Zaman: Cmt Tem 05, 2025 9:31

News News of Dr. Noyan UMRUK

Site map of Dr. Noyan UMRUK » Dizin : Dr. Noyan UMRUK

NE ŞAŞIYORUZ Kİ? Dr. Noyan UMRUK

NE ŞAŞIYORUZ Kİ? Dr. Noyan UMRUK

Sarayın, seçimler öncesinde “Devlet başa, kuzgun leşe…” yaklaşımı ile akla gelen her türlü baskı aygıtını, manipülasyonu devreye bütün ağırlığı ile sokması, bu duruma karşılık muhalefetin çaresiz durağanlığı ve toplumun suskunluğu çerçevesinde sonuç beş aşağı beş yukarı zaten belli idi…

“Pişmekte olan aşa su katmamak” için “Muhalefete bir de biz vurmayalım” sükûneti içindeki aklı başında birçok insan için, seçimler öncesinde “Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi…” Ama durum Çarşambayı da oldukça aştı… ...
Read more : NE ŞAŞIYORUZ Kİ? Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1082 | Yanıtlar : 0

CUMHURİYETİN KIYMETİNİ BİLİNİZ EFENDİLER…

CUMHURİYETİN KIYMETİNİ BİLİNİZ EFENDİLER…

Dr. Noyan UMRUK

Son aylarda verdiğimiz yüzlerce şehidimizin yitirdiğimiz yurttaşlarımızın derin acılarına rağmen, bir asra yaklaşan Cumhuriyet yaşam mücadelesine devam ediyor… Tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz Cumhuriyet için canlarını esirgemeyen kutsal savaşçılarına karşı namus borcumuz var…

Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı beyler, hanımlar… O, Anadolu halkının dişini tırnağına takarak, kanının son damlasına kadar mücadele verdiği, bugün hala dünyada emsali görülmemiş, tüm mazlum ülkelere örnek olan bir bağımsızlık ve kurtuluş savaşı destanı sonunda yüzyılın ...
Read more : CUMHURİYETİN KIYMETİNİ BİLİNİZ EFENDİLER… | Görüntüleme : 905 | Yanıtlar : 0

92 YIL ÖNCE, 92 YIL SONRA…Dr. Noyan UMRUK

92 YIL ÖNCE, 92 YIL SONRA…Dr. Noyan UMRUK

92 yıl önce çocuklar gibi şendik…92 yıl önce yedi düveli yendik…

*92 yıl önce kederde kıvançta ortak bir ulus oluşturup, mazlum ülkelerin umudu, etrafı dostane paktlarla çevrili saygın bir devlet kurmuştuk. 91 yıl sonra bir yandan tüm bölge ülkeleriyle didişirken, bir yandan da İŞİD üzerinden ülkeyi bölerek “Büyük Kürdistanı” yaratma sevdasına kapılanlarla uğraşıyoruz!

*92 yıl önce uluslaşma sürecinde, ortak dilimizi iyi konuşma ve yazmanın derdindeydik. 92 yıl ...
Read more : 92 YIL ÖNCE, 92 YIL SONRA…Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 896 | Yanıtlar : 0

“BİLESİNİZ…YAKARIM...ROMA’YI DA YAKARIM”… Dr. Noyan UMRUK

“BİLESİNİZ…YAKARIM...ROMA’YI DA YAKARIM”…

Dr. Noyan UMRUK

Neron beşinci ve son Roma İmparatoru… M.S. 54-68 seneleri arasındaki 14 senelik! imparatorluğu boyunca Neron Claudius Caesar olarak anılıyor.
Babası M.S.40 senesinde ölünce annesi Aggrippina, amcası ve aynı zamanda imparator olan Claudius ile evlendi. Claudius’un meşrû vârisi oğlu Britlanicus’tu. Ancak Aggrippina İmparatoru ikna ederek, tahtın vârisinin kendi oğlu Neron olmasını sağladı; Britlanicus taraftarlarını işbaşından uzaklaştırdı. Claudius, Aggrippina tarafından zehirlenerek öldürüldü. 17 yaşındaki Neron hükümdar oldu. Annesi ve Neron’un yakınlarından ...
Read more : “BİLESİNİZ…YAKARIM...ROMA’YI DA YAKARIM”… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 0

ZİNCİRLEME REAKSİYON, ESKİ DOSTLAR ve ULUSAL GÜVENLİK Dr. Noyan UMRUK Baktım da 3-4sene önce yazmışım: “Nedensiz Zenginleş

ZİNCİRLEME REAKSİYON, ESKİ DOSTLAR ve ULUSAL GÜVENLİK

Dr. Noyan UMRUK

Baktım da 3-4sene önce yazmışım: “Nedensiz Zenginleşme-Haksız Servet Edinimi- Mali Denetim- Uluslararası İlişkiler ve Ulusal Güvenlik kavram ve olguları arasındaki neden-sonuç ilişkisi, küresel arenada zincirleme tepkime (reaksiyon) gibi…” (1)

Küresel Mali Denetim ve Türkiye:

Son yıllarda Avrupa mali denetim yöntemlerindeki radikal gelişmelerden, Türkiye, balık baştan koktuğu için hiç nasibini alamadı. Erdemli ve etkin bir mali denetim yönteminin gündeme getirilmesi bir yana, kayıt dışılık aldı başını ...

HANGİSİ DAHA MİLLİ?...Dr.Noyan UMRUK

HANGİSİ DAHA MİLLİ?

