Neden Toplumu Geriyorlar .

Üyelerin birbiriyle herhangi bir konuda anlık yazışma yeri

Neden Toplumu Geriyorlar .

İletigönderen zafer atun » Pzr Kas 10, 2013 14:34

Gözümüzden kaçırılmaya çalışılanlar...
10 Kasım 2013, 11:30

Payidar mı olacaksınız ?
Bu hafta biraz yoğun ve karmaşık geçti. Haftaya damgasını vuran Erdoğan’ın öğrenci karşıtlığı ve gündemi birden değiştirmesi oldu. Kadınla erkeğin yan yana olmasına bile tahammül edemeyen bir zihniyet tüm ülkeyi yeni bir tartışmanın içine çekti. Kısaca olana bitene bir bakalım .
1- Erdoğanın kızlı erkekli demecinin hemen sonrasında Arınç olayı toparlayıp yumuşatmaya çalıştı. Ama ertesi gün Erdoğan hayır ben söylemimin arkasındayım diyerek Arınç’ı ortada bırakıverdi. Cemaat Ak parti kavgası iyice netleşti. Baştan beri zaten iyi polis kötü polis muhabbeti bu. Yiyen yiyor. Olanlar cemaat ile kuvvetli sorunlar yaşandığını gösteriyor.Zaten Arınç,da hemen karşılık verdi ve parti senin malın değile getirdi.
2- Üstü çizilme meselesi ; Çoktandır konuşuluyor artık Erdoğan gidici üstünü çizdiler yerine daha ılımlı ,kavgadan uzak, toplumu germeyen birini geçirecekler. Peki bunları Erdoğan bilmiyor mu ? Biliyor . O zaman bu olanlar hem cemaate hem tabana mesaj ,ben yoksam sizler de olamazsınız . Cemaat yanı ; Güç halen bende ben ne dersem o olur ve bana karşı çıkamazsınız karşı çıkan gider. O yüzden huzursuzluk çıkartmayın.Yoksa yapacaklarım size daha çok zarar verir. Taban yanı ; Gezi olayları esnasında ve sonrasında tabandan kaymalar oldu. Taban ilk defa gerçekten korktu , yüksek sesle konuşmaya başladı,bölünmeler oldu bunların tekrar bir araya getirilmesi gerekiyor bu yüzden bir şeyler yapmak lazım Türban serbestisinin hemen arkasından bu olay patlatıldı. Bizim yönetimimiz sırasında ne kazanım edindiniz o , gelmiş geçmiş en muhafazakar İslami parti biziz çünkü ,bu yüzden arkamızda durmaya devam edin mesajını verdi.
3- Kanuni yada değil , umursanmadan öğrenciler ve evleri fişlenmeye başlandı. Bir çok yerde kafeler basılıp Gbt kontrolleri yapıldı .Öğrenci evleri Tüik’den geliyoruz denerek anket adı altında fişlendi. Apartlar kapatıldı.Topluma ve özelikle de genç kesime korku ve gözdağı verilmeye çalışıldı. Muhbir vatandaş tekrar hortlatıldı.Toplum gene ayrıştı.
4- Polis gerekli gereksiz Toplumla karşı karşıya getirilip her iki tarafın da sinirleri bozulmaya çalışıldı. Psikolojisi zaten bozuk olan polis daha da sertleşti toplumun polise bakış açısı değişti ve ayrıştı. Polise olan mesaj da ; ben gidersem sen bu kadar korunup kollanmaz mahkemelerde sürünürsün ona göre , gözdağı veriliyor. Polis kötü olursa bu tepkiye dönüşür cemaate bir cephe daha açılır .
5- Cemaat A.Gül’ü destekliyor alternatif yeni parti oluşumu da hazır , ortam daha da gerilirse yeni oluşumlar yeni oyuncular sahaya sürülür bu dengeyi bozmak için de şu an güç bendeyse yapılmaması gereken söylenmemesi gereken her şeyi yapar kendimi de daha doğmamış olan oluşumları da oluşmadan bertaraf ederim ben giderim ama sizler de peşim sıra sürüklenirsiniz mesajı .
6- Gündem değiştirilerek geri planda çıkartılması gereken KHK’lar , yapılması gereken anlaşmalar,verilmesi gereken izinler , geri alınan haklar , dikkatler başka taraftayken daha rahat ve sessizce yapılıverdi. (K.Kıbrıs bir dalavere ile G.Kıbrıs hegemonyası altına alındı , Bilal 6 gemiciğini aldı , Kıdem tazminatı kalkıyor,Öğrenciler sağlık hizmeti alırken ilaç yazdıracak olsalar bile kızlara gebelik testi yapılması mecbur hale geldi , Andımız bile kaldırıldı,Sinop Nükleer Sant.anlaşması imzalandı,her üç gelinden biri çocuk,Mtv’ye zam yapıldı,Göz ve diş muayenesi SGK’dan çıkartılıyor,en önemlisi de hakkında soruşturma açılan öğrencilerin Üniversiteye girmesi yasaklandı vb )
7- Gündem değiştiğinde Türkiye Ekonomisi de güme gitti. GOÜ’ler (Gelişmekte olan ülkeler) arasında GSMH oranlarına göre en fazla dış borcu olan ülke Türkiye ( 2002 yılı 129 mlyr $ , 2013 yılında 2Ç 367.3 mlyr $ ) ve buna karşılık dış borç ve faiz ödemelerine en fazla karşılık ayıran ülke de gene Türkiye ( % 2 ) Ülkemizin gelişimi refahı yönünde kullanacağımız paralar borç ödemelerine gidiyor. Borsa bir göstergedir ve bu hafta borsa yaklaşık %4.5 düştü TL$ 2.05 gördü ) Yani paramız her gün devalüe oluyor.Ekonomimiz de bıçak sırtında gidiyor. Aylık sıcak para ihtiyacımız 7,5 mlyr $ bu para gelmediği an ekonomi sallanmaya başlar $ ilk etapta 2.10 – 2.30 – 2.50 aralığına oturur. Tüm dengeler de alt üst olur. Her 100 kişiden 85 tanesi borçlu işsizlik resmi %12 gayrıresmi %23 . Satılacak bir şey kalmadığından Özelleştirme idaresinin feshi bile söz konusu ,Bütçede para kalmadığından 2 yıl öncesinin trafik para cezaları 5 yıl öncesinin telefon paraları bugün gelmeye başladı.Yılı bitirirken 2014 başında tüm vergiler , tüm cezalar arttırılıyor iğneden ipliğe gene zam yağmuru başlıyor sadece d.gaza yapılan zamları düşünürsek zam oranı % 40 üzerinde ama ne hikmetse enflasyon % 7 civarında. Evet bunları da görmemek düşünmemek gerekiyor.Ekonomi tıkırında . Gidişleri de zaten ekonomi yüzünden olacak.
8- Önce TC kaldırılması sonrasında Atatürklü bayrakların yasaklanması , Tsk’daki istifaların durdurulamaması , Kamuda Türbanın serbest bırakılması hemen ardından mecliste gövde gösterisi , Kızlı erkekli bir arada yaşıyorlar hezeyanıyla önce gençliğe gözdağı ardından karma eğitimin sonlandırılma planları, Büyük şehirlerde devamlı bir Kentsel dönüşüm döngüsü ile birlikte yaşam alanlarının çok hızlı bir şekilde el değiştirmesi orta sınıfın tamamen yok olma riski,Egede karasularının tek taraflı olarak Yunanistan tarafından arttırılması ve bizim seyretmemiz , Suriye sınırındaki gelişmelerin Cnn televizyonuna kapak olması ve savaş kışkırtıcısı bir ülke konumumuzun dünyaya ilanı ve Erdoğan’a gittiği her ülkede sinir bozucu sorular sorulması bir de protesto edilmesi Türkiye’nin istenmeyen ülke konumuna düşmesi ilk etapta aklıma geliveren , biz önce türban sonra öğrenci evleri ile oyalanırken olagelen olaylar.

