Nazlı Ilıcak ayağını denk alsın

Genel & Güncel Konular

Nazlı Ilıcak ayağını denk alsın

İletigönderen tuba » Sal Tem 01, 2008 13:09

Ümit Zileli'den Nazlı Ilıcak'a tehdit

Nazlı Ilıcak, Çölaşan ve Ümit Zileli'yi çıldırttı. Operasyona destek çıkan yazara yönelik tepkiler tehdite kadar uzandı. Ankara'yı sarsan Ergenekon gözaltıları medya dünyasını ikiye böldü. Bazı gazetecilerin tepkisi hayli sert oldu. Hedefteki isim Nazlı Ilıcak'tı. Gözaltıları destekleyen açıklamaları Emin Çölaşan ve Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli'yi çıldırttı.

Cumhuriyet yazarı Zileli, "Nazlı Ilıcak ayağını denk alsın. Hesabı sorulacak" derken, Çölaşan muhbir ve gazeteci bozuntusu olmakla suçladı.

Emin Çölaşan'dan sert tepki geldi. Habertürk'e konuşan Çölaşan, meslektaşlarına yüklendi. Gözaltıları destekleyen gazetecileri yalaka, bozuntu ve muhbirlikle suçladı..

Gündem değiştiriyorlar
Böyle bir günleri yaşamaktan dolayı utanç duyuyorum Polis devletinin faşist savcılar. Akılla mantıkla açıklanması mümkün değil. AKP'yi korku dağları bekliyor. Ekonomide çuvalladılar. Gündem değiştirmek bu olayı yaptılar.

Yurtsever insanlar
Bunu anlamak için 5 yaşında olmak gerekmiyor. Vatanı mı sattı, hırsızlık mı yaptı? İhale dümeni mi sattı gemici mi aldı Katil miydiler? Bunlar yurtsever insanlardı.

Gazateci bozuntuları
Bazı meslektaşlarımız muhbirlik yapıyor. Ekranlara çıkıp "gayet iyi oldu, geç bile kalındı" diyor bu kadın gazeteci bozuntusu

Muhbirler
Gözaltına alındığını duyduğumda şok oldum. Benim yakın arkadaşımdı. Her pazar beraber program yapıyoruz. Medya AKP'nin yalakalarıyla dolu. Muhbirlik yapıyorlar. Gelişmeler AKP'nin aleyhine gidiyor. Kendi kuyularını kendileri kazıyor.

Ilıcak ayağını denk alsın
Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli: Nazlı Ilıcak ayağını denk alsın. Söylediklerinin tutulur yanı yok. Bu bir hesaplaşmadır. Hesaplar mutlaka sona erecek. Kesinlikle hesaplaşmadır. İşlenen cinayettir.

İktidar bedelini ödeyecek
İktidar bunun bedelini ağır şekilde ödeyecek. Kılıçlar kınından çıktı. Önümüzdeki günlerde Balbay çıkacak. Çünkü onurlu bir insandır. Hesaplaşmanın sonunda biri bu bedeli ödeyecek. Aynı şekilde yürümemize devam edeceğiz.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Gilda » Sal Tem 22, 2008 19:51

tuba, haber icin tesekkürler.

Nazli Ilicak bugünlerde cok takip edilmesi gereken birisi.Cok konusani ham yaparlarmis bilirsiniz. :mrgreen:
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen maydonos » Çrş Tem 23, 2008 2:08

bence o kadin icin hic tepki gerekmez tepki verince bir mok yerine konmus oluyor.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Tsigalko » Çrş Tem 23, 2008 6:33

Bu aynı Zileli Siyaset Meydanında ettiği lafları yiyerek kendisine yakışmayacak bir harekette bulundu.
İkili ekranda geri adım attı
Zileli ve Ilıcak "yanlış anlaşıldıklarını" söylediler.

Biri 'ayağını denk alsın' demişti, öbürü 'ciddiye alınacak adam değil'... İkili ekranda karşılaştı. Bakın neler oldu?

Ergenekon gözaltıları medyayı ikiye bölmüş Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli ve Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak birbirine girmişti. İkili bu sert atışmanın ardından Siyaset Meydanı'nda karşı karşıya geldi. Ekran karşısındakiler kozlarını paylaşmalarını beklerken ikisi de "sözlerinin yanlış anlaşıldığını" belirterek polemiğe girmemeye özen gösterdi.

