MHP'yi Gafletten Uyandırmanın Zamanıdır Ey Halkım, Destek Ol! / Erdal SARIZEYBEK

Emekli Jandarma Albay - Yazar

MHP'yi Gafletten Uyandırmanın Zamanıdır Ey Halkım, Destek Ol! / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen KOLBAŞI » Çrş Mar 07, 2012 12:10

MHP'yi Gafletten Uyandırmanın Zamanıdır Ey Halkım, Destek Ol!

Kendimize, eş ve çocuklarımıza baktığımızda ne görüyoruz ey halkım; umutsuzluk, yorgunluk, öfke, endişe, çaresizlik, yılgınlık, üzüntü, sıkıntı, yüreğimizi daraltan her şey var içimizde ve çevremizde…

Sebepsiz değil, omzumuza çöken kurşun gibi bir yük, ağır, insanlarımız taşıyamıyor artık, çünkü ve en başta borçlandırdılar bizi, ödeyemeyeceğimiz bir yükün altına koydular bizi, artık yaşayan değil ezilir olduk.

Bir hükümet, kendi halkını bile bile borç yükü altına koyar mı?

Koydular bizi. Bu AKP hükümeti bile bile bakkal dükkânlarında, pazarlarda, marketlerde kredi kartı dağıtılmasına izin verdi ve herkes de aldı. Bir hükümet geliri bir lira olan memura, çiftçiye, esnafa, işçiye, emekliye on liralık, yüz liralık kredi kartı verilmesine göz yumar mı? Yumdu bu AKP ve bir liralık gelirimize on liralık kredi verilmesine ortam sağlayıp borçlandırdı bizi…

Peki bir hükümet enflasyon rakamı on iken, kredi kartı faizlerinin yüz olarak uygulanmasına izin verir mi? Verdiler, bir lira borç verdiler, on liramızı cebimizden aldılar ve hükümet de göz yumdu bu soyguna, hatta soygun için ortam hazırladı.

Ya çiftçilerimiz ve küçük esnafımız? Bir hükümet üretmeyen köylümüze teşvik verir mi, verdiler. Üretmeyen çiftçiye varlığının on katı kredi verilir mi, verdiler. Sonuç ne oldu: Çiftçimizin tarlası hem de yüzde sekseni yabancı bankaların ipoteğinde şimdi, çünkü üretmeyen çiftçi ödeyemiyor, borcu ödeyemeyince tarlasına ipotek konuluyor, belki de satışlarına başlandı bile…

Hal böyle iken bir hükümet on bankanın sekizini yabancılara satar mı, biz bilmez miyiz banka yönetmesini, ama sattılar. Şimdi bu yabancı bankaların karı 13 milyar dolar. Kimin parası bu? Bizim. Kim göz yumdu buna?

Dedim ya baştan, sıkıntı sarmış bir dört bir yanımızı, işte ilk nedeni bu, bile bile borçlandırdılar bizi. Herkes, hepimiz borçlu; çiftçi, memur, emekli, işçi, esnaf, köylü, dul, yetim, hepimiz ve bu hepimiz bu ülkenin çoğunluğudur, azınlığı değil. Çoğunluk borçlu şimdi ve bizi nefes alamaz hale getirdiler, ülkemizde olan biteni göremez hale düşürdüler. Ekmek parası derdindeki halkımız artık ülkemizde ne olduğunun ve ne bittiğinin belki farkında değil, belki de umurunda olmaz hale geldi, belki de kasten getirildi.

Bizim halimiz bu işte; herkeste üç beş kredi kartı, o bankadan bu bankaya koşup duruyoruz, elimizde avucumuzda ne varsa, bankalara verip duruyoruz, hatta elimizdekini de satıp duruyoruz, ama nereye kadar?

“Efendim geliri kadar kredi alsın, ödeyemeyeceğini almasaydı” diyorlar. “Aldıysa cezasını çeksin” diyorlar. Bunu diyenler alçaktır alçak! Alçak çünkü halkımızın eğitim ve öğretim ortalaması ilkokul üç buçuk sınıf düzeyinde, bunu hükümet biliyor. Bu halkımızın uzun yıllardır yokluk ve yoksulluk sınırında yaşadığını da biliyor. Hal böyle iken ne diye izin verdiniz bu soyguncu reklamlara; şimdi al yarın öde, şimdi al gelecek sene öde, şimdi al on yıl içinde öde, şimdi al elli taksitte faizsiz öde, aldattılar bizi, aldattılar. Aldattılar çünkü şimdi aldık ama ödeyemez duruma düştük, aldandık göz göre göre, aldattılar bizi…

Bu bizim halimiz, eşimiz, çocuğumuz, yakınımız, bizim halimiz, peki ya devlet, ya yargı, ya ordu? Onlar ne alemde? Onların hali de bizden beter nerdeyse...

