MHP'nin Tuzakları

Genel & Güncel Konular

MHP'nin Tuzakları

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt May 26, 2008 11:08

Aşağıdaki bilgilerin büyük çoğunluğunu bir MHP Kurmayı'ndan aldım. Sohbet ettiğim bu MHP taktisyeni, parti yöneticisi ve milletvekilinin adını elbette ki, gazetecilik ilkelerim gereği, burada yazamayacağım�

MHP yönetimi ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli"nin 22 Temmuz öncesi başlayan bir stratejisi var. Bugüne kadar da enikonu başarılı bir strateji gibi.

AK PARTİ"NİN KOZLARI

Amaç, AK Parti"nin ve Erdoğan"ın kozlarını elinden almak.

AK Partinin; temelde hepsi mağduriyet kapısına açılan, milletin duygularına seslenen bir çok kozu var.

İlki, 22 Temmuz seçimlerinin de nedeni olan türbanlı eşe sahip bir cumhurbaşkanı� Sırf bu tartışma nedeniyle ülke seçime gitmişti. AK Parti de, "Bir Müslüman"ı cumhurbaşkanı yapmamak için 367 gibi bir garabet uydurdular" diye propaganda yapmıştı. Ve yüzde 47"ye tekabül etmişti bu söylem.

ILIMLI BİRİ ARANIYORDU

Bu söylem AK Parti tabanının en büyük kozlarından biri olarak yorumlanır hep� (Hatırlarsınız Muhsin Yazıcıoğlu"na da "Müslümanların iktidarını engelleme" diye baskı yapıp, Erbakan"ı başbakan yapmışlardı. Ama konumuz; dini siyasete alet ettiler, filan eleştirisi değil. Bu başka bir yazı konusu olabilir. Biz saptama/anımsatma yapıyoruz�)

Hafızası güçlü olanlar anımsayacaktır, seçim sonrası; (e-muhtıra"nın mı etkisidir yoksa Dolmabahçe görüşmesinde verilen sözler midir ya da Erdoğan"ın, "yeter artık ülkedeki gerginlik, yumuşayıp, merkeze doğru gelelim" düşüncesine ulaşmasından mıdır?) Başbakan ilk bir hafta "ılımlı bir TBMM Başkanı ve ılımlı bir Cumhurbaşkanı ve de ılımlı bir kabine" oluşacağı mesajını vermişti.

GÜL"ÜN ÖNÜ TIKANMIŞTI

Sanırım, o günlerin arşivlerinde yer alıyordur. Erdoğan- Gül görüşmesi oldu. Muhtemel ki, �Bak 367"yi bile icat ettiler. Gerginlik oluyor. Gel bu sevdadan vazgeçelim� diye Gül"ün adaylıktan vazgeçmesini istedi, Erdoğan�

Gül 2 gün süre istedi. Haymana"daydı galiba; iki gün düşündü. Pek mümkün görünmüyordu, adaylığı. Yine, 367 sıkıntısı vardı.

Ama tam o sırada Bahçeli, �Kim aday olursa olsun biz Meclis"e gireceğiz� açıklamasını yaptı.

Gül"ün eli güçlendi. Ve adaylıkta direndi.

Erdoğan"ın direnmeye yetecek argümanı ortadan kalkmıştı.

MHP"NİN SİYASET OYUNU

Peki Bahçeli neden bu açıklamayı yaptı? Açıklamasını, aday belli olduktan sonraya erteleyebilirdi. Ama tam da Gül"ün karar arifesinde açtı kapıları...

İşte ilk tuzak buydu, MHP"li kurmayın anlattıklarına göre...

�Gül yerine daha liberal ve ılımlı bir isim olsa ne olurdu ki?� diye sordu o kurmay. �Sonuçta yine AK Parti"nin tüm isteklerini yerine getirmeyecek miydi ki, o isim de? Tüm kararnameler ve atamalar yine AK Partinin istediği gibi olmayacak mıydı? Bakın, Toptan ılımlı, merkez sağdan gelen bir isim. Ne oldu? Yine AK Parti"nin istediklerini yapmıyor mu?�

�Evet� den başka bir yanıt veremedim�

GÜL-ERDOĞAN GÜÇ KAVGASI

Devam etti:

�Ama Gül ile Erdoğan arasında bir yarış, rekabet, çekişme, güç kavgası, adına ne derseniz deyin bir çatışma var. Erdoğan 22 Temmuz"da 200 milletvekilini listeye almadı. Neden? Hırsız mıydı hepsi, başarısız mıydı hepsi? Hayır. Gül"ü tuttu, etrafını temizledi, Arınç"ı tuttu, etrafını temizledi, Aksu"yu tuttu, etrafını temizledi, Mehmet Ali Şahin"i tuttu ama onun da etrafını temizledi. Yalnızca Şener, kendisine yakın olanların tasfiyesine direndi ve aday olmadı. Bu çatışma, Erdoğan"ın bu "temizlik operasyonu" zaten partide bir güçler savaşı yaratıyordu. Biz de Gül"ün cumhurbaşkanı olmasının yolunu açarak; Erdoğan-Gül kavgasının devamını ve de körüklenmesini sağladık. Bu bir politikadır, siyaset işte budur.�

BİR CÜMLE YETTİ

�Yoksa Gül, pasifize olacaktı. Erdoğan tek ve güçlü hakimiyeti ile Köşk"e ılımlı ama kendisine göbekten bağlı birini gönderecekti. AK Parti istediği gibi yol alacaktı. Bir cümlelik açıklama ile bunun önünü kestik...�

Yorum yapmadım.

TÜRBAN KOZU BELASI OLD
U

MHP kurmayına "ikinci büyük kırılmayı nerede yaptınız?� diye sordum. Aslında ikinci tuzağı soruyordum ve bunun türban konusu olduğunu da biliyordum.

�Türban, üniversitelerde başörtüsü konusu� AK Parti ve tabanı sürekli olarak bunu, siyasete malzeme yapıyor ve orada besleniyordu. Bunu ortadan kaldırmak gerekti. Bu nedenle; AK Parti"nin bir türlü çözmek için adım atmadığı konuda biz, ilk çıkışı yaptık. Erdoğan; peşimize takıldı. Sorunsuz bir çözüme ulaşılsaydı, hem elindeki bir kozdan olacaktı hem de MHP"nin sorunu çözdüğü görülecekti. Ama hem ek-17"yi çıkartmamakla hem de değişikliğin Anayasa Mahkemesi"ne götürülmesiyle; başörtüsü sorunu artık AK Parti"nin başına bela konumuna geldi. Millet de gerçekleri gördü��

DEVAMI VAR

"Buna da OK. Peki başka neler var?�

�Şimdilik bu kadar yeter� Daha başka sürprizlerimiz de olacak elbet!� diye yanıt verdi.

MHP"nin politikalarına, çıkışlarına bu açıdan bakmaya devam edeceğim.

Zübeyir Kındıra

:arrow: http://www.internethaber.com/author_art ... hp?id=6929
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x