"Nerede Vatan Savunması, Orada Ergenekon Savcısı"

Genel & Güncel Konular

"Nerede Vatan Savunması, Orada Ergenekon Savcısı"

İletigönderen Sema » Sal Oca 27, 2009 14:35

Perinçek, Ergenekon davasının ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamındaki bir uygulama olduğunu öne sürdü

‘Olmayan darbe yargılanıyor’


Ergenekon davasında savunmasına devam eden İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yapılmış darbelerin yargılanmadığını, olmayan darbeler yaratılarak vatanseverlerin yargılandığını söyledi. 12 Eylül darbesini tertipleyen Amerika’ın bir gladyo operasyonuyla darbenin çocuklarını Türkiye’nin tepesine oturttuğunu söyleyen Perinçek, “Türkiye’yi bugün 12 Eylül’ün, darbenin yavruları yönetiyor. O darbenin çocukları vatanseverlerin yakasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla yapıştı. Susurluk’u yapanlar, Susurluk ile mücadele edenleri yargının önüne çıkardılar” dedi.

Ergenekon davasının 42. duruşmasına 23 Ocak günü tahliye edilen sanıklar Vedat Yenerer ve Orhan Tunç da katıldı. Savunmasını sürdüren Perinçek, İP’nin gladyoya karşı mücadelenin partisi olduğunu belirterek “1973’te kontrgerilla meselesinden ilk kez söz eden rahmetli Ecevit’in bu konuda tavır almasını tek başına sağlayan partiyiz. 12 Mart 1971 darbe ortamının hazırlanması için Atatürk Kültür Merkezi yakıldı, Eminönü vapuru kaçırıldı. Daha sonra 1980 darbesine zemin hazırlamak için 1 Mayıs 1977 katliamının gladyonun böyle tertipleri olduğunu tek tek kanıtladık. 1980 istikrarsızlaştırma operasyonunu ‘Amerika’nın oğlanları’ olmakla aşağılananlar yaptılar” dedi. Perinçek, şöyle devam etti:

“Hani Ergenekon’un darbesi, eylemi nerede? Vatanseverler aralarında, komutanlar aralarında konuşmuşlar. Hani darbe? Olmayan darbeler yargılanıyor, ama olan darbeler yargılanmıyor çünkü arkasında Amerika var. Amerika kendisine karşı olan vatanseverlere iddianame hazırlatıyor. 12 Eylül cuntasının arkasında Amerika, bizi bu huzura getiren de Amerika. 600 bin kişiyi hapislere, işkencelere atanların yavruları Turgut Özal, Tansu Çiller, Tayyip Erdoğan 12 Eylül’ün çocukları değil mi? 12 Eylül’ü getiren 24 Ocak Kararları’nı çıkaran, KİT’lerin özelleştirilmesini, sosyal sigortaları, Atatürk’ün sosyal devletini küçülten bu programın uygulayıcıları bunlar değil mi? Türkiye’yi bugün 12 Eylül’ün, darbenin yavruları yönetiyor. O darbenin çocukları vatanseverlerin yakasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla yapıştı.”

12 Eylül’ün Kemalist devrimi tasfiye ettiğini belirten Perinçek, Eşref Bitlis’in uçağının düşürülmesi, devrimci aydınlar Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmelerinin gladyo operasyonları olduğunu anlattı. İddianamede bazı sanıklara ilişkin “Orhan Pamuk’u öldürme hazırlığı içinde olma” suçlamalarına göndermede bulunan Doğu Perinçek, “Orhan Pamuk’u öldürecekmişiz. Onun gibiler hiç öldürüldü mü? Kendi milletini soykırım ile suçlayan adam öldürüldü mü hiç? Hrant Dink de bizdendi. ‘Ey Kürtler, Ermeniler oyuna alet oldu. Bu topraklarda yaşayan insanlar birbirine kırdırtıldı’ diyordu” dedi. İddianamede, MİT raporları uydurmakla suçlandığını belirten Perinçek, Mehmet Eymür’ün de bunları yazdığını, MİT’teki MOSSAD’cı, CIA’cı takımının temizlenmesini İP’nin başardığını anlattı.