ZİLELİ: YANLIŞ ANLAŞILDIM

Önce sözü Nazlı Ilıcak'a "ayağını denk alsın" diyen Ümit Zileli başladı. Zileli o sözlerin uzunca bir konuşmanın parçası olduğunu belirtti. Zileli o gün sadece Nazlı Ilıcak'a değil, onun gibi "kesin yargı belirten" tüm gazetecilere seslendiğini söyledi. Zileli "yine olsa yine söylerim" tavrını sürdürdü.

Zileli o günkü konuşmasınında şunları söylemek istediğini belirtti:

" 'Birileri çıkıp televizyonda bir şeyler söylüyorlar. Bu sadece gazetecilik ahlakına değil insan olma değerlerine de aykırı bir şeydir. Daha ne olup bittiği belli bile olmadan, yargı belirten cümleler kurmak ayıptır. Buradan bu arkadaşlara ve Nazlı Ilıcak'a özellikle sesleniyorum ayağını denk alsın. Sonra bir gün gelir bu sözlerin hesabı sorulur kendisinden' dedim."

NAZLI ILICAK: YANLIŞ ANLAŞILDIM

Söz sırası kendine geldiğinde Ilıcak da, aynı Zileli gibi sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek lafa başladı. "Askere yakın duran ve onlarla hareket ediyormuş izlenimi veren gazetecilerin de olduğunu söylemek istemiştim. Çünkü çıkan belgelerden anlaşılıyor ki bu işin medya ayağı da var" dedi.

Mustafa Balbay'la ilgili söylediklerini ise şöyle düzeltti:

"Gazeteciler zaman zaman kullanılabilirler. Balbay'ın da ismini söylerken gazetecilerin bilerek veya bilmeyerek kullanılmış olabileceğini söyledim. Ben tecrübeli bir gazeteci olarak, bizzat kendim bunu yaşamış bir kişi olarak bunu belirttim. Yoksa ben hiçbir gazeteci arkadaşımın değil, hiç kimsenin hiçbir öğretim üyesinin de cezaevine girmesini istemem."

Program boyunca ikili birbirleriyle son derece kibar ve alttan alan tavırlarla konuştu. Sonlara doğru Ilıcak'ın Ergenekon'la ilgili "Bekleyelim, ne Ergenekon'a ne öbür dava hakkında yorum yapalım" sözleri karşısında Zileli'nin sözleri şaşkınlık yarattı. "Nazlı Hanım sözlerinizle hayran bıraktınız kendinize..."

"Ayağını denk alsın" diyen Zileli gitmiş, yerine bambaşka bir insan gelmişti. Ilıcak da beklediği fırsatı buldu. Zileli'ye o sözleri geri aldırdı. "O zaman ayağını denk alsın sözünüzü de geri alın yeri gelmişken" diyen Ilıcak'a Zileli "Başka kelimeler de kullanabilirdim" diye karşılık verdi. Ilıcak'ın son sözü ise her şeyi özetler gibiydi: "İnsanlar konuşa konuşa..."
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Gilda » Çrş Tem 23, 2008 10:30

Tsigalko, sagol paylasim cok güzel,bu iyiydi bugün icin :mrgreen:
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Tem 23, 2008 17:51

Ya Tsigalko kardeş.
Kusura bakma da yapıştırdığın haberi okudum.Ümit Zileli daha önce ne söylediyse aynen söylemiş.Herhangi bir kıvırma yok ki.Adam fiziki tehdit olmadığını ima etmiş yoksa aynı sözlerini tekrar etmiş.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Tsigalko » Çrş Tem 23, 2008 18:47

Çetin abi, doğrudur.
Yalnız Siyaset Meydanında sen görecekdin belki izlemişsindir.İlerleyen saatlerde sanki birbirlerine laf söyleyen onlar değildi başkasıydı.Zileliyi benim tanıma geçmişim çok eski değil Tatlıses Fmde Gündem değerlendirmesi yaparken dinliyordum ve hala dinliyorum.Benim demek istediğim Siyaset Meydanında gösterdiği sert tavırın değişmesinden rahatsız oldum.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Tem 23, 2008 19:13

Söylemine bak bence Tsigalko kardeşim.Söylemi değişmediği sürece bence mesele yok.İzlemedim Siyaset Meydanıinı.Ama Nazlı Ilıcak'ı gördüğüm zaman kanal değiştiriyorum.Yani izleme olasılığım zaten imkansızdı:)
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x