Zaman: Çrş Haz 18, 2025 8:13

News News of Devlet ve Siyaset

Site map of Devlet ve Siyaset » Dizin : Devlet ve Siyaset

Tartışma Alanı

Özal'ın kaldırdığı Hıyanet-i Vataniye Kanunu

Hıyanet-i Vataniye Kanunu

Kanun Numarası : 2
Kabul Tarihi : 29 Nisan 1336 (1920)

Madde 1.

Makamı Muallayı Hilafet ve Saltanatı ve Memaliki Mahruseyi Şahaneyi yedi ecanipten tahlis ve taarruzatı defi maksadına matuf olarak teşekkül eden Büyük Millet Meclisinin meşruiyetine isyanı mutazammım kavlen veya fiilen veya tahriren muhalefet ve ifsadatta bulunan, haini vatan addolunur.

(Yüce hilafet makamı ve saltanatı ve Ülkeyi yedi yabancı devlet güçlerinden kurtarmak ve saldırıları önlemek amacına yönelik olarak kurulan Büyük millet ...
Read more : Özal'ın kaldırdığı Hıyanet-i Vataniye Kanunu | Görüntüleme : 16637 | Yanıtlar : 8

Ona Mescid-ül Aksa’da Rastladım

Bana gelen e-postada aşağıdaki olayı okudum.Duygulandım.Doğruluğunu araştırdım.
İnternette pek çok yerde aynı kaynak verilerek bu yazı yayınlanmış.
En azından olayın özünün hala bu memleketi ayakta tuttuğuna inanıyorum.
Paylaşmak istedim.

MEVKİ: Kudüs.
Mekân: Mescid ül Aksa
Tarih: 21 Mayıs 1972 Cuma.
Ben ve gazeteci arkadaşım rahmetli Said Terzioğlu, İsrail Dışişleri rehberlerinin yardımı ile bu mübarek makamı dolaşıyoruz.

Kudüs Kapalı Çarşısı’nda rüzgâr gibi dolanan entarili kahvecilerin ellerindeki askılara çarpmadan biraz yürüdünüz mü, önünüze çıkan kapı sizi Mescid ...
Read more : Ona Mescid-ül Aksa’da Rastladım | Görüntüleme : 902 | Yanıtlar : 2

Me Ha Peh peh peh!

Resim Bekir Coşkun adres değiştirdi. Eleştiri oklarını bu kez MHP'ye yöneltti.
Türban konusunda AK Parti ile anlaşan MHP, seçim öncesi bu partiye destek verenleri çileden çıkarttı. Hürriyet yazarı Bekir Coşkun ve Hıncal Uluç bunların başında geliyor.

Tesadüf ki Uluç ta aynı gün MHP'ye çattı. Devlet Bahçeli ve onun "Örtülü" AKP'si!.. sözleriyle tepkisini dile getiren Sabah yazarı Bahçeli'yi kızdıracak bir öneri sundu:

Şimdi, Recep Tayyip Erdoğan, siyasal teşekkür babında MHP'ye bir iki bakanlık, Devlet Bahçeli'ye de ...
Read more : Me Ha Peh peh peh! | Görüntüleme : 2047 | Yanıtlar : 20

Tuncay Özkan parti kuruyor!

ResimTuncay Özkan parti kuruyor!
Tuncay Özkan, Tekirdağ'da yaptığı konuşmada yeni kuracağı partinin sinyallerini verdi.

Özkan, Mustafa Kemal Atatürk'ün halkçılık ilkesini yeniden hayata geçireceklerini belirtti.

Dinleyicilere yeni parti için nisan ayında çalışmaların başlayacağını kaydeden Özkan, Mustafa Kemal Atatürk'ün halkçılık ilkesini yeniden hayata geçireceklerini belirtti.

Tuncay Özcan, 'Biz Kaç Kişiyiz Platformu'nun Tekirdağ'da düzenlediği organizasyona konuşmacı olarak katıldı. Konuşmalarında Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Özkan, sık sık demokrasiye vurgu yaparak, siyasi parti lideri ...
Read more : Tuncay Özkan parti kuruyor! | Görüntüleme : 1307 | Yanıtlar : 2

B'nai B'rith (Siyonistler) Çankaya'da

Siyonistler Çankaya'da

Ömrünü Siyonizmle mücadeleye adamış bir siyasi kadronun içinde yetişip Cumhurbaşkanı olduktan kısa bir süre sonra Siyonist örgütlenmenin en tepesindeki kuruluş olan B"nai Brith International"ın başkanı Moishe Smith ve beraberindekileri Çankaya köşkünde kabul etmek!

İşte Abdullah Gül"ün siyasi yolculuğunun son noktası!

Milli Gazete"nin verdiği bilgiye göre bu kuruluşun Asya-Afrika üzerindeki büroları, Mısır"ın başkenti Kahire ile İstanbul"da bulunuyor.

