Milliyetçi ''En İyiler''

Genel & Güncel Konular

Milliyetçi ''En İyiler''

İletigönderen |Kuralsız| » Cmt Nis 07, 2007 14:43

[img]http://www.etikhaber.com/images/stories/siyaset/ulkucusimge-1.jpg[/img]

Milliyetçi rüzgar kendi jargonunu da oluşturdu. "Şu Çılgın Türkler ve Metal Fırtına önde gelen kitaplar. Camianın en fazla sevdiği şarkıcılar arasında yeni isimler de var.

--------------------------------------------------------------------------------

Volkan Yanardağ'ın yazı dizisi

Yükselen milliyetçiliğin ilk yansımaları popüler kültürde hissedildi. Hitler'in Kavgam'ı ve Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler'i yok sattı. İş öyle bir boyuta geldi ki ülkücü ozan Aşık Sefai, Mustafa Erdoğan'ın Anadolu Ateşi'ne karşı Nefes Nefes Anadolu adını verdiği bir grup kurdu

Toplumdaki milliyetçi rüzgar, kendi yazarlarını, sanatçılarını, kitaplarını, müziklerini, dizilerini, hatta halkoyunu topluluklarını belirledi. Bu dönemde, Turgut Özakman'ın satış rekorları kıran Şu Çılgın Türkler kitabı, ulusalcıların başucu kitabı haline geldi. Tam da aynı dönemde, Hitler'in Kavgam kitabı, Türkiye'de en çok satan kitaplar listesine girdi. Bunun okuyucusu ise radikal milliyetçiler oldu.


Ziya Gökalp şartı

Bir gruba aidiyet, kendine özgü simgeleri gündeme getiriyor. Ülkücü olmanın da kendine göre, dili, giyim tarzı, müziği var ve bu, süreç içinde değişim gösteriyor. Ülkü Ocakları'nın tavsiye ettiği kitapları okumakla işe başlayan gençlerin olmazsa olmaz başucu kitaplarının başında Atatürk'ün Nutku ve Alparslan Türkeş'in Dokuz Işık kitabı geliyor. Mutlaka okunması gereken en önemli isim ise Ziya Gökalp. Bunun yanı sıra ülkücülerin, eğitim serüvenlerinin en ayrılmaz parçası Nihal Atsız.

HİP HOPÇU BİLE VAR

Son yıllarda bu kesim içinde oldukça popüler hale gelen ülkücü müziğin en tanınan ve en çok dinlenen temsilcileri ise Mustafa Yıldızdoğan, Aşık Sefai, Ali Kınık, Arif Nazım, Osman Öztunç, Zafer İşleyen, gibi isimler.

"Ülkücü pop"u da unutmamak gerekiyor. Almanya'dan gelip Türkiye'de milliyetçi gençliğin sevgisini kazanan Cartel, 2000'li yılların başında "söylemlerini değiştirmekle" suçlanınca defterden silindiler. Son dönem popüler müzikte Grup Ötüken ülkücülerin kalbini kazandı. Bir başka moda ise Almanya çıkışlı ‘Ülkücü' şarkıcıların hip hop yapması oldu. Ülkücü sakal ve bıyıkları ile hip hop yapan gençler grup içinde eleştirilere hedef olsa da dikkat çekmeyi başardı. Grup Ötüken'den ayrılıp kendi albümü "Vaktidir"i çıkaran Atilla Yılmaz ise ‘Irkçlıkla' suçlanacak kadar ağır eleştirilere uğradı. Kıyafete gelindiğinde, kendilerine özgü bir giyim tarzı yaratan milliyetçi gençleri ilk bakışta tanımak hiç zor sayılmaz. Vazgeçilmez kıyafet, genelde düz veya çizgili siyah takım elbise ve beyaz gömlek. Kravat sevmeyen milliyetçi gençler aksesuar olarak ‘Üç hilal'li gümüş veya altın yüzük takıyor. Kirli sakal hâlâ moda ama beyaz çorap kesinlikle yasak.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Cantek: Milliyetçilerde mağduriyet psikolojisi var

