MİT’ten PKK kampına baskın

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Sal Nis 29, 2008 12:01

Üç PKK yöneticisi toplantı halinde kıskıvrak yakalanıp, Türkiye’ye getirildi.

Türkiye, Abdullah Öcalan ve Şemdin Sakık’ın ardından yine büyük bir operasyona imza atarak, PKK terör örgütünün üç üst düzey yöneticisini “paketleyerek” Türkiye’ye getirdi. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) düzenlediği operasyon, Kuzey Irak’ın 20 kilometre içinde gerçekleştirildi.

Kanal D’nin haberine gere, MİT’in özel ekipleri, üç PKK yöneticisini 13 askerimizin şehit edildiği Dağlıca’nın hemen karşısında yer alan Şeladze Bölgesi’nde toplantı halinde ani bir operasyonla ele geçirdi. Şubat ayında Kuzey Irak’a yapılan kara harekatı teröristlere çok ağır bir darbe vurmuş, PKK’nın hiç beklemediği kış harekatı, örgütün birçok üssünü yerlebir ederek 300’e yakın militanını da yoketmişti. Bu harekatın ardından bölgede önemli istihbaratlar elde eden MİT de, özellikle üst düzey yöneticileri izlemeye almıştı.

Örgüte yönelik ardarda gelen darbeler, yönetim kadrosunda paniğe neden olurken, çöküntüye giren militanları denetleyebilmek için örgüt yöneticilerinin almaya çalıştıkları acil önlemler “istihbarat zafiyetine” neden oldu. Bu açığı uzun süredir bekleyen MİT, örgütün bölgedeki aktif güçlerini organize eden ve örgüte eleman sağlayan üç üst düzey yöneticinin K.Irak’taki Şeladze Bölgesi’nde bir kampta toplanacağı bilgisine ulaştı.

Biri yaralı ele geçti

Toplantı yeri ve zamanı belirlenince MİT’in operasyon timleri harekete geçti. Koordinatları belirlenen bölgeye helikopterle ulaşan timler, kısa süren bir çatışmanın ardından üç örgüt yöneticisini ele geçirdi. Operasyon sırasında MİT timlerine direnmeye çalışan bir terörist vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralıyla birlikte diğer iki terör örgütü yöneticisini de “paketleyen” MİT elemanları, Türkiye’ye döndü.

Asker havadan vurdu

Operasyonun ardından yine MİT’in verdiği istihbaratla asker de bölgeye hava harekatı başlattı. Hava harekatıyla birlikte bölgedeki tüm terörist unsurlar yokedildi. Ele geçirilen yöneticilerin Diyarbakır’a getirilerek sorguya alındığı, sorgularının halen sürdüğü kaydedildi.

Büyükanıt: Yanıt yok

MİT’in operasyonu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a, dün gece Foto Muhabirleri Derneği’nin ödül gecesinde soruldu. Org. Büyükanıt, “Bu soruya yanıt vermemi beklemeyin” karşılığını verdi.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 18:27

Vallahi öyle olaylar yaşadık ki son 5-6 sene de,ben kendi adıma neye inanayım,neye inanmayayım bilemiyorum.Ne yazık ki emperyalistlerin en önemli amaçlarından biri olan bilgi kirliliği yaratıp insanların neyin doğru,neyin yanlış olduğu konusunda kafalarını karıştırmak şeklinde ki 5. KOL FAALİYETLERİ demek ki en azından benim üzerimde etkili olmuş.

Daha 2 ay önce yüzlerce terörist çembere alınmışken önce ABD Savunma Bakanı ve ardından Corç Dabılyu Buş ''DERHAL ASKERLERİNİZİ ÇEKİN'' dediklerinin 1 gün sonrasında bakıyoruz askerler çekiliyor ve genkur çıkıp diyor ki ''biz zaten çekilmeyi başlatmıştık''.Son 1 haftadır da yine şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlanmaya başladı ve ister istemez insanın aklına gelmiyor değil,''acaba askerler kalsaydı ve PKK'ya yönelik operasyonlara devam etselerdi acaba bu şehitleri verir miydik?''diye.