Örgüt, özellikle İslam ülkelerinde "B"nai B"rith" ismi altında faaliyet gösteremediğinden, daha çok paravan isimler altında kurduğu derneklerle ...
Read more : B'nai B'rith (Siyonistler) Çankaya'da | Görüntüleme : 4258 | Yanıtlar : 1

İsmet Paşa'nın Kürt Raporu

Resim
İsmet İnönü'nün yıllarca gizli kasalarda saklanan Kürt Raporu'yla Devletin “Kürt Politikası”na bakışı da ortaya çıktı. Gazeteci- yazar Saygı Öztürk'ün Doğan Kitap tarafından yayınlanan “İsmet Paşa’nın Kürt Raporu” adlı kitabı bu konudaki bilgileri de ilk kez günışığına çıkarıyor.

Yazar Emin Çölaşan “Raporun örneğini Saygı Öztürk’ten aldıktan iki gün sonra Uğur Mumcu bombalı saldırı sonucu öldürüldü” dedi ve bu trajik olayın ayrıntısı nı da “İsmet Paşa’nın Kürt Raporu” kitabının önsözünde yazdı.

1935 yılında Atatürk’ün emriyle Doğu ...
Read more : İsmet Paşa'nın Kürt Raporu | Görüntüleme : 1403 | Yanıtlar : 0

Hrant Dink ve Pusu'daki Gazeteci

Hrant Dink meselesine uzun zamandır aslında değinmek istiyordum ama dizinin senaryo ilerlemesine bağlı kalarak olayın cinayet ile bağlanıp bağlanmayacağından emin olamadığım için bugünlere kadar yazmadım.Herkesin de büyük bir heyecan ile izlediği 20.Bölümde ve önce ki bir kaç bölümde gördük ki bir gazeteci sürekli tehditler alıyor ve kaleme aldığı yazılarından da bu durumdan rahatsız olduğunu ama bedeli ne olursa olsun tehdit edenlerin ekmeğine yağ sürmeyip sonuna kadar direneceğini belirtiyordu.Şimdi bu olaya aslında en başından bakalım.Bilgisi olmayanlar ...
Read more : Hrant Dink ve Pusu'daki Gazeteci | Görüntüleme : 1807 | Yanıtlar : 3

PKK'nın arşivinde kimler yok ki!

PKK'nın arşivinde kimler yok ki

Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek,PKK’nın arşivinin Suriye’de olduğunu ancak arşivin şimdiye kadar bulunmadığını belirterek, “Çünkü o zaman hangi milletvekilinin kızı, hangi siyasi parti liderinin yakınları örgütte, kimin oğlu, kimin kızı PKK’lı ortaya çıkacak” dedi.

1992-1994 yıllarında Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevinde bulunan, 1992’de Aktütün ve Derecik çatışmalarına katılan Sarızeybek, Bolu’daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ‘PKK Terörü ve Yaşanan Gerçekler Kan Uykusu Belgeseli’ konulu konferans verdi. Öğrencilerin tamamen doldurduğu 500 ...
Read more : PKK'nın arşivinde kimler yok ki! | Görüntüleme : 1345 | Yanıtlar : 0

Milliyetçimiz Böyleyse Hainimizi Tahmin Edemiyorum

Mehmet Gül'ün Gül Sözlerine Kaktüs Tespitler

Sayın Mehmet Gül, son zamanlarda daha önce savunduğu bütün değerler değişmiş gibi gelse de bazı tespitleri çok doğrudur.

Ancak geç kaldığını belirtmek lazım.

Katılmadığım ilk şey şudur;

Vatan Gazetesi'nde Mine Şenocaklı imzasıyla çıkan Mehmet Gül ropörtajı büyük yankı yaptı.

MHP'nin önde gelen isimlerinden Mehmet Gül'e atfen,

"PKK'lılar da bizim şehidimizdir"

sözleri olmuştur.

Sonraki açıklaması ise ;

"Benim PKK'ya şehit demem tüm geçmişimi inkar anlamına gelir. Türkiye, 30 bin şehit ...
Read more : Milliyetçimiz Böyleyse Hainimizi Tahmin Edemiyorum | Görüntüleme : 1169 | Yanıtlar : 9

Mason Çalışması

Üstadı Muhterem ve Değerli Kardeşlerim ,

Özellikle Çırak Kardeşlerimle ilgili olan Eğitim Çalışmalarımızın bugünkü dördüncü ve son bölümünde Loca Görevlileri ve Mabette çalışmalar sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve davranışlar hakkında kısa bilgiler aktarmaya çalışacağım.

Sevgili Kardeşlerim, Localar,Masonların oluşturduğu grup ve Mabet ise, Locaların Masonik çalışmalar yaptıkları mahaldir. Bu hususu hatırlattıktan sonra, şimdi de sizlere Loca çalışmaları sırasında dikkat etmeniz gereken davranışlar hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Kardeşleri, bir Mabed, Doğu-Batı, Güney-Kuzey yönlerinden oluşur.

Kainatı simgeleyen ...
Read more : Mason Çalışması | Görüntüleme : 1780 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x