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen creative » Cum Nis 03, 2009 8:39

çok doğru karar helal olsun. başkanımı kutluyorum. aşk heykeliymiş ? aşk başka türlü tarif edilmez mi ?
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 03, 2009 10:30

Sanat eserleri (gercek sanat eserleri), resimler, heykeler, vucut bulduklari toplumun aynasidir. Burdaki heykel, Turkleren ne alakasi var. O kadar engin kulturumuz var hic kimse yararlanmiyor, adamlar "ask heykeli" deyip isin icinden cikiyorlar.
Ask heykeli yapacaksan en azindan Turklerde sevda nasil oluyor ona bakip da yap. Zaten lanet turistler geldikleri hotelden zar zor cikiyor, en azindan sokaga ciktiklarinda bizden birsey gorsunlerki etkilensinler, cunku bu tur dandik heykeler Avrupa'nin her kosesinde var. Kucumsemek istemiyorum ama, avrupalilara sanat dedinmi aklina bir Leonardo da vinci gelir, baska birsey bilmez.

Turkiye'nin turistik bolgelerinde, hersey, en kucuk ayrintisina varana kadar Turk olmali.

Tabi heykelin kaldirilmasina (en azindan bu sekilde) bende karsiyim, adamin ozru "kabahatinden" buyuk.

Sontürk,adam haklı mı,haksız mı?Kafan karışmış ya da bir nalına bir de mıhına vurmuşsun.

çok doğru karar helal olsun. başkanımı kutluyorum. aşk heykeliymiş ? aşk başka türlü tarif edilmez mi ?

Creative,söyle bakalım aşk başka türlü nasıl tarif edilebilir?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

kafa geri olunca...

İletigönderen alamancı » Cum Nis 03, 2009 11:35

o heykele harcanan onca emek ve paraya yazik. begenmiyorsan o heykeli baska bir yere bir baska heykel koydur koca kemerde heykel koyacak baska yer mi yok. yok efendim Türk kültürüne uymuyormus. Kemerin neresi Türk kültürüne uyuyor? tamamen suni görgüsüz ve kisiliksiz bir beton yigini... o güzelim doganin içinde üçüncü sinif yerden bitme bir turizm sehri. bir kere Türk kültüründe heykelcilik varmi, tamamen turist yolmaya yönelik düzeysiz turizm varmi? bizim millet ege ve akdenizde deniz kenarinda köy bile kurmamis. eski köy varsa hemen hepsi rum köyü. adam AKP usülü geri kafali gerisi bahane
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Sonturk » Cum Nis 03, 2009 11:43

Cetin Tas, adam hem hakli hem haksiz ;D. Soyle, Ask heykeli yapacaksan, hele de turistik bir bolgede, bizden birsey tasisin, ne bileyim, bir renk, bir motif, falan filan. ben bunun icin kaldirilsin diyorum.

Ama Adamin niye heykeli kaldirdigi beli, yobaz bir dusunceyle kaldirmis. Burda heykeli kalkmasi yanlis deyilde, arkadaki zihniyet yanlis. Adam gibi cikip deseydi "host bu ne lan, bu siradan heykelde ne? bunu adam gibi bir sanat eseri koyun! demesi lazimdi.

gecmiste beni cildirtan bir ornek olmustu:Turkiye'ye kocaman bir heykel yapilacakti (galiba Istanbul bogazina), Zulfu livaneli denen zaat cikip soyle dedi: Akdeniz(yada baris mi, dandik birsey iste) tanricasini dikelim. Yahu aptal adam Turkiye de kim biliyor bu akdeniz tanricasini, bizlen ne alaka, falan filan.

Medeniyetler, sanata kendilerine has bir tarz yaratirlar, ama malesef, biz Gokturklerden beri boyle birsey yapamadik. Hep islami sanat olmustur, milli deyil. benim istedigim milli sanat!.

Lafin kisasi, bizden olmayan, bize yabanci olan "sanat" eserlerine karsiyim. Tabi sanat evrensel gazelini okuyan cok.
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Cum Nis 03, 2009 14:50

Sonturk yazmis:"Lafin kisasi, bizden olmayan, bize yabanci olan "sanat" eserlerine karsiyim.Tabi sanat evrensel gazelini okuyan cok."

O zaman teknolojiyide kullanma bakalim o da yabancilarin.Su yazdigin yaziyi yine yabancilarin teknolojilerin sayesinde bize ulastiriyorsun.Bizim gibi dusunenler gazel okuyorsa eger, sen martaval atiyorsun. Bu arada kullandigin pek cok seyin ne oldugunu yani seni tanimak ve bu sozunu sana daha iyi geri iade etmek isterdim.

Beyinler ozgur olmali ve sanatta icinden ne geliyorsa onu yapmali.Hem toplum icin hemde kendisi icin sanatini icra etmelidir.