Biz mi öldürdük?


Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’un önceki günkü yazısındaki “Uğur Mumcu’yu ben öldürdüm. Gülmeyin, bu nedenle ve gerekçeyle Ergenekon mudur, nedir, işte o davada yargılanıyorum” ifadelerine dikkat çeken Perinçek, Uğur Mumcu ile 14 yaşından beri arkadaş olduğunu, Mamak Cezaevi’nde birlikte yattıklarını söyledi. İddianamede, Uğur Mumcu cinayetine ilişkin İP’de sahte MİT raporu bulunduğu suçlamasına değinen Perinçek, “Uğur Mumcu’yu öldürmek için 6 MOSSAD ajanının Türkiye’ye geldiğine ilişkin belge ilk olarak dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan tarafından açıklandı. Sonra İçişleri Bakanı İsmet Sezgin böyle bir belgenin olmadığını söyledi” diye konuştu.

Susurluk olayını İşçi Partisi’nin ortaya çıkardığını, dönemin cumhurbaşkanının tavsiyesi üzerine TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu’nun kendisini çağırdığını ve ifade verdiğini anlatan Perinçek, “Ben, ‘Susurluk’un arkasında gladyo var’ diyorum. Mesut Yılmaz, bu çetedir. O dönemde hükümetin bakanı Abdullah Gül glu glu dansı var diyerek Susurluk’un üzerine kapatma emrini veren adamdır” dedi.

1992 yılında Susurluk konferansı düzenledikleri ve o konferansa katılanların sanık olduklarını anlatan Perinçek, şöyle devam etti: “İlk olarak o konferansta Erol Mütercimler Ergenekon adını söyledi. Mütercimler, Ergenekon şüphelisi. Ferit İlsever, Tuncay Özkan sanık, Emcet Oltayto sanık. Enis Berberoğlu’nun adını Ergenekon şemasının basın bölümüne yazdılar. Konferansı yapanları 12 yıl sonra tutuklamışlar! Ergenekon iddianamesini Susurlukçular yazmıştı. Cezayir’de şeriatçı terör örgütü FİS’in asker kolu GIA ilişkisi olan Abdullah Gül şimdi Susurluk Ergenekonu’nun başsavcısı. Can Dündar saf yürekli mi diyelim! Susurluk’un üzerine Tayyip Erdoğan’larla gidilir mi?”

Talat Paşa Komitesi

Perinçek savunmasında salondaki ekranlarda görüntüler eşliğinde Talat Paşa Komitesi’nin İsviçre ve Almanya’da Ermeni soykırımı iddialarına karşı mücadele süreçlerini anlattı.

2000 yılında Abdullah Öcalan’ın avukatlarının kendisini ziyaret ettiğini ve Öcalan’ın görüşlerini sorduğunu anlatan Perinçek, bunun üzerine yazdığı mektubu Öcalan’ın yanı sıra Barzani, Talabani’ye gönderdiğini ve Teori Dergisi’nin Aralık 2000 yılında da yayımlandığını kaydetti. İddianamede, Birleşmiş Milletler Kalkınma Proje Dairesi Başkanı Bartu Soral ile 11 Mart 2008 tarihindeki telefon konuşmasının suç kanıtı olarak yer aldığını belirten Perinçek, “Bartu Soral, 37 milyon dolarlık kaynağın bölücülüğe aktarıldığını bana bildirmektedir. Bartu Soral bu mücadelesi nedeniyle Kemal Derviş’in başında bulunduğu Birleşmiş Milletler Dairesi tarafından görevden alınmıştır. Bu uygulama, Savcılığın ABD emperyalizminin denetimindeki uluslararası kuruluşlarla uyum halinde bölücülüğü desteklediğini gösteriyor. Çünkü Ergenekon davası, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bir uygulamadır” diye konuştu.

