MURAT YÜZBAŞI ÖRNEĞİYLE BİR İNSANIN HAYATINI NASIL MAHVEDERSİNİZ? Dr. Noyan UMRUK

MURAT YÜZBAŞI ÖRNEĞİYLE BİR İNSANIN HAYATINI NASIL MAHVEDERSİNİZ? Dr. Noyan UMRUK

İletigönderen Noyan Umruk » Prş Oca 14, 2016 13:51

MURAT YÜZBAŞI ÖRNEĞİYLE BİR İNSANIN HAYATINI NASIL MAHVEDERSİNİZ?*

Dr. Noyan UMRUK

Özel Kuvvetler’de görevliyken dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski danışmanı Cüneyd Zapsu’ya suikast iddiasıyla 31 Mayıs 2006’da tutuklanan daha sonra bu davadan beraat edip başka davalardan yargılanmaya başlayan Pilot Yüzbaşı Murat Eren, tutuklu bulunduğu Kartal Yarı Açık cezaevi’nde hukuk savaşı vermeye devam ediyor.

Beraat etti ama...

Atabeyler soruşturması kapsamında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve danışmanı Cüneyd Zapsu’ya suikast iddiasıyla 31 Mayıs 2006’da tutuklanan Pilot Yüzbaşı Murat Eren, 3 ay 22 gün sonra yapılan ilk duruşmada tahliye edildi. Eren, o dönem bazı basın organlarında çıkan iddia ve haberlerden ötürü YAŞ kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. Hakkında yazılan iddialar nedeniyle özel havayolu şirketlerinde iş bulamayan Eren, geçimini sağlamak için pazarcılık yaptı, su, çay, simit sattı. Bir anda yaşamı tepetaklak olan Eren, eşinden ayrıldı, annesini ise kanserden kaybetti. Eren, 2006’da ortaya atılan “Başbakan’a suikast düzenleyecekti” iddialarından 2012’de beraat etti. Tam “Her şey yoluna girdi” derken, “devlet güvenliğine ilişkin belgeleri açıklamak” iddiasıyla askeri mahkeme tarafından yargılandığı davada ceza aldı, bu ceza Nisan 2013’de Askeri Yargıtay tarafından onandı. Ancak ortada bir sorun vardı. Eren’in devletin gizli belgelerini sakladığı iddia edilen CD, arkadaşı YUNUS AKKAYA’nın evinden çıkarken, suçlamaya delil gösterilen CD’nin 30 Mayıs 2006’da saat 18.05’de yazıldığı bilirkişi tarafından ortaya konuldu. Bilirkişi raporunda Eren’in CD’yi hazırladığı iddia edilen saatte Akkaya’nın evinde olduğu ancak powerpoint olduğu iddia edilen gizli belgelerin Akkaya’nın evindeki bilgisayarda hazırlanamayacağı tespit edildi. Bilirkişi ve avukatların araştırmasından sonra söz konusu CD’nin imajının alınmadığı, üzerinde sadece “200 nolu CD” yazdığı ve CD’nin üzerine imza da attırılmadığı ortaya çıkarıldı.

Gözler AYM’de

Ancak tüm bunlara rağmen 5 yıllık ceza onanınca Eren, yeniden cezaevine girdi. Ele geçirilen belgelerin, kendisine ait olmadığını, kumpas kurulduğunu söyleyen Eren, 20 ay tutuklu kaldıktan sonra 2014 Ekim ayında denetimli serbestlikle salıverildi. Yeni kurduğu ailesiyle yeni bir hayata başlayacağını düşünen Eren, 2015 Ocak ayında Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nden gelen haberle üçüncü kez yıkım yaşadı. Bu kez 2012’de Ankara 11. Özel Yetkili Mahkeme’nin hakkında “patlayıcı madde bulundurmak” suçlamasıyla verdiği karar onandı. Eren, geçtiğimiz 13 Şubat’ta yeniden cezaevine konuldu. Bilirkişi raporlarında ele geçirilen malzemenin patlayıcı özelliği olmadığı, eğitim amaçlı mühimmat olduğu belirtilmesine karşın itibar edilmedi. Eren’in avukatları ise son olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi’nden olumlu karar çıkmazsa Eren'in mahkumiyei devam edecek...



‘Hayatımızı zehir ettiler’


Ailesi tüm yaşananlara isyan ederken Murat Eren’in emekli Astsubay olan babası Hikmet Eren, duygularını şöyle dile getirdi: “Oğluma kumpas kurdular. Ergenekon, Balyoz gibi davalardan herkes tahliye oldu ama benim evladım halen cezaevinde haksız yere tutuluyor. Hem iftiralara hem de cezaya maruz kaldık. 10 yıldır bu çile bitmedi. Eşim üzüntüden kanser olup yaşamını yitirdi. Ben da tansiyon hastası oldum. Oğlumu yok yere cezaevinde yatırıyorlar. Hayatımızı zehir ettiler.”

AİHM’ye gidiceğiz

Yüzbaşı Murat Eren’in eşi Hande Eren ise şunları söyledi:

“Murat cezaevine girdiğinde kızımız 21 günlüktü. Murat için tam her şey bitti derken, yeni bir ceza ve cezaevi süreci başladı. Bitmeyen bir hukuk süreci yaşamak çok yorucu. Murat’ın morali çok iyi değil. İşlemediği suçlardan cezaevinde tutulmasına üzülüyor. Türkiye’deki yargı süreci biter bitmez AİHM’e gideceğiz. Murat, kızım Kadriye Beren’in hayali Oyun arkadaşı. Beren, evdeyken hep babasını hayal ederek oyun oynuyor. Herkes bayramı ailesi ve sevdikleriyle geçirirken bizler haksız yere tutuklu bulunan Murat’tan ayrı bırakıldık.”

*KAYNAK: Milliyet.com.tr » Gündem » Haber

20.07.2015 - 02:30 | Son Güncelleme: 19.07.2015-23:23

Milliyet.com.tr »
Gündem »
Haber












M
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 1043
Kayıt: Pzr Mar 08, 2009 13:39

Şu dizine dön: Dr. Noyan UMRUK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x