Bunların olduğu ortamda ABD'nin kontrolü altında ki topraklarda böyle bir operasyonu yaptıysak helal olsun diyorum.Ama kafam da bulandı bir kere.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen precisearc » Sal Nis 29, 2008 20:04

hic beklemedigi bir kis harekati denmesi gercekden cok ilginc. heralde hic beklemedikleri icin 3000 kisiden sadece 300u bolgede kalmis, gerisi irak iclerine dogru kacmis. hukumet meclisden aldigi yetkiyi askere vermek icin ne kadar bekledi, abd nin izni icin ne kadar bekledi bunlari unuttular sanirim haberi yapanlar.
kara harekati cok gec kalmis bir operasyon olmakla birlikde hala sehit veriyor olmamizinda nedenlerinden birisidir.
abd neden acaba bu mit'in operasyonuna izin verdi, karsiliginda ne istedi.. yakinda cikar ortaya..
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen shadow39 » Sal Nis 29, 2008 20:16

Abd operasyon haberini alir ve israile bildirir.Yahudilerde pkk ya bildirir bizde agizimiz acik bakariz
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 29, 2008 20:29

abd operasyon haberini alırda izin verir mi karşılığını almadan :?:
izin verirse de bu kadar abd karşıtlığı varken bu ülkede reklamını yapmaz mı "Türk halkının yanındayız" diye :?:
bence bu operasyon inanması zor olsada abd den gizli gerçekleştirilmiş olabilir...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen shadow39 » Sal Nis 29, 2008 20:32

Abd nin plani zaten Turkiyedeki Abd karsitligi
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 29, 2008 20:38

açık söylemek gerekirse ilk defa böyle birşey duydum.abd nin neden böyle bir niyeti olabileceğini açıklarmısın :?:
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen shadow39 » Çrş Nis 30, 2008 9:08

Cunku zamani geldiginde bir bahane bulup isgal edebilsinler diye
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 30, 2008 19:13

shadow kardeşim.Bu konuda senden farklı düşünüyorum.ABD kesinlikle ama kesinlikle Türkiye'yi silahlı işgale cesaret edemez.İşin açıkçası böyle bir şeye gerek de duymaz çünkü şu an baştan aşağı hem ekonomi de ve hem de siyasette ABD yönetimi altındayız.Askeri işgal riskini niye alsın?Çünkü karşısında ''buyrun efendim''diyen yavşaklar değil senin-benim gibi Türkoğlu Türkleri bulacaklar.E biz de canımızı verene kadar herhalde pekçok Coni'nin canını alırız diye düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Çrş Nis 30, 2008 20:10

Çetin Taş, agzin bal yesin ama bizim gibi kac tane cikar merak ediyorum
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 30, 2008 20:52

shadow kardeşim merak etme.Çok vardır vatanı için canını sevecek.Hem de pek çok.En ufak şüphem yok.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Çrş Nis 30, 2008 21:15

Çetin Taş, nerelerden toplayacagiz bu vatandaslari barlardanmi internet cafelerdenmi pavyonlardanmi meyhanelerdenmi fetonun okullarindanmi
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletigönderen atikta » Çrş Nis 30, 2008 21:54

kapitalist sistemin gençler üzerinde getirdiği sorunlar kahve pavyon kültürü bilinçsiz kitleler,sistemin gerektirdiği sorunlar bunlar,feto okulları buna en güzel örnek al sana sermaye okulu,gerici ,dünyevi sorunlarla halkı yüzleştirmeyen satılmışlar...valla artık ne diyelim bilmiyorum ama çareyi biliyorum: 'Allah kerim Tek Yol Devrim'
Kullanıcı küçük betizi
atikta
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Nihan » Çrş Nis 30, 2008 22:38

Niye alıp getirirler ki bu teröristleri. Sonra da bir güzel temizler, bedava sağlık kontrolünden geçirir, tedavilerini yaptırır, üst başlarına yeni giysi alır adama benzetirler. Bir de itirafçı statüsüne sokarlar. Benim Mehmedim de vatan için öldüğüyle kalır. Kimsenin haberi olmadan yerlerinden alıp sorguladıktan sonra kafalarına sıkmayı bilmiyorlar mı bunlar? Asala çökertilirken MİT'in M'sini duyan oldu mu? Neyin reklamı bu şimdi?
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen Egeli » Çrş Nis 30, 2008 23:01

Bazen birilerine birşeylerin hatırlatılması gerekiyor ki reklamı yapılıyor!Bu operasyonda ele geçirilen şahıslar,sorgulanıp ortadan kaybedileceklerdir bence.Tabii medya ısrarla bunu kaşımazsa!

||Büyükanıt: Yanıt yok

MİT’in operasyonu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a, dün gece Foto Muhabirleri Derneği’nin ödül gecesinde soruldu. Org. Büyükanıt, “Bu soruya yanıt vermemi beklemeyin” karşılığını verdi.||

Buradan hareketle,operasyonu başarıyla gerçekleştiren ekibi(ekipleri) tebrik ederim.

Operasyon 28-29 Nisan Aralığında yapılmış gibi görünüyor.Eğer öyleyse,tarihimizde(29 Nisan 1916) İngilizlere karşı Kut'ül Amare'de aldığımız zaferle aynı tarihe denk gelmesi,hoş ve anlamlı bir tesadüf.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x