''Nesim Malki'' Cinayetinin Tetikçisi Teslim Oldu

Genel & Güncel Konular

''Nesim Malki'' Cinayetinin Tetikçisi Teslim Oldu

İletigönderen Hasta » Prş Haz 14, 2007 8:19

Niye 12 yıl bekledi


Musevi işadamı Nesim Malki’nin 28 Kasım 1995 tarihinde Bursa Özdilek tesisleri önünde aracının içinde uğradığı silahlı saldırının tetikçisi olduğu iddia edilen ve 12 yıldır firari olarak yaşayan 33 yaşındaki Oğuz Işıklı, dün esrarengiz biçimde teslim oldu. Sabah 09.15 sularında iki avukatla birlikte Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’ne gelen Işıklı, teslim oldu.

Burada yaklaşık 20 dakika kadar kalan Işıklı, Adli Tabipliğe sevk edilerek sağlık muayenesinden geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nde parmak içi alınan Işıklı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’ne götürülürken, basın mensuplarının sorularını da yanıtsız bıraktı.

Yıllardır hakkındaki gıyabi tutuklama kararıyla aranan Işıklı, Emniyet’te de susma hakkını kullandığı için, cinayetin ve teslim oluşun üzerindeki sır perdesi henüz aydınlatılamadı.

KAÇMAKTAN YORULMUŞ

Emniyet Müdürlüğü’nde de konuyla ilgili ifade vermediği öğrenilen Işıklı’nın avukatı Veysel Aşkın, ise “Oğuz Işıklı, bu yükü daha fazla taşımak istemediğini ve kaçmaktan yorulduğunu söyleyerek teslim olmak istedi. Kendisi olay sırasında yurtdışındaydı. Hakkında bir takım ifadeler verilmiş, kendisi suçlamaları kabul etmiyor. Sorgulamasında susma hakkını kullanacağını söyledi” diye konuştu.

Işıklı’nın yıllardır yurtdışında kaçak olarak yaşadığı 9 ayrı ülke gezdiği ileri sürüldü. Estetik ameliyat olduğu da öne sürülen Oğuz Işıklı’nın mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklanarak, halen devam eden ve sanıkları arasında Erol Evcil, Burhanettin Türkeş, Şükrü Elverdi, Emin Menge’nin de bulunduğu davaya dahil edilmesi bekleniyor.

Tefecilikten banka sahipliğine

Tekstil alanında çalışan ancak daha çok faizle borç para vermesiyle tanınan Nesim Malki, bu işi resmileştirmek için 1993’te Tunca Bank’ı ve Bank Indosuez Türkiye’yi satın aldı. Bu sırada Malki’nin almayı planladığı, Sumerbank’ı Hayyam Garipoğlu satın aldı. Karmaşık ilişkiler içindeki Malki Bursa’da 1995 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.



Kaynak:Akşam
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Veled » Prş Haz 14, 2007 9:06

NuNNi, teşekkürler haber için demek ki bu cniayeti işletenler işleyenin infaz emrini vermişti adam da tek çare olarak teslim olmayı gördü benim tek yorumum bu zaten basın her büyük cinayette tetikçilerin üzerine gidiyor aynı şekilde asayiş te devlet de böylece silahı değil silahı tutan el uçup gidiyor sahneden
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Hasta » Prş Haz 14, 2007 9:28

Resimlerle Nesim Malki Cinayeti Dosyası...

[img]http://img293.imageshack.us/img293/9585/21688235la9.png[/img]

[img]http://img293.imageshack.us/img293/7433/49668777ad5.png[/img]

[img]http://img293.imageshack.us/img293/4092/17858710xt6.png[/img]

Resim

[img]http://img504.imageshack.us/img504/456/76697138jv7.png[/img]

Resim

[img]http://img504.imageshack.us/img504/8605/adszec1.png[/img]


Kaynak:Hürriyet
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Egeli » Prş Haz 14, 2007 14:47

Hatırladığım kadarıyla,bir aralar,cinayet,vergi(haraç)sini düzenli vermediği gerekçesiyle,İsrail Gizli Servisi Mossad'ın üzerine atılmıştı,bazı yayın organları aracılığıyla :!:

Bence ortaya atılan yemler haricinde,bu olaya dair sağlıklı kanıt,teorilerden ileri gidemez.Yani medyanın söylediği failler,sadece,''yem''den,hedef saptırmadan ibaret.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye
 
İletiler: 1724
Kayıt: Cum Mar 09, 2007 17:40


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x