Morgıç'a kanmayın

Genel & Güncel Konular

Morgıç'a kanmayın

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Mar 14, 2007 18:40

Aşağıda yazacağım linki tıkladığınızda Fransız Haber Ajansı(AFP)'ndan alıntı bir haber göreceksiniz.
Haberde özetle söylenen morgıç faizlerindeki anormal artış sonucu yıl sonuna kadar 2,2 milyon Amerikalı'nın evlerini kaybetme riski ile karşı karşıya oldukları yazılıyor.
Haberde soyadı Edwardsen olan 47 yaşında çalışan bir hanımı örnek verirken, aylık kazancının 1600 Dolar olduğunu,oysaki yeni artışlarla aylık morgıç ödemesinin 2800 Dolar'a yükseldiğini belirtiyorlar.
Haberde ABD'nin içine düşmesi muhtemel bir krizde,bu 2,2 milyon kişinin ekonomik olarak mahvolacağı da yazıyor.

Haberden çıkardıklarım:

-Yani o filmlerde gördüğünüz evlere sahip olmak için Amerikalıların canları çıkıyor ve hatta sahip olamama riskleri de var.

-Yani 47 yaşında,yıllardır gözlük işleri yapan bir Amerikalı kadının aylık geliri Türk parasıyla yaklaşık 2300 YTL(1600 Dolar)ve pek çoğumuzun sandığı gibi bir elleri yağda,bir elleri balda değil.

-Amerika'da hayat Türkiye'dekinden ortalama 4-5 kat daha pahalı,bu nedenle 1600 Dolar ile bu kadının hem geçinip,hem morgıç ödediğini dikkate alınız.Tabi ne koşullarda yaşadığını ya da yaşamaya çalıştığını hayal ediniz.

-Kapitalizm çok b..tan bir şey(Berco kardeş,mesajı alıyorsun sanırım).

-ABD öyle sandığınız gibi fırsatlar ülkesi,her şeyin güllük gülistanlık olduğu bir ülke değil;insanların ay sonunu getirmek için canlarının çıkma noktasına geldiği bir ülke(A?Ne kadar da Türkiye'ye benziyor!?).

-Morgıç sistemi(bu kısmı komplo teorisi ve RAM kardeşim çok beğenecek umarım)tıpkı diğer pek çok finans piyasasını kontrol etmeyi hedefleyen sistemler gibi Musevi icadıdır ve bu sistemi dünyada yürüten tüm şirketler birbirleriyle bağlantılı Musevi şirketleridir.Amaç insanların 20-30-40 sene boyunca sırf >ev sahibi olmak için deli gibi çalışmalarını sağlamak ve böylece memleket meseleleri ile,devletin yönetimi ile,dış politika ile ilgilenmelerini engellemek.

Linkin adresi şu:
http://news.yahoo.com/s/afp/20070314/ts ... 0314133106
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x