"GeçmİŞtekİ ilgi görmüş popüler kültür ürünlerimizin içeriklerini incelerseniz milliyetçiliğin her zaman ağırlıklı bir yer tuttuğunu görebilirsiniz. Popüler ürünler arz-taleple varolurlar. O sebeple sokağı ve zamanı yakalamak zorundadırlar. Ayrıca olmazsa olmazları da vardır; en önemlisi Türklüğe eleştiri yapılamaz. Yapılırsa zaten popüler olamazlar, popülerse popülerlikleri bitiverir. Küçük bir örnek vereyim: 1920'li yıllarda Nizamettin Nazif'in büyük ilgi gören tarihi roman tefrikasının kahramanı Kara Davut, hikaye gereği bir gün Fatih Sultan Mehmet'e tokat atar. O denli protestolarla karşılaşılır ki gazete yönetimi; yayını kesmek zorunda kalır, ölüm tehditleri alırlar. Kara Davut'un popülerliği Fatih Sultan Mehmet'e attığı tokatla bir günde bitiverir. Kitle, derin düşünemez: Fatih'e tokat attığı an Kara Davut'un uyduruk bir şey olduğu konuşulur. Aynı kahramanın Frenk krallarını defalarca tokatlaması ise hiç de gerçek dışı sayılmaz.

Nasıl bir narsist sürekli kıskanmasına karşın kıskanıldığını düşünürse, milliyetçi de çoğunluktan olmasına, ayrımcılık yapmasına karşın hep haksızlığa uğradığını, azınlıkta kaldığını düşünür. Hukuk ve adaletin işlemediğine inanmak kanun dışı düşünce ve eylemlerini haklılaştırmak içindir. Dikkat ederseniz serüven edebiyatının bütün popüler kahramanlarının kanunla, otoriteyle arası nahoştur. Onlara göre hukuk işlememekte, adalet kötüler tarafından yönlendirilmektedir. Kahramanlar birer kanun koyucu gibi davranırlar. Bizim popüler kültürümüzün kötüleri ise zamana bağlı olarak değişir: Komünistler, şeriatçılar, Yahudiler, Rum ve Ermeniler, Masonlar vs. Komplocu bir gizli örgüt vurgusu her zaman varolmuştur. Dış mihraklar diye anılan siyasi malzeme sadece gazetelerde, siyasetçilerin dilinde yer almaz. Popüler kültür anlatılarını var eden hayati bir ihtiyaçtır. Kötü ne denli güçlü ve organize olursa hikaye de o kadar gerçek olacaktır çünkü. Hayatla popüler kültürün mantığını eşleştirmiyorum ama milliyetçi çoğunluğun mantığının olası muğlaklıklara, tesadüflere, insani beceriksizliklere inanmadığını hatırlatmak istiyorum.

Anti-Kapitalist değil

Son beş yıldır, Türkiye'de Anti-amerikancı bir tepki oluştu ama bunun anti-kapitalist bir içeriği yok. Sabetayistler adı verilen "kötü adamlarla" çok uğraşıldı. Mason ve Yahudi karşıtlığıyla ilgili faşizan bir külliyat olduğu için kolayca yaygınlaştı. Kavgam'ın bu kadar okunmasının nedenini yine burada aramak gerekiyor. Amerika ile İsrail tek bir kimlik altında özdeşleştirildi. Geçmişte Türkiye'de şeriat devleti kurulmak istendiğini iddia eden çevreler bu kez Amerika tarafından işgal edileceğimizi yazmaya başladılar. Kurtlar Vadisi; Çılgın Türkler, Efendi, Kavgam, Metal Fırtına ve hatta Yalçın Küçük kitaplarının popüler olduğu bir dönemde patlama yaptı. Bunu iyi düşünmek gerekiyor."

Anadolu Atesi'nin ülkücü versiyonu

Ülkücü ozan Aşık Sefai, Mustafa Erdoğan'ın Anadolu Ateşi dans grubuna karşı Nefes Nefes Anadolu adını verdiği bir grup kurdu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin onayı ile kurulan tiyatral müzikal grup, 7 bölgenin folklorundan kesitler sunuyor. Aşık Sefai'nin de Dede Korkut'tan günümüze deyişlerle seslendirdiği Nefes Nefes Anadolu adlı grupta Semazen ve Semah gösterileri de yer alıyor.

