GAP projesine Körfez'den dev yatırım. Bahreyn merkezli üç yatırım bankası Mineks International aracılığı ile Güneydoğu Anadolu Projesi'ne yatırım yapacak.
Körfez Bölgesi'nin küresel finans pazarındaki kuruluşları Ithmaar Bank B.S.C, Abu Dhabi Investment House, Gulf Finance House stratejik işbirliği ile oluşturulan Vision3, 6 milyar tutarında bir fon için Türkiye ile yatırım niyet anlaşması yaptı.
Dev Körfez fonu tarafından Türkiye'ye yatırım için aktarılması planlanan 6 milyar dolar tutarındaki fon kapsamında ilk yatırımın 2009 yılı içerisinde hayata geçirilecek. Temelde modern tarım ve hayvancılık alanında yapılacak yatırımların ilk adresi GAP bölgesi olacak.
Türkiye'de yatırım yapmaya karar veren Vision3 grubu ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı bir araya geldi. Yatırım ortaklığı anlaşması bugün Başbakanlık Konutu Dolmabahçe Sarayı'nda imzalandı. İmza törenine Devlet Bakanı Nazım Ekren, Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ve Vision3 Grubu temsilcileri ile Mineks International Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna katıldı.
Bahreyn merkezli üç yatırım bankasını Türkiye'de yatırım yapmaya ikna eden Mineks International Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna, gelişmeyi şu şekilde değerlendirdi: "Global krizin yaşandığı bu dönemde, Türkiye için en önemli sektörlerden biri olan tarım ve hayvancılık sektörümüze yatırım ve teknoloji getirerek büyük katkıda bulunacak olan Vision3 grubunun ülkemizin bölgesel ve genel sosyo-ekonomik yapısına da katma değer sağlayacağı görüşündeyim. Mineks International olarak ülkemiz ekonomisine bu denli katkı sağladığımızdan dolayı gurur duyuyorum".
Bahreyn merkezli üç yatırım bankası Gulf Finance House, Ithmaar Bank ve Abu Dhabi Investment House tarafından oluşturulan Vision3 grubu; tarım, altyapı ve hizmet sektörü gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor. Yatırım bankaları Türkiye'de tarım alanında yatırım yapacak. Birçok ülkede bulunan Vision3 grubunun öncelikli amacı tarım projeleri de dahil olmak üzere Türkiye'nin bölgesel ve genel sosyo-ekonomik yapısına katkıda bulunmak.
İş danışmanlığı ve yatırım şirketi Mineks International, 1996 yılında kuruldu. Türkiye'de birçok önemli projelere imza atan şirketin danışmanlık hizmetlerinin bir bölümünü; telekomünikasyon, medya, petrol, savunma ve havacılık ve diğer alanlarda faaliyet gösteren ve 5 milyar Euro'yu aşan sözleşme müzakereleri oluşturuyor.
Kaynak