Zaman: Cmt Tem 05, 2025 4:39

News News of Dr. Noyan UMRUK

Site map of Dr. Noyan UMRUK » Dizin : Dr. Noyan UMRUK

RAUF DENKTAŞ,YÜCE BİR ÇINAR…/ Dr. Noyan UMRUK

RAUF DENKTAŞ,YÜCE BİR ÇINAR…/ Dr. Noyan UMRUK

"SAĞLIĞINDA NİCE EHL-İ HÜNERİN
BİR TUTAM TUZ BİLE YOKTUR AŞINA
ÖLDÜRÜRLER EVVEL ONU KAHRINDAN
SONRA BİR TÜRBE DİKERLER BAŞINA"
Ferit Kam’dan

13 OCAK GÜNÜ VEFAT EDEREK, SONSUZLUĞA GÖÇEN ;
KKTC.KURUCUSU,MÜCAHİT DEVLET ADAMI,
CUMHURBAŞKANI RAUF RAİF DENKTAŞ'I
RAHMETLE / HASRETLE VE HÜRMETLE ANIYORUZ.

27 Ocak 1924’de Baf’ta toprağa düşen tohum, bugün gözlerimizin önünde, Lefkoşada Tanrının bir lutfü gibi Kıbrıs semalarında oluşan gökkuşağının altında, Kıbrıs Türk halkını, Anadolu insanını, ...
Read more : RAUF DENKTAŞ,YÜCE BİR ÇINAR…/ Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 815 | Yanıtlar : 0

TAZİYE HABERİ SEHVEN BİLE DEĞİL, TAMAMEN ASPARAGAS...

BUNU HEP YAPIYORLAR... ADAMLARIN HAYATI EHLEN VE SEHVEN... ANCAK BU KEZ "SEHVEN" BİLE DEĞİL TAMAMEN ASPARAGAS...GENKUR BÖYLE BİR TAZİYEDE HİÇ BULUNMAMIŞ... LAKİN BU PAÇAVRADAN HUKUKEN HESAP SORULMASI GEREKMEZ Mİ? EN AZINDAN İLGİLİ D. bşk.nın DÜŞÜRÜLDÜĞÜ DURUM AÇISINDAN....
Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın vefatı sonrası verilen taziye ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Taziyede bulunduğu belirtilen Özkürçü, bugün yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada taziyede bulunulan isimler sıralanırken Karakaya'nın ismi listede yer almıyor.
Yeni ...
Read more : TAZİYE HABERİ SEHVEN BİLE DEĞİL, TAMAMEN ASPARAGAS... | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 0

ATATÜRK CUMHURİYETİNDEN TAYYİBAN CUMHURİYETİNE… Dr. Noyan UMRUK

ATATÜRK CUMHURİYETİNDEN TAYYİBAN CUMHURİYETİNE… Dr. Noyan UMRUK

*Hepimize umut ve mutluluklar taşıması gereken yeni yıla böyle bir yazıyla girmekten üzgünüm dostlar… Bu üzüntümü en iyi şekilde anlatansa Refik DURBAŞ’ın eşsiz dizeleri:

Elim sanata düşer usta
Dilim küfre, yüreğim acıya
Ölüm hep bana
Bana mı düşer usta?

Sevda ne yana düşer usta
Hicran ne yana
Yalnızlık hep bana
Bana mı düşer usta?