Dr. Noyan UMRUK

Bizim kuşağın gençlik yıllarında, hikayeleri dilden dile dolaşan, efsaneleşen bir "Milli Dolandırıcımız" vardı:"Sülün Osman".Tramvayları, Galata Kulesini, kent meydanlarındaki saatleri, örneğin Taksim meydanındaki, altı aynı zamanda buluşma yeri olan kumbara saati, şehir hatları vapurlarını yeni türedi zenginlere, saf vatandaşlara 'satmış; bu "satışlar" Kemal Sunal'ın filmlerine de konu olmuştu.

Galata Köprüsü'nü satmak üzereyken tesadüfen yakalandı. Ölümüyle ilgili kesin bilgi olmamakla birlikte, polisin tahminlerine göre 1984'te Beyoğlu'nda sürekli kaldığı otelde kalp krizinden ...
Read more : HANGİSİ DAHA MİLLİ?...Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0

YEDİKLERİ YOKSUL ETİ, İÇTİKLERİ İNSAN KANI... LAKİN TISSS YOK…Dr. Noyan UMRUK

YEDİKLERİ YOKSUL ETİ, İÇTİKLERİ İNSAN KANI... LAKİN TISSS YOK…Dr. Noyan UMRUK

•BU YAZI, ÖZELLİKLE, NECİP HALKIMIZIN KEYFİ GICIR %40’LIK KESİMİNE İTHAF EDİLMİŞTİR.

Atatürk’ün büstleri parçalandı, yerine terörist heykelleri dikilmeye çalışıldı… Tıs yok…
Hukukun, yargının, eğitimin, üniversitenin, tüm kurumların köküne kibrit suyu ekildi… Tıs yok…
Asker’in, Bahriyeli’nin canına okundu… Tıs yok…
Medya’nın çanına ot tıkandı… Tıs yok…
Asker’in, Bahriyeli’nin canına okundu… Tıs yok…
Sadece Somada 301 can gitti, Bakan müsvettesi “gömleğim kirlendi” dedi… Tıs yok…
22 ...

KARA CUMARTESİ...Dr. Noyan UMRUK

KARA CUMARTESİ...HENÜZ 86 CAN KAYBI-186 YARALI

BARIŞ MİTİNGİNİN BAŞLAYACAĞI ANKARA GARINDA PATLAMA...CANLI BOMBALAR... ONLARCA ÖLÜ VE YARALI...PANİK DURUMU...NE DEMELİ DOSTLAR...NE DEMELİ??????????????????????????????

*DÜN AKŞAMDAN BERİ SOSYAL MEDYADA UÇUŞAN İHBAR TWEETLERİ...
*AÇIKLAMA YAPAN SİYASİ-İDARİ SORUMLULAR SANKİ MUHALEFET TEMSİLCİLERİ...
*SAAT 17.41 NİHAYET BAŞBAKAN OLDUĞUNU ZANNEDEN ZAT PİYASADA... NEYMİŞ EFENDİM? BEYEFENDİYE GÖRE BU HÜKÜMET AKP HÜKÜMETi DEĞİLMİŞ... GÜVENLİK ZAAFİYETİ YOKMUŞ... ÜLKENİN GELDİĞİ BU NOKTADA HÜKÜMETİN, AKP'NİN VE REİSİNİN SORUMLULUĞUNU ES GEÇEREK KENDİ ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRİP GETİRMEDİĞİNE BAKMADAN ...
Read more : KARA CUMARTESİ...Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1069 | Yanıtlar : 0

CUMHURİYET’İN ERDEMİ-MIZDAVALİ’NİN SONSUZ SEVİNCİ: AZİZ HOCA YA DA EŞİT YURTTAŞLIK…. Dr. Noyan UMRUK

CUMHURİYET’İN ERDEMİ-MIZDAVALİ’NİN SONSUZ SEVİNCİ: AZİZ HOCA YA DA EŞİT YURTTAŞLIK….
Dr. Noyan UMRUK
Bizim Mızdavali yine “döktürüveemiş”…Ama bu sefer kızmamış; kızılcık yeyip, kan çıkarmıyor, yani… Çok sevinmiş, uçuyor mutluluktan… “Mettubu” aşağıda…
“Pek gıymatlı daayı bey,
Yaaa daaayı bey bi seviniveedim ki dilvizyonlaadan duyuvence Aziz Hoca’ nın Nobel mi ne deyyolaa mügafatını alıvediğini…Soğma gitsin…
Zeybek oyneyıpduru görüvence bene Hatça “Nörüyön herif dellendin yine” diye şaşıpduru…
“Neye oynemeğcen” dedim “gıı”... “Melmeketin Mardin’inden Aziz hoca dünya alimi oluvemiş…Dilvizyonlaa ...

BAĞDAKİ İKTİDAR-DAĞDAKİ İKTİDAR...Dr. Noyan UMRUK

BAĞDAKİ İKTİDAR- DAĞDAKİ İKTİDAR...
Dr. Noyan UMRUK

Sen bana paralel
Ben sana paralel
Paralel paralel
Paralelli
Taralel taralel
Taralelli...

Bağdaki iktidarın paralelleri çoktu... Lakin kendilerine paralel dayanmıyor…

İlk önce ABD yönetimi…
Bağdaki iktidar,NATO Genel Sekreterliği, Libya, Mısır, Suriye, İsrail vb. meselelerde önce tribünlere kafa tutar “mış gibi” yapıyor, ama son tahlilde mevcudiyetini borçlu olduğu “abisinin” emirlerini ifa etmekte kusur etmiyordu…
Ne zaman ki; “big brader” Avrasya Blokunu hesaba katmayan politikasını küresel çıkarlarına göre gözden geçirmeye ...
Read more : BAĞDAKİ İKTİDAR-DAĞDAKİ İKTİDAR...Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 737 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148743 ileti • Toplam 46115 başlık • Toplam 25016 üye

x