“Kuzey Irak’ta kukla devlet planını ortaya çıkardığım için Turgut Özal sırf benim için sansür sürgün yasası çıkardı” diyen Perinçek, “Turgut Özal, Amerika’nın bir koy üç al oltasını yutmuştur. İP karşı çıktı, TSK de İP’nin tavrını doğru buldu ve Genelkurmay Başkanı Necip Torumtay Kuzey Irak’a kara harekâtını kabul etmedi” dedi. Perinçek, “Türkiye şakağına tabanca dayanıp esir alınmıştır. Tayyip Erdoğan, Güneydoğu’yu Barzanileştiriyor. Bölücülük ve irtica yerleştirilmeye çalışılıyor. AKP’nin Diyarbakır Belediye Başkan adayı Kudbettin Arzu, Barzanicidir” dedi.

Resim ‘NEREDE VATAN SAVUNMASI, ORADA ERGENEKON SAVCISI’

Davanın öğleden sonraki bölümünde de savunmasını sürdüren Perinçek, yaptıkları toplantıları anlatarak, “Nerede vatan savunması var, oradan Ergenekon sanıkları çıkıyor. Nerede vatan savunması var, orada Ergenekon savcıları kâğıdı kalemi ellerine alıp suç çıkartıyorlar” dedi.

Mersin’deki mitingde Türk bayrağının yere atılmasından ABD’yi sorumlu tutan Perinçek, 28 Şubat öncesinde partisinin devrim kanunlarının çiğnenmesi karşısında “Cumhuriyet Devrimi Kanunları Uygulansın” adıyla kampanya yürüttüğünü ve hazırladıkları 12 maddelik bir programın, 28 Şubat günlü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında benimsendiğini anlattı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen Cumhuriyet mitinglerini görüntüler eşliğinde yorumlayan Perinçek “Bu mitingler Atatürk devrimlerinin Türkiye’ye getirdiği uygarlık düzeyinin göstergesidir. Dünya tarihine geçmiştir. Büyük bir halk iradesi, büyük bir halk coşkusu ortaya konmuştur. Bu mitingler iddianamede suç olarak gösterilmektedir. Kim suçlu, Türk bayrağı mı, Atatürk mü suçlu” dedi.

‘Doğu Perinçek yapmaz’


Türk ordusunu yıpratmanın suç olduğunu anımsatan Perinçek, Tuncay Güney’in mülakatından nasıl TSK’ye karşı konuşması için kurgulandığının anlaşıldığını anlattı. 12 Mart’ta 1500 subayın, 12 Eylül’de 2 bin subay ve askeri öğrencinin ordudan atıldığının altını çizen Perinçek, “Her darbe orduya darbedir” dedi. Babasının 32 yaşında Yargıtay Başsavcılığı yaptığını anımsatan Perinçek, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a suikast yapılacağına ilişkin dokümanların aramada ele geçirildiğine ilişkin olarak da, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’e hitaben, “Buradan Ardahan’a kadar insanlara sorsanız ‘Doğu Perinçek yapmaz’ derler. Yüzde sıfır çıkar, beni tanıdıkları için. Sizi tanımadıkları için 100 bin kişi Köksal Şengün yapar’ der” diye konuştu. Başkan Şengün’ün, “Siz yargıcın çocuğu olduğunuz için mi yüzde sıfır çıkıyorsunuz, biz olmadığımız için anketlerde böyle çıkacağız” sorusu üzerine Perinçek, “Beni herkes tanıyor” karşılığını verdi. Perinçek, Hrant Dink cinayetini de “Fethullahcı olduğunu” ileri sürdüğü Emniyet İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek’in Trabzon Emniyet Müdürü iken kurduğu istihbarat timinin işlediğini iddia etti.

Resim
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye
 
İletiler: 710
Kayıt: Çrş Şub 21, 2007 18:03
Konum: Istanbul

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x