Zaman: Cum Ağu 29, 2025 23:49

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Turpun büyüğü kimin heybesinde? / Arslan BULUT

Turpun büyüğü kimin heybesinde?

Ulusal Kanal'da referandum öncesi yapılan programlarda Devlet Bahçeli'nin eyalet sistemi isteyen Cumhurbaşkanı'nın danışmanları ile ilgili "Ben olsam hemen görevden alırdım" sözleri sorulunca ağzımdan "Bana danışmanını söyle kim olduğunu söyleyeyim" sözleri dökülmüştü. Herkes bilir; sözün aslı "Bana arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyeyim" şeklindedir.

Referandumdan sonraki tartışmalar üzerine de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa'nın tutumu üzerine konuşurken, "Bazı Batılı aydınlar, siyasetçiler bir şeylerin sonunu ilan ettiklerini görüyoruz. Dinin, siyasetin sonunu ilan etmeler vs. ...
Read more : Turpun büyüğü kimin heybesinde? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1961 | Yanıtlar : 0

Çözüm; Mustafa Kemal olmak! / Arslan BULUT

Çözüm; Mustafa Kemal olmak!

23 Nisan'da, basında, düşünen herkes "egemenlik" kavramı üzerinde durdu; Ertuğrul Özkök'ün Cumhurbaşkanı olan çocuklarla ilgili yazısı güzeldi.

"Egemenlik" evet ama neyin üzerinde egemenlik? Vatan dediğimiz, vatan yaptığımız toprağın üzerindeki egemenlik değil mi?

Fakat farklı bilince sahip siyasi kadrolar, "egemen olmak"tan, halka çoban olmayı anlıyor ve bütün icraatlarını bu çerçevede sürdürüyor! Bu, insanları mal veya köle olarak gören bir yaklaşımdır. İnsan kitlelerini koyun yerine koyanlar işte bu zihniyet sahipleridir. Bu durumu açıklayanları ...
Read more : Çözüm; Mustafa Kemal olmak! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1729 | Yanıtlar : 0

Referandumda "Hakim Kanaat" ve Yeniçağ... / Arslan BULUT

Referandumda "Hakim Kanaat" ve Yeniçağ...

Mühürsüz oy skandalı, referandumun sonucunu etkilediği halde iktidar ve yandaşları, "Bu iş bitmiştir" diye kamuoyu oluşturmaya çalışıyor!

Kamuoyu ise, gazeteciler, gazeteler ve televizyonlar üzerinden oluşturuluyor. Sosyal medya da çok etkili oluyor ama sanal ortamdaki fikirler, değerlendirmeler veya görüşlerin zemini de gazetecilere dayanıyor.

Bu itibarla, gerçeğin sadece bir kısmını değil tamamını ortaya koyacak Yeniçağ gibi gazetelere toplumun ihtiyacı her zamankinden daha fazla.

* * *

Bilindiği gibi kamuoyu oluşturmak, "bir düşünceyi ...
Read more : Referandumda "Hakim Kanaat" ve Yeniçağ... / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1564 | Yanıtlar : 0

Türk gençliğine çağrı ve bir uyarı! / Arslan BULUT

Türk gençliğine çağrı ve bir uyarı!

Yıllar önce Türk gençliğine uzun bir çağrı metni yazmıştım. Kimileri bu millî dilden rahatsızlık beyan ediyor. Bu sebeple günün anlam ve önemine uygun düştü, kısaltarak ve güncelleyerek yayınlıyorum:

Türk Milleti'nin en önemli hayat pınarı, umudu, güvencesi sevgili Türk gençleri!

Türkiye Cumhuriyeti, sadece Türkiye'de yaşayan 80 milyon Türk'ün değil, bütün Türk Dünyası'nın, bütün İslam Dünyası'nın ve Güney Amerika'nın, Afrika'nın ezilen milletlerinin ve Anadolu coğrafyasından kopacak fırtınayı bekleyen Avrasya'nın bütün mazlum ...
Read more : Türk gençliğine çağrı ve bir uyarı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1754 | Yanıtlar : 1

Asıl mesele, toplam 200 milyar dolarlık rüşvetin meşruiyeti! / Arslan BULUT

Asıl mesele, toplam 200 milyar dolarlık rüşvetin meşruiyeti!

Yüksek Seçim Kurulu, 16 Nisan referandumunda, saat 16.00'da kapanan sandıklarda sayım bittikten sonra ve 17.00'de kapanan sandıklarda sayım sürerken, kanundaki açık hükme rağmen, mühürsüz zarflarda bulunan oyların geçerli olmasına karar verdi!

"Hayır" diyenlerin siyasi temsilcileri, bu açık hukuk ihlaline karşı çıktı. Tartışmalı oyların 2.5 milyon, yani toplam seçmenin yüzde beşi kadar olduğu ve hepsinden de "evet" çıktığı iddia ediliyor.

