MİT'ten Arınç'a sürpriz brifing

Genel & Güncel Konular

MİT'ten Arınç'a sürpriz brifing

İletigönderen alp » Cum Nis 06, 2007 12:21

Meclis Başkanı Bülent Arınç, pazartesi günü Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan brifing alacak. MİT binasındaki sürpriz brifingde, Arınç'a Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehditler konusunda bilgi verilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimine kritik günler kala Ankara'da görüşme trafiği hızlandı.

Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanlarını misafir eden Meclis Başkanı Bülent Arınç, MİT'ten brifing almaya hazırlanıyor.

Pazartesi günü MİT binasına gidecek olan Arınç'a güvenlik olaylarıyla ilgili brifingi MİT Müsteşarı Emre Taner verecek. Arınç, daha önce de MİT'ten brifing almış ancak bu brifing Meclis'te gerçekleşmişti.

Meclis'te güvenlik artırıldı

Muhtemel cumhurbaşkanı adayları arasında adı geçen Arınç, bir süre önce olası terör eylemlerine karşı Meclis kampüsü içindeki güvenlik önlemlerini artırmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sürecin kritik olduğunu kendisi açıklamıştı.

Emniyet'le seçim sürecinde işbirliği yapacaklarını açıklayan Meclis Başkanı, şimdi de bir başka güvenlik kuruluşundan brifing alacak.

Kritik seçim yaklaşırken MİT'te gerçekleşecek sürpriz brifing, Ankara'da dikkatlerin Meclis Başkanlığı'na yoğunlaşmasına neden oldu.

MİT geçtiğimiz aylarda bir grup milletvekiline de brifing vermişti. 'Spekülasyon oluyor' gerekçesiyle Meclis yerine MİT binasında gerçekleştirilen 3.5 saatlik brifingde, İslamcı terör örgütü Hizbullah konusunda uyarılarda bulunulmuştu.


Kaynak: CNNTürk
Kullanıcı küçük betizi
alp
Üye
Üye
 
İletiler: 335
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:33

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x