Konseptine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katkı yaptığı tiyatral müzikal grup, ilk gösterisini geçen ay MHP Genel Merkezi'nde yaptı. Bahçeli'nin yanı sıra MHP yönetiminin izlediği gösteri beğeni alınca Gümüşhane ve Niğde'de Ülkü Ocakları'nın düzenlediği iki şenlikte sahne aldı.

Anadolu Ateşi'ni kısmen izlediğini ve "çok profesyonel" bulduğunu söyleyen asıl adı Ayhan Akyüz olan Aşık Sefai, projeleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı: Anadolu Ateşi'ne rakip olmak gibi bir derdimiz yok. Bizim amacımız, Anadolu kültürünü yansıtmak. Yakında tüm Türkiye'de ve Avrupa'da gösteriler düzenlemeye başlayacağız. Bektaşi deyişlerine ve Bektaşi semahına da önem veriyoruz. Nefes Nefes Anadolu'da bir de Alevi sanatçı yer alıyor. Adı Ozan Ata. Çok güzel tepkiler alıyoruz.




Etik haber
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 07, 2007 16:02

Efsane kardeşim.Paylaşımın için sağol.
Yalnız yazıya bazı eleştiriler yapacağım.
Her şeyden önce bana göre yazı ciddi bir yazı değil.Milliyetçilerin tamamını(kendine Ülkücü diyenini de,ulusalcı diyeni de,milliyetçi diyeni de)ti'ye alıyor.
Çünkü Turgut Özakman'ın yüreklere su serpen ŞU ÇILGIN TÜRKLER şah eser kitabı ile Sİ-AY-EY'in yazıp iki tane soytarıya adreslendirdiği METAL FIRTINA isimli psikolojik savaş kitabını nasıl ayne kefeye koyabilir ciddi bir insan?Nasıl "milliyetçilerin okuduğu kitap"olarak tanıtabilir?
Hitler'in KAVGAM kitabını Türkiye'de ki milliyetçiler niçin okusunlar?Elbette ki bir kitap olarak merak edip okuyabilir her insan gibi milliyetçiler de ama kesinlikle ama kesinlikle Katolik Hrisiyan Beyaz Avrupalı ırkın üstünlüğüne inanan bir dahi manyakla Türk milliyetçiliğinin hiçbir ilgisi yoktur.Bu hataya 2. Dünya Savaşı'nda düşen Türk Milliyetçileri olmuştur.Ama söyledim ya,hataydı bu.İslam anlayışını ideolojilerinde ve sloganlarında taşıyan Türk milliyetçilerinin bile yanlış yaptığına inanan bendeniz nasıl Türk milliyetçilerinin Katolik Hristiyan Beyaz Avrupalı ırk üstünlüğünü esas alan bir adamın görüşlerini beğenip,kitabını aldığına inanabilir?
Yazının başında ulusalcı,ülkücü ayrımı yapmayan yazar yazının ortalarında 3 hilalli yüzük tercihinden bahsetmiş.Oysaki 3 hilalli yüzük ülkücülerin tercihidir,Türk milliyetçileri için geneleştirilemez.Ya da kirli sakal,beyaz çorap giymeme,vs.
Anti-kapitalist olunduğu konusunda ise doğru bir tespit yapmış.Zaten Türk Milliyetçilerinin en büyük hatalarından biri Kapitalizm karşıtlığı ile kapitalizm arasında durmaları gereken yeri belirleyememeleridir.İşte o yer Mustafa Kemal Atatürk'ün KEMALİST MİLLİYETÇİLİĞİ'dir.
Saygılar.
En son Çetin Taş tarafından Cmt Nis 07, 2007 16:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Veled » Cmt Nis 07, 2007 16:04

Efsane_38, paylaşım için teşekkürler kardes
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen |Kuralsız| » Cmt Nis 07, 2007 16:33

Çetin Taş, eleştiri için tşk.

ama yazıyı anlamadığınızı düş.

