Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse,Türk-İslam ülkücülüğü ile ulusalcılık hiçbir zaman aynı safta ve aynı cephede olamaz!
Sokrates,bu yazdıklarında çok haklısın.
Zaten tartışma "MHP ile ulusalcılar aynı çizgidedir"olmamalı.
Bu açıdan bakarsak ülkücülük Türk-İslam sentezinin bileşimidir.
Kesinlikle doğru.
"Ya Allah,Bismillah,Allahu ekber"şeklinde tekbirli sloganı MHP'de kullanıyor,İBDA-C'de,BBP'de.Bence MHP yönetiminin Milliyetçi olmaya karar vermeli ya da şimdiye kadar olduğu gibi Türk-İslam sentezi çizgisinde devam etmeli.Birincisini seçmelerinin hem partileri için ve hem de Türkiye için çok hayırlı bir devrim olacağına inanıyorum.
Oysaki Türkeş, İslam ahlak ve fazileti,Türk'lük gurur ve şuuru diyor.hATTA TÜRK'LÜK BEDENİMİZ,İSLAM RUHUMUZDUR! da demiştir.
Türkeş böyle demiş olabilir ama Türkeş'in söylediği herşeyi doğru olarak kabul etmek MHP'yi ileriye götürecek bir davranış değildir.
Tartışılması gereken asıl konu da "MHP tabanı ile ulusalcı(ya da milliyetçi)lar aynı çizgiye gelmişlerdir"görüşüdür ki ben geldiğimiz noktada bu görüşü destekliyorum.Böyle olduğunu düşünüyorum.
Ama ulusalcılık düşüncesinin DİN eksenli bir kaygısının olmadığı ve hatta bazı ulusalcıların dine düşman oldukları bellidir!
Sokrates kardeş.Bak son derece önemli bir düşünürün ismini takma isim olarak seçmişsin kendine.Seçtiğin ismin hakkını vermek için bence 4-5 kez düşünüp öyle yazmalısın.Bu düşünceye nereden vardın?Dine düşman milliyetçi(ulusalcı)olur mu?Ama "dinin insanlar ile Tanrı arasında(şimdi buna da yorum yapma,kastettiğim Cenab-ı Rab'bül Alem-in,yani Allah(c.c.))olması ve öyle de kalması gerektiğine inanan milliyetçiler var" desen bu doğru olacaktır.Din eksenli kaygısının olmadığı da tabi ki doğrudur.Olmalı mı?MHP ya da dini siyasi amaç uğruna kullanan diğer partilerin din eksenli kaygılarının olması doğru mudur?Nerede kaldı LAİKLİK?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.