Referandumda ilân edilen, kesin olmayan resmi sonuç, arada ...
Read more : Asıl mesele, toplam 200 milyar dolarlık rüşvetin meşruiyeti! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2280 | Yanıtlar : 0

Haçlı uşaklığı ve bekâ mücadelesi! / Arslan BULUT

Haçlı uşaklığı ve bekâ mücadelesi!

Referandum sırasında ve sonrasında "Haçlı seferi", "Haçlı uşağı" kavramları çok kullanıldı!

11 Eylül'de İkiz Kuleler'in uçakla vurulmasından sonra "Yeni Haçlı Seferi"nin başladığını ABD Başkanı Bush söylemişti! Türkiye'nin de bir "cephe ülkesi" olduğunu da ilan etmişti. Cephe ülkesi olarak gördüğü Türkiye'ye önce 63 bin Amerikan askeri göndermeye karar vermiş, AKP iktidarının onayıyla Güneydoğu Anadolu'da kiralamalar yaparak dokuz noktada askeri üs kurmaya başlamıştı. Meclis'e de bu işgali onaylayan bir tezkere gönderilmişti.

Meclis'te ...
Read more : Haçlı uşaklığı ve bekâ mücadelesi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2513 | Yanıtlar : 0

AKP'deki Suriye şaşkınlığı! / Arslan BULUT

AKP'deki Suriye şaşkınlığı!

"Amerikan derin devletinin adamlarından biri" olan Rubin, Zarrab olayının da üzerinde durarak Tayyip Erdoğan'ın idam edileceğini iddia etmişti!

Doğu Perinçek, Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yapılan Amerikan hava saldırısına tam destek vermesini, Rıza Zarrab davası ile tehdit edilmesine bağladı ve konuyla ilgili Amerikan basınına da yansıyan bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

* * *

Bu bilgilere göre Zarrab tarafı, geçtiğimiz Şubat ayında Rudolph Giuliani ve Michael B. Mukasey'i danışman olarak tuttuklarını duyurdu. Bu kişiler Yahudi ...
Read more : AKP'deki Suriye şaşkınlığı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2436 | Yanıtlar : 0

"Evet"in geri dönüşü neden yok? / Arslan BULUT

"Evet"in geri dönüşü neden yok?

Meral Akşener, İsmail Küçükkaya'nın programında özellikle gençleri uyardı ve "Bu ülkeyi tek bir kişinin eline bırakırlarsa artık çok geç olabilir. 'Hayır' dedikleri takdirde diyelim beğenmediler yarın bir gün tekrar 'evet' deme şansları var ama 'evet' çıkarsa böyle bir şansları olmayacak. Bu nedenle herkesi sandığa gidip 'hayır' demeye çağırıyorum" dedi.

Akşener olsun, Ümit Özdağ olsun, Koray Aydın olsun, Sinan Oğan olsun elbette Türkiye'nin nereye doğru sürüklendiğini görüyorlar.

Peki "evet"in neden geri ...
Read more : "Evet"in geri dönüşü neden yok? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1974 | Yanıtlar : 0

Abraham devleti mi Türk devleti mi? / Arslan BULUT

Abraham devleti mi Türk devleti mi?

Türk Milleti'ne ve özellikle Türk Milliyetçileri'ne bir uyarı da Fransız milliyetçisi Marine Le Pen'in başdanışmanı Elie Hatem'den geldi. Sinan Baykent'in yaptığı söyleşi Aydınlık'ta yayınlandı.

Hatem, Devlet Bahçeli'nin durumu sorulunca diyor ki, "Maalesef bazı Türk milliyetçileri büyük fotoğrafı görmekte zorlanıyor. Milliyetçilerin Osmanlı nostaljisini anlıyorum ve yadırgamıyorum. Her ülkede milliyetçiliğin mazisi, referans noktaları ve duygusal bağlılıkları vardır. Ancak bugün açıkça söylüyorum ki 'Osmanlı'ya dönüş projesi' çok güçlü bir yabancı manipülasyondan ibarettir. ...
Read more : Abraham devleti mi Türk devleti mi? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2571 | Yanıtlar : 0

Tayyip Erdoğan'ın mirası ne olacak? / Arslan BULUT

Tayyip Erdoğan'ın mirası ne olacak?

Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, referandumdan evet oyları çıkacağını umarak, "Benim kanaatim bu halk oylaması, bu anayasa değişikliği, Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye bıraktığı en değerli ve önemli miraslarından bir tanesi olacak" dedi.

Bir evladın, babasının bırakacağı siyasi miras üzerindeki fikri objektif olamaz ama şayet referandum halk tarafından kabul edilirse Erdoğan'ın Türkiye'yi son Anayasa değişikliği ile nereye götüreceği ve dolayısıyla nasıl bir miras bırakacağı konusunda, "Anayasa değişikliğini biz hazırladık" diyen başdanışmanlarından ...
Read more : Tayyip Erdoğan'ın mirası ne olacak? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2027 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148990 ileti • Toplam 46304 başlık • Toplam 25080 üye

x