Mısır ve Şüphe / Teoman ALİLİ

Mısır ve Şüphe / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 06, 2011 12:54

Mısır ve Şüphe

TEOMAN ALİLİ

Öncelikle belirtmek isterimki Mısır’daki olaylarla ilgili Türkiye’de yapılan tartışmalar ülkemizin bölgedeki gerçek lider olduğunu gözler önüne seriyor. Ben nacizane bir gazeteci olarak tartışmaya genel yorumlar veya olgulara dayanan yorumlarla değil doğrudan olguları ve olgulardan doğan soruları gündeme taşıyarak katılmak istiyorum. Birkaç soruyu ve açıklamayı aktarmadan önce de “Mısır olayları Sorosçu ayaklanmadır” şeklinde bir tanımım olmadığının altını çizmek isterim. Benim yazdığım şey bir olguydu. Soros’tan destek alıp dünya çapında bir bölme aygıtı olan Sırp Otpor örgütünün gösterilerde yer aldığını fotoğrafıyla gündeme taşımış olmam eylemlerin Sorosçu olduğunu söylemem anlamına gelmez. Çünkü artık Otpor Soros’un kontrolünün çok ötesinde Sırbistan’da iktidar mevzilerinde oturup üyeleri uluslararası kuruluşlarda diplomat ve hatta bazı ülkelerde büyükelçi olmuş bir örgüttür. Aydınlık geleneğinde yetişen bir gazeteci olarak olaylara şüphe ile yaklaşmanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Hiçbir yorum yapmadan kafamdaki soruları ve ortaya çıkan olguları maddeler halinde sıralamanın en doğru hareket olacağını düşünüyorum.

    1- Mısır’daki olaylar neden Tunus olaylarının hemen ardından yoğun CNN ve BBC propagandası altında başladı.

    2- Olaylar neden Mısır yönetiminin Çin ile ticaretinin üç yılda 3 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkmasının ve Rusya ile Mısır arasında yapılan 10 enerji anlaşmasının hemen ardından çıktı?

    3- 6 Nisan gençlik örgütü neden 2008 yılından itibaren ABD’nin yakın takibi altındaydı?

    4- Üçüncü Yugoslavya’yı bölen, Gürcistan’ı bölen, Ukrayna’yı istikrarsız bir ülke haline getiren Otpor’un amblemleri Mısır’daki gösterilerde nasıl yer alıyor? Sırplarla,Bosna savaşı sırasında Boşnaklara açık destek veren müslüman kardeşler örgütünü aynı eylemde birleştiren güç nedir?

    5- CNN Mısır olaylarında neden açık biçimde göstericileri destekliyor ve göstericiler neden CNN muhabirlerinin korumalığını yapıyor. Mısır yönetimi neden CNN ve BBC ile Amerikancı Arap kanallarının muhabirlerini göz altına aldı ve sınır dışı edebileceğini açıkladı?

    6- Müslüman Kardeşler Örgütü her fırsatta “ılımlı islamı” desteklediğini söylerken ve kendilerine Tayyip Erdoğan’ı örnek aldıklarını belirtirken gelişmelere halk devrimi demek ne kadar doğru?

    7- ABD, AB ve Tayyip Erdoğan neden aynı tondan konuşuyor ve Mübarek’i “immedetly” yani acil olarak görevi bırakmaya çağırıyor?

    8- Mısır Dışişleri Bakanlığı ABD, AB ve Erdoğan’ı neden bu kadar sert biçimde kınadı?

    9- Rusya ve Çin neden Mübarek’in görevi bırakması gerektiği yönünde hiçbir açıklama yapmadı?

    10- Rusya’da Putin’in partisinin bazı milletvekilleri neden “Mübarek’in görevi bırakması daha büyük kaosa yol açar” şekilnde bir açıklama yaptılar? (http://turkish.ruvr.ru/2011/02/03/42629220.html)

    11- Zaman gazetesi başta olmak üzere neden yandaş medya Mısır olayları için bayram yapıyor? Today’s Zaman’ın “Hepimiz Mısırlıyız” manşeti neden Amerikan CNN’in de 3 Şubat’ta TSİ ile 07.00 de birinci haber olarak yer alıyor?

    12- Tayyip Erdoğan neden Mısır gezisini iptal etti? Acaba gezinin Mısır yönetimiyle yapılacak resmi görüşmeler nedeniyle Mübarek’e destek verdiği izlenimi yaratmasından mı endişe etti?

    13- Önce Irak, sonra Mısır ve sonunda Suriye diyorlar... Neden hep BAAS partisi hedef alınıyor?

    14- Bazı aydınlarımız Mısır’daki gösterilerde Arap bağımsızlık kahramanı Nasır’ın resimlerinin taşındığını ve fikirlerinin söylendiğini belirtti. Ben görmedim ve duymadım ancak elbette değerli dostlarımızın sözlerine inanıyorum.

    15- Neden batı basını “Egypt Goverment” yani Mısır Hükümeti yerine hep “Egypt Regime” yani Mısır rejimi yıkılıyor propagandası yapıyor?

    16- Mısır’ın içinden Baradey’den başka birleştirici bir isim çıkamadı mı? Neden Baradey?

    17- Mısır olayları için bu kadar yoğun propaganda yapan CNN ve BBC neden Arnavutluk olayları için sessiz kaldı? Oysa Arnavutluk’taki olaylarda daha ilk gün 4 kişinin ölümüyle başlamış ancak batının haber değeri vermemesi nedeniyle çok şükür çok insanın ölmemesiyle sonuçlanmıştır. Acaba etki alanı dendiğinde ABD’nin birinci etki alanı içinde olan Arnavutluk’taki sosyalist partinin protestosu neden görmezden gelinmiştir?

    18- Mümtazer Türköne, neden Mübarek’i Ergenekon sanıklarına benzetti?

    19- Meseleye Mübarek, Saddam, Hafız Esad meselesi bakmak yerine BAAS meselesi olarak bakmak daha doğru olmaz mı? BAAS’sız bir ortadoğu da islami rejimlerin dışında rejimlerin yaşaması mümkün mü?
Dedim ya ben bir gazeteciyim ve şüphelerimi aktarıyorum. Endişem Berlin Duvarı yıkılırken yapılan yanlış algılamaların tekrar edilmemesidir.


TEOMAN ALİLİ, 4 Şubat 2011
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x