Gurbet ne yana düşer usta
Sıla ne yana
Hasret hep bana
Bana mı düşer ...
Read more : ATATÜRK CUMHURİYETİNDEN TAYYİBAN CUMHURİYETİNE… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1469 | Yanıtlar : 0

ÖYLE BİR YIL OLSA Kİ;HAYALİ CİHAN DEĞSE...Dr.Noyan umruk

Zaman okuldur, biz orda öğreniriz.
Zaman ateştir, içinde yanarız biz’.
Delmore Schwartz, Çeviri: Talat Halman

ÖYLE BİR YIL OLSA Kİ; HAYALİ CİHAN DEĞSE…

Zamanın geçişini imleriz, kutlarız ve yasını tutarız.
Ama her zaman, her zaman umut ederiz.
Nice güzel, aydınlık yıllara!
Dr.Noyan UMRUK

Küresel güçlerin oyuncağı olmayacağımız,

Komşularımızla küresel merkezlerin çıkarları için dalaşmak yerine, uluslar arası ilişkilerde ulusal ve karşılıklı yararın esas olacağı,

A.B-D. ve NATO’dan sürekli manipülasyonları ile ulusal güvenliğin tehlikeye düşürülmeyeceği,

Hepimizin özgür ...
Read more : ÖYLE BİR YIL OLSA Kİ;HAYALİ CİHAN DEĞSE...Dr.Noyan umruk | Görüntüleme : 1184 | Yanıtlar : 0

YENİ YILA ÖLÜMLERLE GİRMEK…Dr. Noyan UMRUK

YENİ YILA ÖLÜMLERLE GİRMEK…

Dr. Noyan UMRUK

Sözümüz, tüm Kürt kökenli yurttaşlarımıza, gençlerimize…

Tabii, eğer sürüklendiğiniz korkunç girdabın ne kadarının özgür irade ile, ne kadarının çaresizlikten, ne kadarının silahların gölgesinde olduğu tartışmalı…

Neredeeen Nereye?

Samimi ve dürüst olalım. Haksızlıklar, büyük hatalar yapılmadı mı, hala yapılmıyor mu? Yapılmaz olur mu? Ama diğer güçsüz toplum kesimlerine yapılanlardan ne eksik, ne fazla… Özellikle 70’li, 80’li yıllarda büyük ölçüde emperyalizm’in de kışkırttığı sağ-sol çatışması ve darbe ortamında, sadece kürt ...
Read more : YENİ YILA ÖLÜMLERLE GİRMEK…Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1099 | Yanıtlar : 0

ÜLKEYİ KÖR KUYULARDA MERDİVENSİZ BIRAKIRKEN…Dr.Noyan UMRUK

ÜLKEYİ KÖR KUYULARDA MERDİVENSİZ BIRAKIRKEN…
Dr. Noyan UMRUK

Münir Nurettin SELÇUK - Beni Kör Kuyularda Merdivensiz ...
https://www.youtube.com/watch?v=XLEtE0q3sX0
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı
Beni bensiz bıraktın, beni sensiz bıraktın

"Musul’u kurtaracaklarmış..."

Musul'u peşmergeye peşkeş çeken kim?
Memetçiğin başındaki çuval müzik notasına dönüşürken…
Kerkük’te, Musul'da tapu kayıtları yakılıp Türkmenlerin kökü kazınırken…
Telafer, Tuzhurmatu’da Türkmenler katledilirken…
Sizler üç maymunu oynarken…
Üç ...
Read more : ÜLKEYİ KÖR KUYULARDA MERDİVENSİZ BIRAKIRKEN…Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 988 | Yanıtlar : 0

SON MEKTUP...Dr.Noyan UMRUK

SON MEKTUP...Dr.Noyan UMRUK

BALYOZ KUMPAS DAVASININ CANINA KIYMASINA YOL AÇTIĞI ATATÜRK'ÜN EĞİTİM ORDUSUNUN YILMAZ NEFERLERİNDEN
MERHUM ÖĞR.ALB. ALİ TATAR'IN 6NCI ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE AZİZ HATIRASI HUZURUNDA SAYGI İLE EĞİLİYORUZ...

"BAŞINIZI ÖNE EĞDİRECEK HİÇBİR ŞEY YAPMADIM:
Sevgili Nilü, ailem ve beni bulan yetkililere, Öncelikle başınızı öne eğdirecek hiçbir şey yapmadım. Başınızı dimdik tutun. Ama ben bu hukuksuzlukla yaşayamam. Belki benim ölümüm benim durumumda olanların aydınlığa çıkmalarına vesile olur.

