Mimar Sinan'ın tarihi Mağlova Kemeri

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Mimar Sinan'ın tarihi Mağlova Kemeri

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Tem 28, 2007 12:01

Baraj kuruyunca Sinan'ın büyük eseri ortaya çıktı

Alibeyköy Barajı'nın kuraklık sebebiyle sularının çekilmesi, Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden biri olan ''Mağlova Kemeri''nin tamamen ortaya çıkmasını sağladı.

Mağlova Kemeri'ne ilişkin bilgi veren sanat tarihi uzmanı Prof. Dr. Semavi Eyice, ''Dinî mimaride Süleymaniye ve Selimiye camileri neyse, sivil mimaride de Mağlova Kemeri o derece önemli bir eserdir. Benim nazarımda onu baraj gölü içinde bırakmak Türk sanat tarihi açısından yapılmış en büyük cinayettir.'' dedi. Arkeolog Görkem Kızılkayak da suların çekildiği arazideki kemerin, henüz barajın yapılmadığı 16'ncı yüzyıldaki görüntüsüne sahip olduğunu belirterek, ''Tarihî yapıda herhangi bir hasar yok.'' diye konuştu.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Pınar » Cmt Tem 28, 2007 19:55

evet bu haberi sabah gazetede okudum ama herkesin tuzu kuru herhalde kimsenin ciddiye aldığını sanmıyorum :?
paylaştiğin için sağol teyzecim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x