Netice itibarı ile Ak parti , çeşitli nedenlerden ötürü düşe kalka da olsa yoluna devam etmekle birlikte , ne olursa olsun hiç sapmadan direk yoluna devam ediyor. Bu yolda kazanımlar da kayıplar da olacaktır. Ama önemli olan bunca şeye karşın karşılarında halen bir alternatifin ortaya çıkamaması etkin bir muhalefet oluşturulamaması geniş halk yığınlarının örgütlenememesi ve halen bir film seyreder gibi olanı biteni seyretmesidir. Erdoğan kim ne derse desin gündemi çok iyi değerlendirip tek bir hamleyle değiştirebilen bir liderdir ve işi daha bitmedi hedefi 2023 buna da gün be gün yaklaşmaktalar. Çözüm şu an parlamentoda Ak partiye payanda görevi yapan sistem partilerinden gelmeyecektir. Görmemiz gereken de tam budur. Çaresiz misiniz yoksa Çare siz misiniz.

Zafer ATUN

Bugün 10 Kasım gene geniş yığınlar Anıtkabire gidip Atalarına saygılarını sunarak görevlerini yapmanın huzuru ile evlerine dönecekler. Tepkilerini her zamanki gibi sessizce gösterecekler . Ne diyelim Hayaldi gerçek oldu …

Payidar : Kalıcı, sonsuza kadar yaşayacak olan
Kullanıcı küçük betizi
zafer atun
Üye
Üye
 
İletiler: 149
Kayıt: Pzr Ara 09, 2012 15:26

Şu dizine dön: Genel Yazışma Bölümü

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x