SAHİP ÇIKMAYANLARA KIRGINIM: İçim buruk. Bana bu oyunu oynayanlara ...
Read more : SON MEKTUP...Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1422 | Yanıtlar : 0

KIRK HARAMİLER VE KELOĞLANLAR…Dr.Noyan UMRUK

KIRK HARAMİLER VE KELOĞLANLAR…Dr.Noyan UMRUK
17-25 Aralık Hırsızlık ve Yolsuzluk Haftası Münasebeti ile...

https://www.youtube.com/watch?v=cKF62sQNnP0

Masal bu ya… Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde çok ama çok güzel ülke varmış… Bu güzel ülkede ar, namus,haysiyet gibi değerlere çok önem veren şerefli, güzel insanlar yaşarmış… Gel zaman git zaman ülkeyi haramiler işgal etmeye başlamış... Hele bunlar içinde Kırk Haramiler namı ile bir güruh varmış ki, pek yamanmışlar…

Sonunda ülke mebzul mikdarda ...
Read more : KIRK HARAMİLER VE KELOĞLANLAR…Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1138 | Yanıtlar : 0

“BUŞ’LAR” İTİYOR; SORUNLU BEYLER HAVUZLARDA DEBELENİYOR DA…Dr. Noyan UMRUK

“BUŞ’LAR” İTİYOR; SORUNLU BEYLER HAVUZLARDA DEBELENİYOR DA…Dr. Noyan UMRUK

Evet “Ruhsal sorunlu” Recep Bey ile ve “Stratejik Sorunlu ” Ahmet Beyler yanaşıp yanaşıp “İtin bizleri…” deyip itildikleri havuzlarda debelenerek maceralarını sürdürmekten çok mutlular da; huzurlu, engin denizleri seyretmeyi seven bu necip milletin günahı ne… Kaddafı’ye Elise sarayının bahçesinde otağ-ı hümayun çadırını kurduran, Saddam’ı İran’la 8 yıl savaştırdıktan sonra, Kuveyt havuzuna atan bu “Buş’lar” değil mi idi?

Gelin, biraz dolaşalım “güzel kadının bir türlü kurtarılamadığı” şu ...

AZİZ HOCAYLA GURURLANMAK...Dr.Noyan UMRUK

AZİZ HOCAYLA GURURLANMAK...

Dr.Noyan UMRUK
http://www.guncelmeydan.com/…/cumhuriyet-in-erdemi-mizdaval…

ÖDÜLÜNÜ ALIRKEN SERGİLEDİĞİN O CUMHURİYET ÇOCUĞU ASALETİ NE KADAR DA YAKIŞTI SANA AZİZ HOCA.. ÖVÜNDÜK,GURURLANDIK SENİNLE..GÖZLERİMİZİ YAŞARTTIN KIVANÇTAN...

OLDUKÇA UZUN ZAMANDIR GURURLANMAYI UNUTMUŞTUK; BU DUYGUYU HATIRLATTIN BİZLERE ... SAĞOL, VAROL...

CUMHURİYETİN ERDEMLERİNİ KANITLADIN DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE...

DEDİĞİN GİBİ ŞİMDİ ATATÜRK BEKLİYOR SENİ ANIT KABRİNDE ÖZLEM İÇERİSİNDE...

BÜTÜN GÖNLÜMÜZLE KUTLUYORUZ VE KUCAKLIYORUZ SENİ ...

EEEEEEY O. PAMUK! AZİZ HOCANIN ÖDÜLÜNÜ ALMA SÜRECİNDE BİR CUMHURİYET ...
Read more : AZİZ HOCAYLA GURURLANMAK...Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148742 ileti • Toplam 46114 başlık • Toplam 25015 üye

x