“NASIL BİR TARİKATE DENK GELDİK AĞGEDEŞ”...Dr. Noyan UMRUK

“NASIL BİR TARİKATE DENK GELDİK AĞGEDEŞ”...Dr. Noyan UMRUK

İletigönderen Noyan Umruk » Cmt Haz 18, 2016 10:44

“NASIL BİR TARİKATE DENK GELDİK AĞGEDEŞ”...Dr. Noyan UMRUK

Bir banka soygunu… Soyguncuların başı bankadakilere bağırır: “Yere yatın ve kımıldamayın. Para bankanındır, ama hayatınız sizindir.”
Herkes sessizce yatar. Bu, operasyonun “Zihin Değiştirme” evresidir. Alışılmış düşünce tarzını değiştirmek…

Bu arada soygunculardan biri, bir hanıma sırnaşmaya çalışmaktadır. Soyguncuların başı bağırır: “Edebini takın. Bu bir soygun, yılışıklığın lüzumu yok!”
Bunun adı “Profesyonellik”tir. İşin neyse onun üzerinde yoğunlaş!

Soyguncular paraları yüklenip, eve kapağı atmışlardır. Okumuş, genç olanı daha yaşlı olanına heyecanlı heyecanlı: “Abi, hadi şu paraları sayalım,” der. Daha yaşlı olanın cevabı: “A benim gerzek oğlum, bu kadar para oturup sayılır mı? Sabret bu akşam TV haberlerinde zaten kaç para çaldığımızı öğreneceğiz.”
Buna “Tecrübe” derler! Günümüzde “tecrübe” diplomadan çok daha önemli…

Soyguncular bankadan ustalıkla sıvışınca Şube Müdürü heyecanla Şube Şefine hemen polisi aramasını söyler.
Şef : “Durun hele Müdürüm. Alacaklarını zaten aldılar. Biz de bir 40 milyon tokatlayıp, daha önce iç ettiğimiz 40 milyon dolara ekleyelim, ne dersiniz?”
Buna “Dalgayı yakalamak” diyorlar. Berbat bir durumu kendi lehine çevirmek…

Müdür’ün yanıtı “Yahu, arada bir soygun oluyor. İyi oluyor… Hem heyecanlanıyoruz, adrenalinimiz yükseliyor, hem durumu düzeltiyoruz, hem de büyüklerimizi bir şekilde, usulünce memnun edebiliyoruz !”
Buna ise “Sıkıntılardan kurtulmak, ilişkileri düzenlemek ve düzeltmek ” diyorlar. Grup mutluluğu… Alan memnun, veren memnun...

Akşam TV haberleri bankadan 100 milyon dolar çalındığını açıklamıştır!
Çaldıkları paranın çok daha az olduğunu bilen soyguncular derhal oturup parayı sayıyorlar. Tekrar tekrar sayıyorlar… Bakıyorlar; alayı 20 milyon! Dehşetli kızıp sinirleniyorlar:“Biz hayatımızı tehlikeye atıp, bunca riske girip 20 milyon götürebildik. Bunlar bir tutanak, iki imzayla 80 milyon götürdü.”
Buna “Soygun hiyerarşisi” diyorlar. Herkes haddini bilmeli; herkesin bir seviyesi ve buna uygun bir kontenjanı var…

Banka Müdürü çok mutludur. Özellikle bir süre önce faiz, borsa, döviz üçgeninde kaybettiklerini fazlasıyla karşılayabildiği için.
Buna “Fırsatlardan yararlanmak” diyorlar.

Şef “müdürüm” diyor. “Borsanın, faizin, dövizin cılkı çıktı. Parayı çarçur etmeyelim bir sürü köprü, otoyol falan yapılıyor; bunların civarında arazi falan kapatalım…”
Buna da “vizyon” deniliyor.

Bu arada soygunculardan genç, okumuş olanı: “ Tokatçı banka personeli 80 milyondan komisyonunu aldıktan sonra, aslan payı siyasilere ve onların manipülasyonlarına gider ” diyor. “Geri kalan kırıntılıları da makarna, bulgur, un, yağ, şeker vs…”
Bunun adı da “siyaseti” bilmektir

Bunları okuyan Temel de soluğu camide alır. Bedduası kısadır: “Allah’um, sen koniyi piluysun… Amin!”

Bir kez ok yaydan çıktıktan sonra, bir kez ar namus damarı çatladıktan sonra insanı insan, toplulukları toplum yapan etik değerler bir kez çökertildikten sonra, çoğunluğunuza dayanarak istediğiniz yasayı beş dakikada, şıppadanak çıkartabilir; mali denetim, yargı denetimi, ihale usullerini istenilen şekilde düzenletebilir ya da iyice etkisiz hale getirtebilirsiniz… Bunun da güzel bir adı vardır: MİLLİ İRADE!

Neyse; bu bir soygun hikâyesi işte… Hikayeyi Reza-meza meselesi, haraç mezat özelleştirmeler, arazi spekülasyon ve vurgunları, kent dönüşüm projeleri, HES’ler, AVM’ler vb bir sürü kıllı gıçlı işler için yazabilirsiniz…

Ama bilin bakalım asıl soyguncu kim? Yanıtlarınızı bekliyorum…
__._,_.___
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 1039
Kayıt: Pzr Mar 08, 2009 13:39

Şu dizine dön: Dr. Noyan UMRUK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x