Mithat Melen'in kısa hayat öyküsü

ARI, TESEV, Açık Toplum Vakfı, HYD, Genç Siviller, GTP, SODEV, Bianet, STGM, TÜSEV, MAZLUMDER, STEP, LGBTT, Barış ve Kardeşlik Forumu, Türk Demokrasi Vakfı, LDP, Küresel BAK vesaire...

Mithat Melen'in kısa hayat öyküsü

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Mar 07, 2010 23:22

Prof. Dr. Mithat Melen (1947 - .... )

Mithat Melen, 3 Ocak 1947'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Ferit, annesinin adı Mesude'dir. Ekonomist ve Öğretim Üyesi; Ankara İTİA mezunu. Yüksek lisansını Brüksel Üniversitesi'nde, doktorasını İÜ İktisat Fakültesi'nde tamamladı. Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı.

NATO sekretaryasına uluslararası memur olarak mali asistanlık, Helsinki'de Postipanki ve Brüksel'de AB Komisyonu'nda staj yaptı. Dünya Bankası, KOSGEB, İSO'da Ekonomi ve Finans Danışmanlığı yaptı. Hazine Teşkilatında Şube Müdürü, Brüksel Maliye Ataşesi ve Maliye Müşaviri, Hazine Uzmanı ve Daire Başkanı olarak görev yaptı. Hazine Müsteşarı Özel Danışmanı oldu. OECD nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliğinde Ekonomi Ticaret Müşavirliğine getirildi. İÜ İktisat Fakültesi'nde 1990'da Doçent, 1996'da Profesör oldu.
Radyo ve TV program yapımcılığının yanı sıra Turkish Daily News ve Dünya gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Yayınlanmış 2500 makalesi ve basılmış biri İngilizce beş kitabı bulunmaktadır. 23. Dönem'de Türkiye-AB KPK Üyesi oldu. İyi düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Melen, evlidir.

22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde MHP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=5582
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Şu dizine dön: Türkiye Ağı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x