Milliyetçiliğin Karşısındayız

Genel & Güncel Konular

Milliyetçiliğin Karşısındayız

İletigönderen tuba » Pzt May 05, 2008 0:22

Milliyetçiliğin karşısındayız

Etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dini şövenizme tamamen karşıyız” dedi. Erdoğan, ruhban okuluyla ilgili bir soruyu ise “Bu bir eğitim sorunu, dini bir sorun değil. Bunları yakında çözeceğimizi umuyoruz” diye yanıtladı.

Erdoğan her şeye karşı

Başbakan Erdoğan, Newsweek dergisi ile söyleşi yaptı. Erdoğan, AKP Hükümetinin, “dindar bir insanın, laiklik fikrini” koruyabileceğini kanıtladığını belirterek, “AKP, sadece dindar insanlar için bir parti değil, biz ortalama Türk’ün partiyiz. Etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dini şövenizme tamamen karşıyız” dedi. Ülkenin kentleşmesinin, artan zenginlik ve yaşamın farklı bir anlayışını getirdiğini kaydeden Erdoğan, geçmişte insanların bir alternatifinin bulunmadığını belirterek, “Şimdi insanlara seçme özgürlüğünü sağladık. Aynı zamanda Müslüman olmayanların hak ve özgürlüklerini geliştirdik” diye konuştu. Van’daki Ermeni kilisesinin restorasyonu ve Vakıflar Yasası gibi örnekler veren Başbakan Erdoğan, Ruhban okulunun açılmadığına dikkat çekilmesi üzerine de “Bu bir eğitim sorunu, dini bir sorun değil. Yunanistan ile, Batı Trakya’daki Türklerin eğitimine ilişkin sorunlar gibi bazı sorunları çözmeliyiz. Bu sorunların yakında üstesinden gelebileceğimizi umuyoruz” dedi.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen X-ritch » Pzt May 05, 2008 16:34

Gerçekten de üzüntü ve kaygı verici bir demeç, ortalama Türk ne demek Allah aşkına, bunun bir tarifini yapsın Sayın(!) Başbakan...Tabikki Amerikan kavramlarıyla Amerikaya ve yardakçılarına yaranmak şeklinde değil!
Kullanıcı küçük betizi
X-ritch
Üye
Üye

İletiler: 39

İletigönderen Panzehir » Pzt May 05, 2008 17:03

Erdoğan da Çarşı grubu gibi herşeye karşı.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen tuba » Pzt May 05, 2008 17:03

22 Temmuz seçimlerinden önce '780 bin kilometrekarelik Türkiye'nin ve 70 milyonun partisi' idiler, sonrasında 'çoğunluğun partisi' oldular, şimdi de 'ortalama Türk'ün partisi'....en azından gittikçe gerçeğe daha bir yaklaşıyorlar....
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen scruel » Pzt May 05, 2008 18:14

Daha önce dini kullandık demişti, yakında da başörtüsü yalanıyla kandırdığımız %40 saf vatandaşın ve menfaat için herşeyi yapmaya hazır olan %7 lik soytarının partisiyiz diyecek ve itiraf edecek olayı SAYIN RTE :evil: :evil:
Kullanıcı küçük betizi
scruel
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen shadow39 » Pzt May 05, 2008 20:12

Ayni Mustafa Denizli gibisin.Ingiltereye yenmeye gitmistik 8-0 yenildik ve Denizlinin yorumu soyleydi:
Iyi oynadik ama hava yagmurlu ve soguk oldugu icin yenildik
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

AKDAMAR RESTORASYONU

İletigönderen mbayalan » Sal May 06, 2008 21:48

AKDAMAR.

Mıntıkası Van gölünün ortası,
Taşnakçı katilin zulüm adası,
Sen Akdamar,Van gölüne batası,
Tarihimde senin karadır yerin,
Hatırası çirkin,yarası derin.