“Referandum” dedi bu AKP siyaseti, yargıyı ele geçirdi, yargı bağımsızlığı yok artık. Savcı vicdanı, hakim vicdanı yok artık; davaya göre hakim, davaya göre savcı, işine gelmez ise, al onu vur ötekine misali, adalet yok artık.

“AB yasalarına uyum” dedi bu AKP siyaseti, Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu’nu değiştirdi, askeri yargıyı yok edip, askerin her adımını sivile devretti. Üstüne de “gizli tanık, gizli müneccim, gizli dava, gizli soruşturma” koydu, şu an kimin eli kimin cebinde belli değil, at izi pek az, it izi dört nal gider oldu, karıştı birbirine. Şu an askerlerimiz terörist denilerek hücrelere atılıyor, asıl terörist olan PKK da cirit atıyor, çünkü meydan boş artık.

Peki ya devlet? Ülkesi ve milletiyle bölünmez olan devlet? Dili bir, dini bir, kaderi bir, tarihi bir, geleceği bir, bayrağı bir olan devlet?

Eriyor eriyor, avuç içinde buz misali, eriyor. Görmek isteseniz de eriyor, istemeseniz de eriyor. Barzani, Talabani, PKK, savaş çığlıkları, sözde kürdistan bezleri, sözleri, toplantıları, özerklik lafları ve eylemleri almış devletimizi sürükleyip götürüyor bir uçuruma.

Kıbrıs darda, Azerbaycan biz kardeşlerine küskün, yıllardır yönettiğimiz Suriye bize düşman, Libya düşman, Mısır düşman. Etrafımızda dost kalmaz oldu. Arap Baharı dediler, biz Türklere tüm Arapları nerdeyse düşman ettiler, yalnızlaştırdılar bizi.

Daha sayarız ama umarım “derdim özünde budur ve anlaşılmıştır”.

Şimdi gelelim MHP’ye.

MHP Merkez Yönetimi tüm bu saydıklarımızı bilmiyor mu? Biliyor, hatta fazlasını…

“Türk-Kürt” diyerek kardeşlerin birbirine düşman edilmeye çalışıldığını, “Alevi-Sünni” diyerek Müslüman bir milletin birbirine düşman edilmeye çalışıldığını bilmiyor mu? Biliyor, hatta fazlasını…

Doğu Anadolu’da MHP ve CHP hatta diğer tüm partilerin silinmekte olduğunu ve halkımızın “AKP-PKK tercihi” yapamaya zorlandığını görmüyor mu? Görüyor, hatta çok daha fazlasını…

Kod adı Ergenekon denilerek AKP-PKK’ya muhalif örgütlü toplum liderlerinin, gazetecilerin, aydınların, askerlerin hapse atıldığını ve hükümet eli ve AKP hukuku desteği ve de polisin zoruyla ülkemizde bir korku yaratılarak insanlarımızın sindirilmeye çalışıldığını anlamıyor mu? Elbet anlıyor, hem de fazlasını…

Şimdi soru şu: MHP ne yapıyor bu kör karanlık uçurum noktasındaki ülkemizde?

MHP Şemdinli’de var mı? Yok. Doğu illerinde var mı? YOK. Peki gidiyor mu hiç oralara? Yok, son gidilen yer Diyarbakır. Peki, bu illerde MHP’ye gönül vermiş insanlarımız yok mu? Elbet var, hem de çok. Peki ne yapsın onlar? Tek seçenek: Ya AKP ya PKK! Zaten olan da bu değil mi, ama buna izin vermeyiz artık, vermeye de hakkımız yok, çünkü Şemdinli vatan toprağıdır ve Türk Bayrağı dalgalanır orada, gitmek gerek, darda olan kardeşlerimize de el uzatmamız gerek.

Peki, her yerde olduğu gibi, milliyetçiliğimizin kalesi olan MHP Erzurum, Erzincan, Yozgat, Çorum, Kırşehir, Tunceli, Sivas, Amasya, Kırıkkale gibi İç Anadolu’da nerede var?

Yok ise eğer, peki MHP var olmak için ne yaptı oralarda, ne yapıyor ve ne yapacak?

Şimdi yeniden soruyoruz: MHP ne yapıyor bu kör karanlık uçurum noktasındaki ülkemizde?

