19 Mart'ta düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) operasyonlarında İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'a gözaltı işlemini gerçekleştiren başkomiserin FETÖ'ye yönelik operasyonda tutuklandığı öne sürüldü.
19 Mart'ta başlatılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) operasyonlarında aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alınmış, operasyonun iki numaralı ismi olarak İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun gösterilmişti.
ONGUN'U GÖZALTINA ALAN BAŞKOMİSER FETÖ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI
Gazeteci Müyesser Yıldız'ın haberine göre; 19 Mart'ta Murat Ongun'a gözaltı işlemi uygulayan başkomiser, aralarında albay, yarbay, binbaşı ve yüzbaşının bulunduğu tam 61 muvazzaf, ankesör soruşturması kapsamında tutuklandı.
Kulislerden aktarılan bilgilere göre, tutuklanan başkomiserin ByLock kullanıcısı olması dışında kod adına ve katalog evliliği yaptığına, ayrıca Yenidoğan çetesiyle ilgili soruşturmaya da adının karıştığına ilişkin pek çok detay bulunuyor.