Babam bir yasanan olay anlatmisti:"Adamin biri otobuste ha bire televizyon izlemeyin diye propaganda yapiyormus.Otobus surucusu bir iki dinlemis.Adamcagiz susmak bilmiyor.Donmus adama "amca gel sana bir sey soyleyecegim"demis.Adamcagiz gelince "In bu otobusten bu da gavur icadi. "Adamcagiza soyleyecek soz kalmamis.Inmis.

Ne ise diger yolcular demisler tamam geri alalim dagin basidir.Surucu geri donup almis.

Muzik evrenseldir. Resim, sinema, heykel hepsi lutfen sende bize martaval okuma.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Sonturk » Cum Nis 03, 2009 15:52

Maydonos kardesim , ben soyle yabanci sanat karsiyim demek istedim:

Sehirlerimize heykel, sanat eseri dikeceksek, niye bizi temsil eden birsey olmasin,

vatan topragini bizlen hic bir alakasi olmayan sanat eserleriyle doldurusak, Turk kulturu ne olur?

Heykel dikeceksen sehirlerimize, kulturumuzu one cikaran birsey olsun.

Turkiye de soyle bir zihniyet var kultur, sanata:

roman yazayim, milletime ozume soveyim, edebi olur, nobel alirim.

filim cekince, sevisme sahnesi, ciplak kadin gostereyim, sanat filimi olur

heykel yapayim, ask heykeli olsun, birseye benzemese de,tabu oldugundan, sanat eseri olur.

ben hic bir sekilde yabanci sanata karsi deyilim, ama Turkiye de kendimize has bir kimlik yaratmamiz lazim. Bu Ataturk zamaninda yapiliyordu, dikat edin Ataturk zamaninda mimari de bir kimlik vardi.

Ataturk oldu, dalkavukluk butun alanlara yayildi, eski asaglik kompleksi geri geldi.

Evet Musik, resim, evrensel, ama neden bizim sanatcilarimiz yurt disinda dinlemiyor? cunku herseyleri batindan taklit. Ben ingilzce sarki dinliyorum, neden bir yabanci turkce muzik dinlemez?

Cunku karsilarinda kimlik tasiyan birsey yok, yamali birsey.

evet beyinler ozgur olmali, yaratici olmali, ozenti olmamali.

Birde su gazel meseli: tabiki sanat evrensel, ama ulkemizde cogu sanatcilar yaptiklari "sanat eserleri" ozenti oludugundan, elestirilince cikip, sanat evrenseldir kardesim diyor. yani ruhsuzluklarini bu gazelen koruyorlar.
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletigönderen Ata-Türkçü İhtila » Cum Nis 03, 2009 16:22

creative yazdı:çok doğru karar helal olsun. başkanımı kutluyorum. aşk heykeliymiş ? aşk başka türlü tarif edilmez mi ?

Bu nasıl bir zihniyettir? Bu ülke islamcı dikda ile mi yönetilecek? Burdan bu çıkar.Aferin başkanına Türk-islama devam edin
Kullanıcı küçük betizi
Ata-Türkçü İhtila
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen maydonos » Cum Nis 03, 2009 17:34

Sonturk arkadas evet kendi degerlerimiz dislansin diye bir sey demiyorum.Ama Turkiye'de neden ilk hareket peki sanatciya?Neden? Sanatcicnin kendisini sadece sanati ile anlatmasi gibi bir soylem var.Bu yanlis sanatci kendini her arenada ifade etmesini bilmeli ve anlatabilmelidir.
Ask evrenseldir.Bu insanligin ortak ve en dogal duygusudur.Dolayisi ile bu yapilan hareket resmen hakarettir.Sanata bu kadar mi az deger veriyoruz ve verecegiz.
Fazil Say Asik Veysel'in eserlerini yorumladi.Japonlar dinledi Turkiye'de kac kisi dinledi.
Daha gecen aylarda gazetede okudum obua da cok yetenekli olan bir cocugun neler yasadigini.
Trt de arap musikisi var degil mi artik?
Iste, bagnaz iktidar neler yapti ve yapacak gorduk.Animsiyormusn?Bu tip bir krizde Ankara'da cikmisti.Bu belediye baskaninda yaptiginin bundan farki yok.
Orta cag zihniyeti baska bir sey degil.
Ayrica youtube girme olanagin varsa "Londra senfoni orkestrasi Kan Cicekleri" yaz, cok guzel.Kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Sonturk » Cum Nis 03, 2009 17:47

Maydonos, ben sana hak veriyorum, ben heykeli elestirmekle beraber, ilk iletimde zihniyeti de elestirdim. butun soylediklerine de katiliyorum, belki hos karsilanmayacak ama genede soyleyecegim, bunlar sadece ve sadece Turk'un Islam'a boyun eydigindendir, Turk deyil, Islam Turk'e boyun eymesi lazim. ben heykele karsi ciktigimda arkasinda bir mantik vardi, ama Mhplinin kararinda sadece dogmalar vardi.
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Cum Nis 03, 2009 18:33

Sonturk arkadas anlasabildigimize sevindim.Ayrica Gercek Gundem de heykelin butununu gordum bence cok estetik ve cok guzel.Turk heykeltrasimizla gurur duydum.Ayrica hicbir cinsellik te icermiyor.Dikkatlice incelenince kalbini opuyor ve bu cok anlamli.Kadikoy Belediyesine ve Baskanina tesekkurler, saygilar..

