"MHP oylamaya katılacak"

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

"MHP oylamaya katılacak"

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 26, 2007 8:41

Bahçeli: "Biz de aday çıkarabiliriz''

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'teki oturumda 367 milletvekili bulunma şartı sıkıntısız şekilde yerine gelecek. Abdullah Gül'ün adaylık işareti vermesinin ardından gözlerin çevrildiği MHP, oylama için Meclis Genel Kurulu'na katılacağını açıkladı. MHP'nin aday ismi üzerinde uzlaşma şartı da yok.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Milliyet ve Akşam gazetelerinde yer alan açıklamalarında, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığına istediği kişiyi seçebileceğini, partisinin oylamaya katılacağını söyledi.

Bahçeli, "Genel Kurul'da da 367 yeter sayısı sorunu yaşanmaz. Oylamaya katılırız, ama oy veririz vermeyiz, o bize kalmış" dedi.

AK Parti'nin kimi isterse seçebileceğini söyleyen Bahçeli, adayın üzerinde tartışılmayacak, Türkiye'ye yakışan bir isim olması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, "Yetkili kurullarda görüştükten sonra biz de bir aday çıkarabiliriz" dedi.

MHP lideri kendisini telefonla arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ise seçimden önce, "Bunlara Meclis'te selam bile verilmez" dediği ve MHP'yi DTP ile aynı kefeye koyduğu gerekçesiyle aramayacağını belirtti.

Gül'ün Köşk sinyali sürüyor

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda ''net'' bir ifade kullanmaktan kaçındı, ancak ''Meydanların işaretini görmezlikten gelecek halim yok'' dedi ve süreci ''aceleye getirmeden'', ''olgunluk içinde'' yürütme mesajı verdi.

Gül, daha önce Meclis'in "nafile oylama"larla yıpranmaması için Köşk adaylığını geri çektiğini belirterek, "Milletin, meydanların gösterdiği istikamette hareket etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Prş Tem 26, 2007 20:21

Umarım siyasi bir oyundur. Yoksa ağız dolusu küfürü hakediyorlar!
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Reisimiz » Prş Tem 26, 2007 21:00

Sayın Bahçeli 2 Derede Kalmıs Kendiside İnanmıyor hem katılırız hem oy vermeyebiliriz de diyor
Hem de Üzerinde Tartısılmayacak Aday İstiyor Bu Olmayacagi için Mhp'nin Katılmaması Lazım
Kullanıcı küçük betizi
Reisimiz
Üye
Üye

İletiler: 125

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 26, 2007 21:43

Ram, ben de saskinlikla izliyorum.. bakalim altindan ne cikacak :?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Tsigalko » Cum Tem 27, 2007 2:39

Türk-Kan, haber için teşekkürler.
Gerçekden bugün gaxeteyi açdığımda tam anlamıyla şok oldum.Miting meydanlarında birbirlerine, daha doğrusu Bahçeli, Erdoğan'a hain, sahtekar vs vs ağır tabirler kullanmışdır.
Şimdi MHP salona girdiği takdirde Meclis yeni cumhurbaşkanı'nı seçecek.Bu kim olacak, AKP yandaşı kimin işine yarayacak, AKP'nin.Şimdi Bahçeli'nin sarfettiği hain kelimesine bakdığımızda, hainin amacına hizmet eden de benim gözümde haindir, sahtekara hizmet eden de , benim gözümde sahtekardır.
Umarım Ram'ın, bahsettiği gibi, siyasi bi polimdir, yoksa neyse o gün gelsin konuşuruz.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x