Hiç, gerçekten hiç, isterseniz bu hiçleri sayalım; Salı Meclis konuşmaları ve AKP’ye sataşma, dalaşma, Çarşamba-Perşembe açılışlar, diploma törenleri, Cuma ülkede gelişen önemli olaylar hakkında yazılı basın açıklamaları, Cumartesi-Pazar istirahat ve geçmiş olayların değerlendirilmesi, Pazartesi ise Salı konuşmasına hazırlık…

Bu miting denilen şey seçim zamanı mı yapılır, oy istemek için mi yapılır, milletin vekili olmak için ve de bizi aldatmak için mi yapılır? Demokratik hak ve özgürlükler kullanılarak, bu zorlu dönemde bu ülkede hiç miting yapılmaz mı? Yapılıp da halkımıza olan biten anlatılmaz mı? Anlatılıp çıkış yolu için destek istenmez mi?

MHP ülkemizin köklü bir partisidir ve ardında büyük bir halk desteği olan bir partidir, bundan hiç birimizin kuşkusu yoktur. MHP ülkemizin bu kritik ortamında çıkış yolumuzu aydınlatacak bir partidir, bu güçlü ışığı verecek halk desteği vardır.

Eğer ki MHP hala çıkış yolumuzu aydınlatacak bir ışık olamıyorsa, gaflete düştüğündendir, ihanet değil.

O halde ey halkım, bize destek ver, bize destek ol ve uyandır bu gaflet uykusundan MHP merkez yönetimini. Tez elden uyandır ey halkım, tez elden, çünkü bu gidişat hiç iyi değil!

Erdal SARIZEYBEK, 6 Mart 2012
"Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir!" Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
KOLBAŞI
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 41
Kayıt: Cum Eyl 18, 2009 22:49

Re: MHP'yi Gafletten Uyandırmanın Zamanıdır Ey Halkım, Destek Ol! / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen alpx » Çrş Mar 07, 2012 13:30

Sertifika töreni deyip gecmeyin. Sayin Devlet Bahceli her firsatta söylüyor. Millet ya oy verecek yada demokratik tepki vercek sokaga dökülecek haykiracak ki MHP harekete gecsin. Baska türlü bize fasist diyorlar agam olmuyor. Biz bu yolda 5.000 sehit verdik beyim, bazilarinin da bunu anlamasi gerekiyor. Bahceli beyin aciklamalari cok berrak ve ortada, lider Devlet Bahceli; siz millete anlatin aciklayin MHP altinda örgütlenerek milleti bir cati altinda toplamaya calisin. Ele silah almaya, 2. kurtulus savasi diye ortaligi kana bulamayaya gerek yok yeterki millet olan millet bir cati altinda toplansin. MHP nin tüm calismalarini takip edin sogukkanli olun. Aklinizi önde tutun. " En kötü demokrasi, en iyi Darbe den; daha iyidir." Alparslan Türkes.
Kullanıcı küçük betizi
alpx
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Sal Ara 30, 2008 6:42

Re: MHP'yi Gafletten Uyandırmanın Zamanıdır Ey Halkım, Destek Ol! / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen ya hep ya hiç » Çrş Mar 07, 2012 14:39

alpx sana katılmamak mümkün değil.
ben de aynen senin gibi düşünüyorum...
millete yeni yeni çözüm arayışları , yeni yeni sığınılacak limanlar önereceğinize ,,,
var olan kaleye gelin sığının ,,, mesela Osman Pamukoğlu Paşa neden parti kurar anlamam !.. katıl işte kale ortada !...
ve kimseyi meydana sokağa dökmeye kalkmayın ,,,
temkin tedbir ağırbaşlılık en büyük silahtır çoğu zaman !...
Atatürk'e de zamanında Rauf Bey olsun Refet bey olsun hadisene yunan dibimize gelmiş daha ne bekleriz saldıralım dediği zaman Atatürk "hele durun ordu hazır değildir, onun da vakti zamanı gelecek , tüm hazırlıkları tamam olmayan bir saldırı peşin hezimettir, öfkeyle kalkan zararla oturur " mukabilinden sözler söylemiştir... bunları siz daha iyi bilirsiniz benden .. hem de daha fazlasını bilirsiniz !.....

ve siz çıkın siz anlatın siz halka anlatın ve bunu anlatanlar kaleye gelsin toplansın madem ki onu sorumlu tutuyorsunuz..
hele gel bakalım sen önce o kaleye bi gir bakalım... kale dışında gazel okumak güzel rahat kolay....
kalenin içine gir ondan sonra kale içine hitap et...
yoksa hariçten gazel okumak olur tüm dedikleriniz...
kale içinden de kimse kulak asmaz sesinize....
ben doğruyum sözlerim doğru demiyor sadece düşüncelerimi ifade ediyorum.. benim her düşünceye saygım var ve benim düşüncelerime de herkesin saygısı olmalı...
Kullanıcı küçük betizi
ya hep ya hiç
Üye
Üye
 