O heykeli Kadıköy'e istiyoruz
MHP'li başkanın kaldırttığı “Aşk Yağmuru” adlı heykele Kadıköy Belediyesi talip oldu.

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde yeni seçilen MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün göreve gelir gelmez kaldırttığı “Aşk Yağmuru” adlı heykele Kadıköy Belediyesi talip oldu.

2004 Yılında Heykeltıraş Zafer Sarı tarafından yaptırılan heykeli “Sanata ve sanatçıya sahip çıkmak için” Kadıköy’e almak istediklerini söyleyen Başkan Selami Öztürk, heykeli Kemer Belediyesi’nden isteyeceklerini belirtti.

Kadıköylülerin her zaman sanata ve sanatçıya büyük önem verdiğini ve sahip çıktığını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, heykelle ilgili haberleri basından takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Ortada bir sanatçı yorumu, sanatçı emeği var. Sanat eserleri heykeller değişik kişilere değişik çağrışımlar yaptırabilir, yada farklı olarak algılanabilir. Sanat eserinin özelliği de budur zaten. Herkes tarafından farklı yorumlanmak, farklı algılanmak. Sanat dallarının hiç birinde bu tür kısıtlamalar, engellemeler olmamalı. Sanat ve sanatçı özgür olmalı. Biz sanata ve sanatçıya her zaman saygı duyuyoruz. Bu nedenle sansürlenmek istenen, yasaklanmak istenen bu heykeli Kadıköyümüze istiyoruz.”

Bir kadın ve erkek figüründen oluşan “Aşk Yağmuru” adlı heykeli bulunduğu Kemer Kavşağı’ndan dün göreve başlayan yeni Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından vinçle “genç kızların ahlakını bozduğu” gerekçesiyle kaldırılmıştı. Başkan Öztürk, heykelin Kadıköy’e getirilmesi için sanatçısı ve Kemer Belediyesi ile irtibata geçeceklerini de belirtti.
Kaynak: Gercek Gundem
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen creative » Cmt Nis 04, 2009 9:24

Çetin Taş yazdı:Creative,söyle bakalım aşk başka türlü nasıl tarif edilebilir?

yeterki istesinler eminimki ortaya çok daha güzel heykeller çıkacaktır. aşk bir erkekle kadının birleşmesimidir ?

internette bir yorumcu yazdı:5 Yasinda ki cocugunla Kemerde Dolasan Anne ve Babbalar !
Cocuk bu Nedir dediginde ?
Anne ve Baba Nasil cevap verebilir ?
Türk Milleti nin Ahlak yapisini bozan bu Düsünceleri ve Heykellerini
Yikandan ALLAH RAZI OLSUN !
Türk Milleti nin Ayakda Kalabilmesinin Nedenlerinden en önemlisi
Ahlaktir !
Türk Milleti nin ahlakini yikan !
Türk Devletini de yikar !
Türk milleti !
Türk Milliyetcilerine Güc verdikce?
Yikilmiyacagiz !
Onlarin Fikirlerinide Heykellerinde YIKACAGIZ....

Ata-Türkçü İhtila yazdı:
creative yazdı:çok doğru karar helal olsun. başkanımı kutluyorum. aşk heykeliymiş ? aşk başka türlü tarif edilmez mi ?

Bu nasıl bir zihniyettir? Bu ülke islamcı dikda ile mi yönetilecek? Burdan bu çıkar.Aferin başkanına Türk-islama devam edin

bir heykel kaldırmakla islamcı dikda nın ne alakası var ? o kadar MHP li başkan var. onların belediyelerinde islam kurallarınamı yer veriliyor. yanlış yapan birine hemen 5-10 kırbaç, hırsızın elinin kesilmesi gibi işlemler mi yapılıyor.
o kadar çok sevdiysen heykeli, bir mektup yazalım başkana sana versinler sizin sokağa oda olmazsa sizin evin bir köşesine o heykeli koyalım.
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen mukanorkan » Cmt Nis 04, 2009 9:36

Rus turist Boris Stratov, “1994 yılından beri Kemer'de tatil yapıyorum. Burada Türk kültürünü yansıtan bir heykel olmalı. Böyle bir heykeli ben Kemer'e yakıştıramıyorum”

Elin Rus'u bile yakışmıyor demiş :)
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x