Neer gen ek onmus!!!!

Neer gen ek onmus!!!!

İletigönderen kaye » Çrş Eki 22, 2008 14:59

Neer gen ek onmuş!!!

ERGENEKON terör örgütü davasının başlar başlamaz verilen bir ara kararla iki gün sonra yeniden başlatılmasına karar verilmesi tüm yurtta, dış temsilciliklerimizde ve yavru vatan Kıbrıs’ta sevinçle karşılandı.

Ara karardan sonra televizyona çıkan eski köy imamlarından Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, tutuklu sanıklarla tutuksuz sanıkların ayrı ayrı yargılanması kararını da veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Köksal Şengün’den “arkadaş” diye söz etmesi ise ayrı bir sevinç fakat aynı zamanda büyük bir merak konusu oldu. Neyse ki İslamcı iktidarın Başbakanı ve Ergenekon davasının gönüllü savcısı RTE’nin, şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı rahmetle anmak için Faruk Nazif Çamlıbel’in şiirini okuması ile halkın merakı büyük ölçüde giderildi. Meraklanmaya devam edenler için, İslamcı iktidarın Cumhurbaşkanı seçtiği Abdullah Gül, okuduğu şiirden sonra RTE’yi hararetle alkışlamak suretiyle hem yüreklere su serpti hem de devletin kurumları arasındaki dengeyi sağladı.

Abdullah Gül’ün sağladığı denge üzerine çok önemli gelişmeler yaşandı. Dava başlar başlamaz iki gün sonraya ertelenen duruşmanın başlangıcında davanın sanıklarından bir mafya babasının, adil yargılamanın selameti için salonun güvenliğini sağladığı görüldü. Bir sanığın, savunma avukatları arasında yer aldığı fark edildi.

Bir mübaşirin ise duruşmadan sonra tutuklu sanıklarla beraber cezaevine gönderildiği anlaşıldı. Mübaşirin tahliye talebinin yeniden ertelenmezse iki gün sonraki duruşmada ele alınması bekleniyor.


Bu arada dava başlar başlamaz duruşmaların iki gün sonraya bırakılması ve tutuklu sanıklarla tutuksuz sanıkların ayrı ayrı yargılanmasına karar verilmesi üzerine, davaya eklenmesi beklenen ek iddianame ile tutuklu sanıkların ve tutuksuz sanıkların da kendi aralarında yeni gruplara ayrılarak yargılanabileceği gündeme geldi.



Örneğin mesela 50 yaşına kadar olan tutuklu sanıklarla 50 yaşından gün almış tutuklu sanıklar ayrı günlerde, boyu 1.70 metreden kısa tutuksuz sanıklarla boyu 1.70 metreden uzun tutuksuz sanıklar ayrı günlerde yargılanacak. Böylece mahkeme salonunda Avrupa kalitesinde bir ferahlık yaratılacak.





Kalbi sıkışmış, konuşamamış!


FETOŞ’UN Amerika’da yarı vatandaşlık sayılan oturma iznini alabilmek için ABD Göçmen Bürosu ile yaptığı “temaslar”ın bir kısmı ortaya çıktı.


Bürodakiler, Fetoş’u karşılarına alıp konuşmuşlar, niye Amerika’da yaşamak istediğine ilişkin sorular sormuşlar. Konuşmaya başlamadan önce Fetoş’a doğruyu söyleyeceğine ilişkin yemin ettirmişler ve görüşmeyi videoya kaydetmişler.


Büronun raportörü David Spaulding, yazdığı rapora göre, görüşme sırasında konu cemaatin mal varlığına gelince Fetoş rahatsızlanmış ve yanındaki özel doktorunun “hafif bir kalp rahatsızlığı” geçirdiğini bildirmesi üzerine görüşme kısa kesilip bitirilmiş ve bu nedenle bazı sorular sorulamamış. Kalbi teklediği için Fetoş’a sorulamayan sorulardan bazıları şöyleymiş:


Cemaatin mal varlığı nedir; banka hesaplarında ne kadar para var; bazı bankalarla ilişkileri nedir; paralar nereden geliyor, nereye gidiyor; kimden geliyor, kime gidiyor, satın alınan bunca gayrimenkulün parasının kaynağı ne; İslamcı terör gruplarına verilen maddi destekle cemaat arasında ilişki hangi boyutta; cemaatin eğitim konularındaki amacı ne?..



Vallahi ah kalbim!

Billahi vah kalbim!

Tamamen kalbi bir durum!

Saat

M. Ali Kılınç: “Acaba saat kaç? Mesut Barzani’nin Türkiye’den toprak talebine iki Aktütün baskını var!”

Yağmur Deniz

16 Mart katliamı davası

düşmüş...

Ergenekon’a yazsalardı!

Ruhsat

Kemal Öncü: “Alkollü içkilerin satışına ağır sınırlamalar getirilirken içki içenlere de ruhsat alma zorunluluğu getirilsin!”

Pas

Avni Kurtuldu: “Pentagon’un Taraf’a yanlış pası RTE’yi ofsayta düşürdü: Siz kimin medyasısınız!”

Üniversite

T. Doğan Özdinç: “İstanbul’da okuyan öğrenciler iki üniversite bitirmiş gibi oluyormuş. Kasımpaşa’dan yetişenler de başbakan oluyor.”

- 16 Mart katliamı zamanaşımına uğratılmış...

“Derin hikâye!”
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen Ram » Çrş Eki 22, 2008 16:12

Deniz SOM güzel yazmış, komik yazmış, ilginç yazmış. :) Yazmış ama, Tayyip'in yanlış şairden şiir okuduğuna pek sevinmiş olacak ki, yanlış şairin adını yanlış yazmış.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen kaye » Çrş Eki 22, 2008 16:32

O benim de dikkatimi çekmişti, hatta düzelteyim demiştim ama dokunmamak gerektiğine inandığımdan kaldı :)
Belki dizgiyi yapanlarda vardır bir hata, ya da tapaj hatası diyelim...


....
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen İlteriş » Çrş Eki 22, 2008 23:56

kaye duzeltmis olmalisin, su an bir yanlislik gorunmuyor. Faruk Nafiz Camlibel iste! Tabi benimki de yanlis oldu, ama klavyem gavurca valla benim sucum degil:-)

Hem ne kadar yukleniyorsunuz zavalli magdurem tayyibeme! Belki bir tasla iki kus vurmak istemistir! Bu vesileyle Turkiye yanlislikla da olsa Faruk Nafiz Camlibeli de anmis oldu iste! Cekemiyorsunuz basbakani iste! Hem ne biliyorsunuz basbakanin yanlis sairin siirini okudugunu? Belki olen yanlis sairdi! Belki de bugunlerde olmesi gereken sair Faruk Nafiz idi de ergenekon yillar onceden bu olayi tezgahladi ne biliyorsunuz :kikirik:
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen kaye » Prş Eki 23, 2008 0:19

Faruk Nazif yazılmış, hata burada.. Özellikle burada olmaması gereken bir hata ama bu konuyu daha fazla tartışmayalım, öze dönelim :)

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x