İletiler: 2
Kayıt: Çrş Mar 07, 2012 13:41

Re: MHP'yi Gafletten Uyandırmanın Zamanıdır Ey Halkım, Destek Ol! / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen KOLBAŞI » Çrş Mar 07, 2012 15:52

ya hep ya hiç yazdı: ve siz çıkın siz anlatın siz halka anlatın ve bunu anlatanlar kaleye gelsin toplansın madem ki onu sorumlu tutuyorsunuz..
hele gel bakalım sen önce o kaleye bi gir bakalım... kale dışında gazel okumak güzel rahat kolay....
kalenin içine gir ondan sonra kale içine hitap et...
yoksa hariçten gazel okumak olur tüm dedikleriniz...
kale içinden de kimse kulak asmaz sesinize....
VATAN TEHLİKEDEDİR, GÜN BUGÜNDÜR, SİYASETTE ARTIK BİZ DE VARIZ
(NOT: Bilmeyen arkadaşlarımız için Erdal SARIZEYBEK Genel Seçimler öncesinde, 17 Mayıs 2011 tarihinden itibaren MHP üyesidir. Yukarıdaki yazısı, bunu dikkate alarak değerlendirilmelidir. KOLBAŞI)

Size söz verdim, ''siyasi parti üyesi değilim, siyasette aday olmayacağım'' dedim, sözümü tuttum ve bir partiye girmedim ve aday olmadım...
Şimdi söz hakkı bizimdir, bizim de söyleyecek sözümüz vardır…

AKP siyasetinin son dokuz yılda aldığı yanlış kararlar ve yaptığı yanlış uygulamalar sonucunda vatanımızın birlik ve bütünlüğü ile çocuklarımızın geleceği fiilen tehlikeye düşmüştür…

Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eden unsurlar artık gizlenme gereği bile duymadan polisimizi tokatlamaya, polisimizi linç etmeye kadar işi vardırmıştır, işte televizyonlar, sizler de olup biteni izleyip görüyorsunuz…

Kutsal şehitlerimizin katilleri artık bir kahraman edasıyla halkımızın içinde dolaşmaya başlamış, kutsal Türk Bayrağı taşlanır, yırtılır, yere atılır olmuştur, siz hepsine tanıksınız, gördünüz…

PKK hain bir terör örgütü olmaktan çıkarılarak bir siyasi parti gibi çaresiz halkımızı yönetmeye ve yönlendirmeye başlamıştır, devleti ardında göremeyen halkımız çaresizlik içinde bir bataklığa doğru sürüklenmektedir…

Dini bir, devleti bir, bayrağı bir, dili bir olan milletimiz Türk-Kürt diye, Alevi-Sünni diye bir Yahudi planıyla ayrıştırılmaktadır…

AKP siyasetinden güç alan İmralı’daki hain devleti savaşla tehdit edebilecek kadar cüretini ileri götürmüştür…

Türkiye, AKP siyaseti ve kanlı terör örgütü PKK’nın eliyle bir iç çatışmaya, bir kardeş kavgasına doğru götürülmek istenmektedir…

Doğu ve Güneydoğu’da devletin güç ve otoritesi, AKP siyaseti eliyle PKK’ya devredilmiştir…

Türk Ordusu, işbirlikçi medya ve AKP siyaseti eliyle ağır bir saldırı altındadır…

Türk adaleti yine AKP eliyle siyasallaştırılmış, halkımızın adalet duygusu yok olma noktasına getirilmiştir…

Türk Gençliği, üniversite sınavlarında yapılan şifreleme olaylarıyla geleceğe olan güven duygusunu yitirmek üzeredir…

Halkımız borçlandırılarak, yoksullaştırılarak nefes alamaz bir hale düşürülmüş olup endişe içinde olup biteni izlemekte, ülkenin bu kötü gidişatını durdurup güven, iş, aş, huzur dolu bir ortamı sağlayacak bir siyaseti sabır ve umutla beklemektedir…

İçte huzur ve güveni yok olmuş Türk Milleti, dışta da milli hak ve menfaatlerini koruyamamakta, Türk devletinin itibarı ve caydırıcı gücü yok olma noktasına doğru hızla sürüklenmektedir…

Bundan güç bulan Barzani, bir yandan devletimizin bütünlüğünü açıkça tehdit ederken, öte yanda Musul ve Kerkük’teki Türk varlığını da yok saymaya başlamıştır. Barzani Güney Kürdistan adında bir bağımsız devlet ilan etmeye hazırlanırken, Kerkük’ü de başkent yapma çabası içine girmiştir…

Kıbrıslı Rumlar, “Türk milli menfaatlerinin Akdeniz’deki olmazsa olmazı” olan Kuzey Kıbrıs Türk Devleti’ni açıkça tehdit etmeye başlamıştır.

