Zaman: Sal Eki 28, 2025 0:53

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Almanya’yı nasıl geçtik? / Arslan BULUT

Almanya’yı nasıl geçtik?

Resim
Hepimiz, diğer milletlerin Türkler hakkında neler düşündüğünü merak ederiz. Son zamanlarda bu yöndeki merakımıza hitap eden “olumlu” haberlerde sıkıntı olunca, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, “Dünya basınında Türkiye” başlığı altında, Katar’ın El Şark gazetesinden alıntılar yapmaya başladı.

Katar, Amerikan işgali altında bir ülke. Dolayısıyla ülkedeki Amerikan üslerinde 50 bin civarında Amerikan askeri var. Ünlü El Cezire televizyonu da bu şartlar altındaki bir ülkeden yayın yapıyor. Arap Baharı denilen, Mısır, Libya ve Suriye’yi ...
Read more : Almanya’yı nasıl geçtik? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 643 | Yanıtlar : 0

IŞİD, Obama, Patrik ve Erdoğan... / Arslan BULUT

IŞİD, Obama, Patrik ve Erdoğan...

Resim
Amerikan basını günlerdir Başkan Obama’nın başlattığı bir tartışma ile meşgul. Obama, 5 Şubat 2015 Perşembe günü, yılda bir geleneksel hale getirdiği “Ulusal İbadet Kahvaltısı” toplantısını yaptı. Toplantıya, bütün dinlerden ve Hristiyan mezhep veya cemaatlerinden temsilciler katıldı. Mesela Evangelistler de oradaydı. Türkiye’yi ise bu defa Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy temsil etti!

Obama, konuşmasında, teröre başvuran IŞİD örgütünün İslâm’ı temsil etmediğini vurguladı; IŞİD’in nefretle giriştiği eylemlerle, Haçlı Seferleri ve engizisyon mahkemeleri arasında ...
Read more : IŞİD, Obama, Patrik ve Erdoğan... / Arslan BULUT | Görüntüleme : 572 | Yanıtlar : 0

Anahtar teslimi kelepir İslâm ülkesi! / Arslan BULUT

Anahtar teslimi kelepir İslâm ülkesi!

Resim
Dünya basınında, IŞİD ve Boko Haram örgütlerinin eylemleri geniş yer alıyor. Son olarak Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi’nin yayınladığı bir raporda IŞİD’in zihinsel engelli çocukları intihar saldırılarında kullandığı, çocukları seks kölesi olarak sattığı, işkence ettiği, bir kısmını da çarmıha gererek, diri diri gömerek ya da kafalarını keserek öldürdüğü belirtiliyor...

18 bağımsız uzmandan oluşan komitenin sözcüsü Renate Winter, özellikle Ezidi ve Hıristiyan çocukların bu muameleye maruz kaldığını, ancak kurbanlar arasında Şii ...
Read more : Anahtar teslimi kelepir İslâm ülkesi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 651 | Yanıtlar : 0

AKP’den kurtulmak neden farzdır? / Arslan BULUT

AKP’den kurtulmak neden farzdır?

Resim
Ahmet Davutoğlu, 28 Ocak’ın Misak-ı Milli’nin ilânının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi’nin “Düşman istilası söz konusu olduğunda, ona karşı mücadele etmek her Müslüman için farz-ı ayndır” fetvasını hatırlattı ve “Şimdi ben de buradan 95 yıl sonra bir kez daha bütün milletimize çağrı ile bir şekilde 100’üncü yıla yürürken temel ilkemizi vurguluyorum; herkes Yeni bir Misak-ı Milli’de buluşmalı ve bu Misak-ı Milli’nin hedefi doğrultusunda elinde ne varsa, heybesinde ...
Read more : AKP’den kurtulmak neden farzdır? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 683 | Yanıtlar : 0

Bir hahamın kehanetleri! / Arslan BULUT

Bir hahamın kehanetleri!

Resim
İsrailli haham Nir Ben Artzi, İnternet’teki blog sayfasından ülke dışındaki Yahudilere çağrı yaparak, “ABD ve Avrupa ekonomik krizlerle boğuşacak. Dünyada pek çok doğal felaket ve büyük depremler olacak. Tanrı, İsrail’in çevresindeki bütün ulusları ortadan kaldıracak. İranlılar birbirini yemekle meşgul. Mısır yanıyor ve onlar Suriye gibi olacak. Hamas, Mısır’ın başına bela olacak. Türkiye, kendi iç meseleleri ile uğraşacağından İsrail’e dokunamaz. Suriye haritadan silinecek. Bulunduğunuz ülkelerde size iyi davranmıyorlar. Sizin için en güvenli ülke ...
Read more : Bir hahamın kehanetleri! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 761 | Yanıtlar : 0

Plebisit mi isteyecekler? / Arslan BULUT

Plebisit mi isteyecekler?