Restorasyon yapın,silin izleri,
Görünmesin katillerin gözleri,
Kaldırın ortadan kirli bezleri,
Şerefsiz tarihi pirüpak olsun,
Son marifetinle adın AK olsun....

Mehmet Bayalan
Kullanıcı küçük betizi
mbayalan
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 08, 2008 20:22

Başlık ile haber içeriği farklı.Bir insan,kim olursa olsun eğer milliyetçiliğe karşıyım diyorsa ATATÜRK'e karşı demektir.Çünkü MİLLİYETÇİLİK 6 OK'tan biridir ve bu ülkenin ve milletin temelidir.Haberi okuyunca etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşı olduğunu söylemiş neyse ki.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen atikta » Prş May 08, 2008 21:19

ya çetin sende işçi particimisin yoksa altı okçumusun bende bunu bir türlü çözümleyemedim,düşüncelerinde tutarsızlık yokmu,neyse konuyada gelirsek milliyetçiliğin başlı başına bir ideoloji olarak kabul görmesi bir devlet politikası haline gelmesinin sonuçlarını tarihte hep gördük ve görüyoruz,emperyalizm tarih boyunca milliyetçiliği kullanmış ve garklı etnik grupları birbiriyle çatıştaraak onların birleşerek güçlenmesini ,gelişmesini önlemiştir,dağıtmıştır,falan filan bunları biliosundur,bak yakın geçmişteki BİR TİTO örneği var ,nasıl birlikte yaşanabileceğini ,birlikten güç doğduğunu göstern bir örnek ve dağıtıldıktan sonraki kaosu hep görüyoruz..bak adına ne koyarsan koy atatürk milliyetçiliği de,altıokun biri de nedersen de ama savunduğun ideolojinin ne olduğunu özümse,çözümlemeni yap,maalesef bugun o milliyetçiliği savunmak bu ülkeye zararlı,tek yol devrim çetin boş bir laf yada bir slogan değil,TEK YOL DEVRİM
Kullanıcı küçük betizi
atikta
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 08, 2008 23:32

atikta,merak etme beni çözemeyen-çözümleyemeyen ilk kişi değilsin.
Sana üniversite yıllığında samimi bir arkadaşımın benim için yazdıklarını özetleyeyim:''En Ülkücüyüm diyenden daha milliyetçi,en sosyalistim diyenden daha sosyalist ve fakat tam bir KEMALİST.Senden başka kimse bu kadar karpuzu bir koltuğa senin gibi sığdıramazdı.''
İşçi Partisi'ni sanırım yüzeysel tanıyorsun.Özellikle son 10 senedir 6 OK ve CUMHURİYET DEVRİMİ İLKELERİ'ni CHP'den fazla( ve aslında tek) savunan partidir.DEVRİM KANUNLARI UYGULANSIN afişleri ile tüm büyük şehirleri donattıklarını hatırlatırım sana.Ben düşüncelerimde son derece tutarlı olduğumu düşünüyorum kardeş.KEMALİST'im ben.İP'e uzun süre üye olmam ve sempati duymam İP,KEMALİST olduğu için değil,İP Bilimsel Sosyalist bir parti.Ama mevcut koşullarda Türkiye'nin ve Türk Halkı'nın kendi biricik DEVRİMine sahip çıkmasını savunduğu ve gerçekten de sahip çıktığı için;liderinin vatan sevgisine ve samimiyetine inandığım için İP'e yıllarca oy verdim.
Tartışmamız gereken asıl konu ise sanırım MİLLİYETÇİLİK.Çünkü sen sosyalist dünya görüşünü benimseyen bir arkadaş olarak Milliyetçilik ilkesini birleştirici değil fakat ayrıştırıcı bir kavram olarak görüyorsun.Oysa ki Türk Sosyalizmi'nin unutulmaz ismi Mehmet Ali Aybar'ın savunduğu ve benim de sempati duyduğum Milli Demokratik Devrim çizgisine gelen bir sosyalist,ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ'nin bu ülkeyi bir arada tutan en önemli etken olduğunu bilir.İşin özü burada sosyalizmin milliyetçilik konusundaki yorumunu tartışmalıyız.SSCB örneği bana göre enternasyonalizmci sosyalist düşüncenin başarıya ulaşamayacağını ispatladı.Oysa dünya üzerinde şu an başarılı sosyalist modeller olarak gösterilen Küba ve Çin usulü sosyalizm yorumları-ki özlerinde Mehmet Ali Aybar ve arkadaşlarının savunduğu çizgi ile örtüşürler-KEMALİST ideolojinin Milliyetçiliğe bakışına yakın duruşlar sergilemektedirler.Milli sermayenin,milli ekonominin,milli kültürün milli birlik ve beraberlik için şart olduğunu kabullenmiş sosyalizm yorumlarıdır her iki ülkedeki sistemler.