Yazıda ''Geçmiş ve Bugün'' karşılaştırılmış ... başta ulusalcı-milliyetçi ayrımı yapmamış ama yazının devamında ''sadece'' Ülkücü camiayı anlatmış...

Üç-Hilalli yüzük takan İşçi Partili birini gördünüz mü hiç 8)

Semih, Eyvallah ;)
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Ayberk » Cmt Nis 07, 2007 16:56

sağol haber için
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 07, 2007 22:36

ama yazıyı anlamadığınızı düş.

Efsane kardeş,bu bana hakarettir.
başta ulusalcı-milliyetçi ayrımı yapmamış ama yazının devamında ''sadece'' Ülkücü camiayı anlatmış...

Üç-Hilalli yüzük takan İşçi Partili birini gördünüz mü hiç

:!: :?: :!: :twisted:
Bence yazıyı sen bir kez daha oku.Çünkü ben de zaten senin "benim anlaman için yazdığın"bu satırları vurguluyorum.

Bana karşı bir önyargın mı var?Bana öyle geldi de.
Yanılıyorsam şimdiden özür dilerim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Nis 08, 2007 13:30

Ayberk, Eyv.

Çetin Taş, önyargım yok ama yazıyı anlamadığınızı bi kez daha söylüyorum...

Yazıda Milliyetçi-Ülkücü camia anlatılıyo Ulusalcı diye adlandırılanlar değil :!:

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Nis 08, 2007 14:16

Kayserili Efsane.

1
Yükselen milliyetçiliğin ilk yansımaları popüler kültürde hissedildi. Hitler'in Kavgam'ı ve Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler'i yok sattı.


2
Toplumdaki milliyetçi rüzgar, kendi yazarlarını, sanatçılarını, kitaplarını, müziklerini, dizilerini, hatta halkoyunu topluluklarını belirledi. Bu dönemde, Turgut Özakman'ın satış rekorları kıran Şu Çılgın Türkler kitabı, ulusalcıların başucu kitabı haline geldi. Tam da aynı dönemde, Hitler'in Kavgam kitabı, Türkiye'de en çok satan kitaplar listesine girdi. Bunun okuyucusu ise radikal milliyetçiler oldu.


3
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Cantek: Milliyetçilerde mağduriyet psikolojisi var

"GeçmİŞtekİ ilgi görmüş popüler kültür ürünlerimizin içeriklerini incelerseniz milliyetçiliğin her zaman ağırlıklı bir yer tuttuğunu görebilirsiniz. Popüler ürünler arz-taleple varolurlar. O sebeple sokağı ve zamanı yakalamak zorundadırlar. Ayrıca olmazsa olmazları da vardır; en önemlisi Türklüğe eleştiri yapılamaz.


Görüldüğü gibi yazının başında milliyetçi-ulusalcı kesim bir arada zikredilirken,yazının sonunda "milliyetçi"başlığı ile kastedilen ülkücülerdir-ki zaten senin de iyi bildiğin gibi ben tüm yazılarımda ÜLKÜCÜLÜK=MİLLİYETÇİLİK tanımlaması sağdan da,soldan da,kuzeyden de,güneyden de gelse karşıyım,yanlış-.

Benim "anlamadığım" ı ısrarla söylediğin yazı ile ilgili ilk yazdıklarım tamamen geçerlidir.
Senin ısrar ettiğin hakaret konusunda ben de ısrarlıyım ve yazıyı bir kez değil birkaç kez okuyup anlamanı ve tüm önyargılarından kurtulmanı öneriyorum.
Yazıda Milliyetçi-Ülkücü camia anlatılıyo Ulusalcı diye adlandırılanlar değil


Yazının en büyük hatalarından ve senin okuduğunu anlayamamanın nedeni tam da bu işte.Milliyetçilik aşağı,milliyetçilik yukarı diye anlatıyor.Fakat başta dediğim gibi,yazı başında her türlü milliyetçi görüş zikredilirken-ulusalcılık dahil- yazının ortasında ve sonunda anlatılan milliyetçilik,ülkücü camianın >.
Milliyetçilik hiç kimsenin tekelinde değildir.Bu zamana kadar ülkücülerin milliyetçiliği nasıl temsil ettiğini gördük.Oysa ki milliyetçilik tek başına ülkücü camianın temsil edeceği kadar basit bir değer değildir.Bunu da zaten her platformda halk ispatlıyor,ispat etmeye de devam edecek.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Nis 08, 2007 19:56