Resim
Geçenlerde Suriye Haber Ajansı Sana’nın İnternet sitesinde 30 Kasım 2014 tarihinden itibaren yayında bulunan “Liva İskenderun’un Suriye’den koparılması yıldönümünde Türkiye’nin kara tarihi tekerrür ediyor. Suriyelilerin hakkı ise her zaman baki kalacaktır” başlıklı yazıdan bahsetmiştim.

Mersin’den Tarık adlı okurumuz, “Suriye’nin hakkı baki kalacaktır” sözünde Hatay’la ilgili bir iddia bulunduğunu, konuyu, Hatay’a yerleştirilen Suriyelilerle birlikte değerlendirmemi istedi.

Gerçi biz bu yönde bir uyarıyı 2004 yılında yapmış ve nüfus yapısının değiştirilerek, 2039 yılında Hatay’da yeni ...
Read more : Plebisit mi isteyecekler? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 697 | Yanıtlar : 0

MOSSAD ve CIA ile iş tutanlar! / Arslan BULUT

MOSSAD ve CIA ile iş tutanlar!

Resim
Tayyip Erdoğan, “Paralel yapının hâlâ MOSSAD ile iş birliği tuttuğunu göremiyorlarsa yazıklar olsun. Bu yapı sadece şahsıma taarruz eden bir yapı değil. Öncelikle Türkiye’nin ulusal güvenliğine, bütünlüğüne taarruz etti. Telefonların dinlenmesi ne demek? MİT TIR’larının fotoğraflarını ahlaksızca dünyaya servis etmek ne demek? Bunlar milli değil. Bunlarla iş tutanlar çok yakında mahcubiyet yaşayacak... Kim bunlara karşı tavır almazsa ülkesine, vicdanına, dinine haksızlık etmiştir” diyerek aslında bir itirafta bulundu ama galiba ...
Read more : MOSSAD ve CIA ile iş tutanlar! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 4465 | Yanıtlar : 0

Başbuğ’un uyarısı! / Arslan BULUT

Başbuğ’un uyarısı!

Resim
TSK’nın 25’inci Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kaynak Yayınları arasında çıkan “Nasıl bir Türkiye” kitabında Atatürk’ün 1922 yılında not defterine yazdığı bir cümleyi hatırlatıyor:

“Bir milletin felaket içinde kalması, bir devletin yok olması tehlikesi, toplumsal, ahlaki hastalık neticesidir.”

Başbuğ, bu noktadan hareketle ahlâkın çok farklı bir tanımını yapıyor:

“Ahlaklı kişi ne demektir? Bu soruya şöyle cevap verilebilir:

Eyleminin bilincinde olan, farklı seçenekleri düşünüp tartışan, ortaya çıkan sonucu kestiren ve sonuçları üstlenen kişidir.
Bu tanımda, ...
Read more : Başbuğ’un uyarısı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 672 | Yanıtlar : 0

Kriz, Türkleri niçin vurmadı? / Arslan BULUT

Kriz, Türkleri niçin vurmadı?

Resim
Hayır, “Biz Türk’üz, bize bir şey olmaz” demiyorum. Başlıkta, “Kriz Türkleri niçin vurmadı?” diye sordum ama hangi Türkleri?

Yunanistan’da Syriza Partisi’nden milletvekili seçilen Mustafa Mustafa, ekonomik krizin, toplumun her kesimini vurduğunu ancak Türk azınlıkların, toplumun diğer kesimlerinin aksine “kredi borcu derdi” olmadığını söyledi.

Bunun bir sebebi var elbette! BBC’nin sorularını cevaplandıran Mustafa Mustafa, son yıllarda bazı düzenlemelerle durum biraz da esnekleşse de yıllar boyu Yunanistan’da azınlıklara kredi verilmediğini ve böyle bir ...
Read more : Kriz, Türkleri niçin vurmadı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 616 | Yanıtlar : 0

Tayyip Erdoğan’a soruyorum! / Arslan BULUT

Tayyip Erdoğan’a soruyorum!

Resim
Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın toplantılarına, gezilerine davet edilmediğim için gazeteci olarak kendilerine doğrudan soru soramıyorum. Dolayısıyla sorularımı buradan yöneltmek durumundayım. Bugünlük sorularım şöyle:

ERDOĞAN: Namuslu insanlar, namussuzlar kadar cesur olmadıkça başarı yakalanamaz. Bu, merhum İnönü’nün lafıdır ve bunu görmemiz lâzım.

SORU: “İki ayyaş” derken veya “Hitler özentisi Milli Şef” derken kimleri kastediyordunuz? Yolsuzluk yapanların Yüce Divan’a gitmesini önlemek, cesaretin eseri midir yoksa korkunun mu?

ERDOĞAN: Her zaman ifade ettim; Çözüm Süreci bir pazarlık süreci, ...
Read more : Tayyip Erdoğan’a soruyorum! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 638 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149149 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25118 üye

x