TEK YOL DEVRİM.Elbette atikta kardeşim.Ama bu devrimi bu millet zaten ulu önderin öncülüğünde 85 sene önce yaptı.Bana göre önemli olan sekteye uğratılan,etkileri azaltılan ve tahrip edilen o devrime sahip çıkmak;yeniden KEMALİST DEVRİM'i milli ideoloji yapmak TEK ve EN GERÇEKÇİ YOLdur.
Elbette ki bu boş bir laf değil atikta.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen atikta » Cum May 09, 2008 0:00

sadece bir tane sığdırdığım için rahatım çünkü yarı ordan yarı ordan olmaz,ya emperyalist olursun,ya da sosyalist,ya emperyalizme yardım edersin,yada halkının refahı için çalışırsın,ortası olmaz bu işin,ucundan kıyısndan çekiştirerk bi pantolan uzamaz,ha sen onu giyersin ayak bileklerin açıkta kalır sonra kış gelir, soğuk gelir,ayak bileklerinden giren soğuk seni hasta eder,sonra doktora muhtaç kalırsın,Ama sen kendine uygun bi pantolan giysen,hem her herkese örnek olur,hemde üzerine uyduğu için bi yerlerden soğukta girmez,doktora muhtaç olmazsın,diyeceğim anladın çetin ordan burdan çekiştirmeyle olmaz,üzerimize oturan varken ben kısayı almayayım,kısa pantolona alerji var bende..
Kullanıcı küçük betizi
atikta
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Türk-Kan » Cum May 09, 2008 0:08

atikta, sen pantalondan ziyade bereye agirlik ver bence. Allah muhafaza, soguk beynine filan gider, üsütürsün, tedavisi de zor olur...
Kulaklari cinlasin, Tayyip'imi hatirlattin bana. Hem müslüman, hem laik olunmaz. Ya müslüman olursun ya laik diyor ya o da :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 09, 2008 15:38

atikta.Bak bizim halkımız şanslı bir halk.Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisini çıkarttı içinden.İşçi ve köylü sınıflarının olduğu,bu bilincin yerleştiği SSCB ve Çin'de şartlar devrimi kaçınılmaz hale getirmiştir.Lenin'de,Mao'da büyük devrimcilerdir.Ama hiçbir toplumsal sınıf bilinci olmayan,ümmetçi zihniyetin eseri olan öbür dünya için çile çeken bir toplumda DEVRİM yapmıştır ATATÜRK.
Ve büyük devrimci kendi ideolojisini de tüm diğer ideolojilerden harmanlayıp oluşturmuştur.Netice de Fransız İhtilali'de,Sovyet Devrimi'de insanların iyiliği için yapılmıştır.Bunu biraz oradan ve biraz buradan alıp oranın-buranın açıkta kalacağı bir giyinme biçimi ile özdeşleştirmek bana göre mantıklı bir yaklaşım değildir.
Ama netice olarak rahat olduğuna sevindim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Cum May 09, 2008 17:27

Bir kedi gordum sanki :twisted: :mrgreen:
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x