New York'ta "Ermeni Yalanlarına Son" mitingi...

Ermenilerin soykırım iddialarını çürüten ve asıl katliam sahiplerinin onlar olduğunu gösteren bölüm.

New York'ta "Ermeni Yalanlarına Son" mitingi...

İletigönderen reisbey » Pzr Nis 22, 2007 8:42

New York'ta Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ve Genç Türkler Derneği işbirliğiyle düzenlenen ''Ermeni Yalanlarına Son'' mitingi sona erdi.
Dört saat süren mitingle ilgili olarak A.A'ya açıklama yapan TADF Başkanı Atilla Pak, mitingin bu yıl New York'ta 26.sı düzenlenen Türk-Amerikan Kültür Festivalinin ilk etkinliği olduğunu söyledi.
ABD'de sivil toplum örgütlerinin sesinin duyurulmasının önemli olduğunu belirten Pak, TADF'ın böyle bir etkinlik düzenlemesinin de bu açıdan büyük önemi bulunduğunu söyledi. Pak, bugünkü mitingin ABD'deki medyaya ve politikacılara açık bir mesaj vermesini umduğunu kaydederek, amaçlarının Ermeniler'in ABD'de yalana dayalı lobi faaliyetlerine karşı Amerikalılar'a gerçekleri anlatmak olduğunu vurguladı. Pak ''Biz, ABD Kongresinin önündeki Ermeni iddialarına dayalı karar tasarısının yalan olduğunu belirterek, politikacılardan bu konuyu tarihçilere bırakmalarını istiyoruz. Biz, ABD'de Ermenilerin, harcadıkları paralarla siyasetçileri yönlendirmelerini istemiyoruz'' diye konuştu.

İSTİKLAL VE ABD MARŞI BİR ARADA
''Ermeni Yalanlarına Son'' mitingi, ABD Milli Marşının çalınmasıyla başladı, arkasından Istiklal Marşı okundu. Büyük bir coşkuyla söylenen İstiklal marşının ardından bir konuşma yapan Pak, ABD'de yaşayan 500 bin Türk asıllı Amerikalı adına mitinge katılan herkese teşekkür etti. Pak, konuşmasına ''Ermeni toplumunun nefret ve yalana dayalı iddialarına karşı gelmek üzere'' bu mitingin yapıldığını belirterek, başladı.
Türkiye'nin demokratik ve barışçıl bir ülke olarak ABD'nin çok yakın dostu olduğunu söyleyen Pak, Ermenilerin 1000 yılı aşkın bir süre Türkler ile beraber barış içinde yaşadığını anlattı. Pak, Osmanlı devletinin son zamanlarında Ermeni çetelerinin devlete karşı ayaklandığını, Müslüman halkı öldürdüklerini söyledi. O dönemde savaş şartlarında her milletin büyük acılar çektiğini belirten Pak, şöyle konuştu:
''Ancak fanatik Ermeniler o dönemdeki gerçekleri değiştirmek ve kendilerini kurban gibi göstermek istiyorlar. Biz, bunun doğru olmadığını anlatmaya devam edeceğiz. Amerikalı politikacıların, Türklerin acılarına karşı duyarlı olmasını, Ermenilerin yalana dayalı hikayelerine aldanmamalarını istiyoruz. Fırsatlar, özgürlük ve adalet ülkesi olan ABD'nin siyasetçilerinden adil olmalarını bekliyoruz.'' Pak, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada da Ermeni yalanlarıyla mücadelede TADF olarak artık daha atak davranacaklarını söyledi.

BÜYÜKELÇİ İLKİN
Mitinge eşiyle birlikte katılan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin de gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermeni iddialarının kesinlikle gerçek olmadığını vurguladı. Türkiye'nin hiçbir ulusa karşı düşmanlığının olmadığını kaydeden İlkin, Osmanlı'nın bütün ulusları kucaklayan bir anlayışla yönetildiğini kaydetti. Ermeni asıllı Osmanlı vatandaşlarının bir kısmının 1014'te düşmanla işbirliği içine girdiğinin altını çizen İlkin, Ermeni militanlarının Osmanlı ordusuna ve bölgedeki insanlara karşı yürüttüğü saldırılar sonucunda çatışmaların yaşandığını söyledi. Sözde ''soykırım'' iddiaları ortaya atmanın doğruları gizlemek olduğunu belirten İlkin, ''Bugün maalesef gerçekler inkar ediliyor ve olaylar saptırılıyor'' dedi. Türklerin binlerce yıllık tarihinde hiçbir zaman soykırım yapmadığını vurgulayan İlkin, ''Bu olayları ben de biliyorum çünkü ben de doğu cephesinde büyük amcamı kaybettim. Ayrıca eğer bir Ermeni soykırımı olsaydı Osmanlı'nın hiçbir bölgesinde Ermeni kalmazdı'' diye konuştu. İlkin, Ermenilerin Türk kültürüne büyük katkılarda bulunduklarını da belirterek ''Bizim Ermeni azınlığımız var ve onlarla iftihar ediyoruz'' dedi.
İlkin, Ermenistan yönetimine de seslenerek ''Sayın Başbakanımızın 'Ortak Tarihçiler Komisyonu' kurulması önerisine Ermeniler bir an önce olumlu cevap vermek durumunda. Ermenilerin bir korkuları yoksa tarihin o döneminin birlikte masaya yatırılmasından kaçmamaları gerekir. Sözde soykırım iddiaları peşinde koşmak yerine Türkiye'nin önerdiği bu teklifi ciddiye almalarını umuyorum'' diye konuştu.
Genç Türkler Derneği'nin Başkanı Abdurrahman Bezirkan da A.A'ya yaptığı açıklamada derneklerinin ''Ermeni Yalanlarına Son'' mitingini 3 yıl önce başlattığını, ABD'de son derece kuvvetli olan Ermeni lobisinin yalana dayalı faaliyetleri karşısında Amerikan halkına ''hikayenin öbür tarafını'' da dinletmek istediklerini söyledi. Bezirkan, Ermeniler'in sözde ''soykırım'' tanımlamalarının gerçek dışı olduğunu anlattı.
Bezirkan, ''Bugünkü mitingle, ABD toplumuna ve dünyaya, bir anlamda dünyanın başkenti olan Times Meydanı'nda sesimizi duyurmak istiyoruz'' diye konuştu.
Ermeni Yalanları ile Mücadele Derneği Başkanı Ülker Aksu da Ermeni terör örgütü ASALA tararafından öldürülen 39 diplomatı kalplerinde yaşattıklarını belirterek, Ermeni karar tasarısının Kongre'den geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Aksu, ABD'de yaşayan tüm Türkleri yarın Washington'da yapacakları mitinge davet etti
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye
 
İletiler: 1609
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 9:04
Konum: Kuytularımdan

Şu dizine dön: Ermeni Meselesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x