Neden bu kadar tepkisiziz?

Neden bu kadar tepkisiziz?

İletigönderen Erkan Güçiz » Prş Ağu 23, 2012 17:33

Neden bu kadar tepkisiziz?

Bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan “Türk” vatandaşlarının çok büyük bir bölümü “vatandaşlık” ne demektir bilmiyor.

600 yıl Türkleri en aşağılık tebaası olarak gören, anaları esir pazarlarından satın alınmış Osmanlı padişahları, Anadolu insanının dinî inançlarını istismar ederek onları kullanıp imparatorluğu büyüttü. Anadolu’yu talan eden Haçlı seferlerini insanlık dışı ilan ederken kendileri Viyana kapılarında at oynatmakla övündüler. Gayrimüslim çocukları ailelerinden, yuvalarından koparıp, paralı asker yaparak onları doğdukları toprakların işgallerini genişletmek, kendi ırkından insanları öldürtmek için kullandılar.

Padişahın ağzından çıkacak bir söz ile “kellesi” gidecek kişiler hiçbir zaman “insan” olduklarını bilemediler. Halkın İslâm dinine inancını kendi çıkarları için kullanma yolunda en geçerli güç onları cahil bırakmak idi. “Dünyada çekeceğin kahır ne kadar ağır olursa ahirette mükâfatların o derecede büyük olacak” diyerek Anadolu halkını yoksulluk, mahrumiyet içinde 600 yıl yönettiler. Bu arada kendileri, Anadolu halkından zor kullanarak topladıkları vergiler ile ölçülmeyecek bir sefahat yaşadılar.

Mustafa Kemal Atatürk 1923’den 1938’e kadar bu halka “insan” olduğunu, padişahın “kulu” olmadıkları öğretmek için uğraştı, çabaladı. Etrafındakilerin çoğu hâlâ kendilerini padişahın kulları olarak görmekten kurtulamadıkları için bu çabaya katılmadıkları gibi, engellemek için de ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Atatürk’ün en büyük devrimi olan, “padişah kullarından vatandaş yaratma” ancak o devrin insanlarının torunlarında tamamlanabilecek bir devrimdi. Ömrü yetmedi; arkasından gelen kendini “Millî Şef” ilân ederek, padişah-kul düzenine doğru çevirdi ülkeyi. Millî Şef ve ortakları, Atatürk’ün başlattığı bütün diğer devrimleri de ya olduğu yerde dondurdu yahut tamamen sildi, yok etti.

1950 genel seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin meydanlarda, “Biz size dinî özgürlüğünüzü geri vereceğiz” propagandasından ürken, oy kaybından korkan, Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi, başındaki Millî Şef ile, ilk okullara “Din” dersi getirdi. 14 Mayıs’ta seçimi kazanan Demokrat Parti’nin ilk yasal işlemi de ezanın Türkçe yerine Arapça okunması idi. O günlerde 11 yaşında idim fakat bunları nasıl bir şaşkınlıkla karşıladığım hiç aklımdan çıkmadı.

Atatürk’ün Cumhuriyet’i, onun ölümü ile bir çıkmaz yola sokuldu; kendini “dindar” gösteren, Türk düşmanı dış güçlerin maşası olan siyasiler tarafından devamlı horlandı, aşağılandı ve bu güne kadar dayanabilmiş izleri de birer ikişer silinmeye başladı.

AKP iktidarı, bu karşı devrimi tamamlamakla görevli olarak o “Türk düşmanı” dış güçler tarafından kuruldu ve yürütülüyor.

Biz kimsenin kulu değiliz, hiç kimse bizden üstün değil; hepimiz kanun önünde “eşit” vatandaşlarız. Ülke işlerini yönetmek için görevlendirdiğimiz, maaşlarını, masraflarını ödediğimiz kişiler, bize her yaptıklarının hesabını vermek zorundalar.

Bunları anladığımız, bunları benimsediğimiz, bunları uyguladığımız zaman ülkemizde huzur ve mutluluk içinde yaşayabiliriz.

Aksi halde, her gün gelen şehit haberleri, yolsuzluk haberleri, hukuksuzluk haberleri ve karanlığa doğru sürüklenme haberleri altında boğulmaya mahkûmuz.

Atatürk’ü unutmayalım, okuyalım, anlatalım, yayalım, uyanalım kardeşlerim, çok geç olmadan, ne olur…



Vatandaş İçin Medeni Bilgiler -- M.Kemal Atatürk

Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x