Evet doğru söylediğin bişey var ben KAYSERİLİYİM :!:

ve aynı şeyleri tekrarlamak hoşuma gitmiyo...

ama bi söz var '' Sen ne kadar anlatırsan anlat ; karşındakinin anlayacağı , kapasitesi kadardır''...

bu arada benimle ikili tartışmaya girmezsen sevinirim


''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 12, 2007 16:19

Demek ki senin kapasitende bu kadarmış Kayserili laf anlamaz,iyi niyeti istismar eden,sabit fikirli Efsane.
Sen değil kim olursa olsun tartışmaktan çekinebileceğim hiçbir Allah'ın kulu yok,olamaz.Tartışmaktan korkmam.Ama tabi ki tartışmanın sabit fikirlerden arınmış,yanlışının yanlış olduğunu söyleyip,kabul edebilecek mertlikte insanlar arasında olması gerekir.Böyle
bu arada benimle ikili tartışmaya girmezsen sevinirim

bir mesajı yazan bir insana söyleyebileceğim son 2 cümle aşağıdadır.

Muhatap alarak yanlış yapmışım bu kadar zamandır seni.
Hayatta başarılar dilerim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen |Kuralsız| » Cmt Nis 14, 2007 21:10

Çetin Taş, muhattaplık konusunu aştığını sanıyodum ama neyse :wink:

Muhatap alarak yanlış yapmışım bu kadar zamandır seni.
:twisted: :kikirik:

şu satte güldürdün ya beni :twisted:

Bi kez daha söyleyim... Bana ''Artistik'' laflar yazma, kaç yaşında olduğun beni ilgilendirmiyo , bana saygısı olmayana benim ... saygım olmaz :!:

neyse takma alışırsın :wink: :lol:
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 14, 2007 22:55

Kayserili,

Okuyup da anlayamadığın saçma sapan bir yazı yüzünden bu işi buralara getirdin.Seninle şimdiye kadar yaptığımız yüzlerce yazışmada saygının kralını gösterdiğimi farkedemediysen ya da farkedip reddediyorsan senin karakterine veririm.

Ulusunu bilmeyen it,sürüsünü götürür kurt.

Elimde değil,artistik laf yazmadan duramıyorum.
:mrgreen:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen HunTürK » Cmt Nis 14, 2007 23:07

ağalar alıp veremediğiz ney bilmiyorum ama milliyetçiliği en iyi temsil eden MHP olduğunu düşünüyorumki bugün MHPliyim,milliyetçiliği en iyi CHPnin temsil ettiğini düşünseydim CHPli olurdum,ülkücü değil Devrimci olurdum :wink: tabi milliyetçilik Mhpnin tekelinde olan birşey değildir ama MHPnin ve CHPnin milliyetçilik anlayışları biraz farklıhatta MHPnin milliyetçilik anlayışı bütün siyasi partilerden çok farklı aldığın,izlenimler doğrultusunda bunu gördüm açıkçası :wink:
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye
 
İletiler: 134
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 19:49

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Nis 15, 2007 10:30

Çetin Taş, alakaya maydanoz :twisted:

bi daha ki sefere ağır konuşurum bilesin...

Akıllı ol kafamı bozma Şeklin alayını yaparım altından kalkamazsın ...

kafamı bozma benim...

Bu son olsun bundan sonra benim hakkımda ''Nokta'' dahi yazma !!!!!! :evil:

iki dakkalık keyfimiz vardı içine ettiler yine...
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen yattara » Pzr Nis 15, 2007 10:31

burda hava oldukca gergın herhalde neyse paylasım ıcın sagol dıyelım
Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
yattara
Üye
Üye
 
İletiler: 273
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 10:59
Konum: Nereye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x