Mustafa Kemal'in Sağlığı ve Hayatına dair izlence ?

Mustafa Kemal'in Sağlığı ve Hayatına dair izlence ?

İletigönderen creative » Cmt Ağu 01, 2009 9:25

Uzun bir aradan sonra GM'nı yeniden yayında görmek mutluluk verici. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Geçenlerde çok eleştirilen Can Dündar'ın yapmış olduğu "Mustafa" belgeselini merakla izledim. Belgeselde bir yer çok dikkatimi çekti.Ama şu kısıma takıldım. O kısımda şöyle deniliyorr. "Mustafa Kemal bir savaş esnasında şarapnel parçasının gözüne isabet etmesi sonucu bir gözünün görmediğini ve bunun üzerine Alman doktorun tedavisi sonucu gözünün zamanla görebileceğini söylediği" belirtiliyor. Bunun ilk defa bu belgeseli izlerken öğrendim. Acaba böyle bir olay varmıdır ( malum o belgeselde bir çok kısımın doğru olmadığına inanıyorum o bakımdan böyle bir olay varmıdır diye soruyorum ) Eğer böyle bir olay varsa ise alman doktorun dediği gibi ilerleyen zamanlarda Mustafa Kemal'in gözü görme özelliğini yeniden kazanmışmıdır.

Bir başka sorumda Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar yaptığı savaşlar, inkılaplar, alınan zaferler, katıldığı toplantıları anlatan bir belgesel şeklinde anlatan bir izlence bulabilirmiyiz. Malum genç nufus okuma yönünden iyi sayılmaz. Dikkatlerini çekebileceğimiz ve merakla izleyebilecekleri belgesel gibi bir yapıt mevcutmudur. ( İzleyerek bazı şeyler daha iyi pekiştirilir diyede düşünüyorum ) Acaba böyle bir izlenceyi nasıl elde edebilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim.
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye
 
İletiler: 855
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 20:27
Konum: Başkent'den

Re: Mustafa Kemal'in Sağlığı ve Hayatına dair izlence ?

İletigönderen utku618 » Cum Oca 29, 2010 4:09

Atatürkün Gözünün Takma olduğunu
Rahmetli dedem, (Babamın dedesi), Liseye giderken bana anlatmıştı, yaklaşın on -onbeş yıl önce, Atatürk'ün askeri olduğundan falan bahsetmişti. Atatürkü fazla da sevmezdi, Ozamanlar bende pek birşey bilmezdim, taki üç yıl önce mersinde bi pkk sempatizanı biriyle tartışırken oda aynı şeyi söyledi

Ben yinede Bunun o zamanki, Atatürk'ü karalama çabaları olarak düşünüyorum.
Ayrıntı bilen varsa yazarsa sevinirirm
Kullanıcı küçük betizi
utku618
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı
 
İletiler: 45
Kayıt: Prş Ağu 20, 2009 22:19


Şu dizine dön: Mustafa Kemâl ATATÜRK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x