Kafkaslar’da Azerbaycan’ın hak ve menfaatleri yok sayılarak Ermeni diasporası güç kazanmaktadır.

İçte ve dışta güç kaydeden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, devletin kurucusu Türk Milleti’nin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile teminat altına alınmış olan birliği, bütünlüğü, dili, kimliği, iç huzur ve barışı fiilen ve doğrudan tehdit altına girmiştir…

Bu aşamada yumuşak siyasi manevralarla, PKK terör örgütü ile pazarlıklar yapmakla, sözde demokrasi ve insan hakları diyerek Türk milletinin varlığı ve bekasını tehlikeye düşürmeye kimsenin hakkı yoktur…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasa gereği Türk Milleti’ne emanettir ve Anayasa’dan güç alarak varlığımızı ve bekamızı tehdit eden her unsurla mücadele etmek kararlığı içindeyiz ve son nefesimize kadar da bu mücadele içinde olacağımıza hepinize söz veririm…

Gün bugündür ve şimdiye kadar sizlerin desteği ile bir başıma sürdürdüğüm mücadelemi Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında örgütlü olarak sürdüreceğim…

Bugün 17 Mayıs, Ankara-Çankaya Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatına giderek partiye üye oldum…

Milliyetçi Hareket Partisi’nin;

- Türk milli menfaatleri ile Anayasayla teminat altına alınmış olan TÜRK MİLLİ DEVLET siyasetinin korunması konusunda takınmış olduğu tavizsiz tutum…

- İç ve dış tehdit unsurlarına karşı göstermiş olduğu kesin ve kararlı duruş…

-Türk Milleti’nin varlığı ve bekası söz konusu olduğunda mücadeledeki azim ve kararlığı,

artık bu siyasi parti çatısı altında ülkemize hizmet etmemin zamanı geldiğini göstermiştir.

Siyasete atılırken kimseden izin almadım, kimseye sormadım ve ülkemin içinde bulunduğu tehditleri görüp bu tehditleri yok edebilmek için, demokratik sistem içinde siyaset yapmanın ve açıkladığım bu şart ve koşullar altında MHP’de siyaset yapmamın doğru olacağına karar verdim.

Birkaç yıldır birlikteyiz, duygu ve düşüncelerimi hep sizlerle paylaştım, asla sizi yanıltmadım, asla koltuk ya da başka bir çıkar peşinde olmadım, siyasete girme kararını verdiğimde de aynısını yaptım, kimseye sormadan doğrudan MHP ilçe teşkilatına gidip “ben geldim” deyip kayıt oldum, partiye üye oldum, “verilecek görevleri yapmaya hazırım” dedim…

Bu sayfamız bakidir, sizlerle her zaman yaşayacaktır…


Unutmayınız ki vatan tehlikedir, gün bugündür ve ben MHP çatısı altında bu mücadeleyi sürdüreceğim, ilk olarak bunu siz bilesiniz istedim…

Saygılarımla...


Erdal SARIZEYBEK, 18 Mayıs 2011
"Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir!" Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
KOLBAŞI
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 41
Kayıt: Cum Eyl 18, 2009 22:49

Re: MHP'yi Gafletten Uyandırmanın Zamanıdır Ey Halkım, Destek Ol! / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen alpx » Çrş Mar 07, 2012 23:17

Bir yanda Moskof Ermeni saldirilari; öbür yanda eskiya pkk emperyalistler le carpisti, carpisiyor Ülkücüler. Ne icin ? Allah yoluna insanlik icin , Milleti Türklük icin. Vatan i icin ; sizde demokrasi icinde meydanlarda yasaminizda katkida bulunun. Her kez elini tasin altina koyacak. ki yol alalim... Tek yumruk olmali !
Kullanıcı küçük betizi
alpx
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Sal Ara 30, 2008 6:42

Re: MHP'yi Gafletten Uyandırmanın Zamanıdır Ey Halkım, Destek Ol! / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen Halaskar » Prş Mar 15, 2012 14:47

MHP'nin gafletten uyanması için ilk önce adam gibi yeni bir lider bulmalıdır!
Kullanıcı küçük betizi
Halaskar
Üye
Üye
 
İletiler: 51
Kayıt: Çrş Ara 14, 2011 14:29


Şu dizine dön: Erdal SARIZEYBEK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x