Zaman: Cum Haz 20, 2025 20:30

News News of Faruk HAKSAL

Site map of Faruk HAKSAL » Dizin : Faruk HAKSAL

Şinanay Nay!...

Milletin vekillerini kim seçiyor?
Parti başkanları…
Partilerinin genel merkez binalarında bir odaya kapanıyorlar ve “milli irade”yi temsil edecek olan vekilleri birer birer saptıyorlar.
Neye göre mi yapıyorlar bu seçimi?..
Kendi kişisel hesaplarına göre… Sağ olsunlar!
Ya Bakanları kim seçiyor?
Başbakan olan parti başkanı…
Cumhurbaşkanı başbakanı seçiyor ve başbakan da, başları olacağı bakanları…
Peki yüksek yargı organları da dahil mahkemelerin hakimlerini kim seçiyor?..
Üyelerinin Hükümet tarafından belirlenen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu…
- Dikkat ...
Read more : Şinanay Nay!... | Görüntüleme : 845 | Yanıtlar : 0

Altı Ok Elden Gittikten Sonra...

Sorumlu kişi olmak başka, uydu olup kişisel çıkarının ekseninde bir fırıldak gibi dönmek başka…
Bir davanın adamı olarak belirli bir disiplinin içinde davranışlarına egemen olmak başka, emir kulu olarak hayatını sürdürmek ve “ha deyicinin, hık deyicisi” olmak çok başka…
Siyaset, çağdaş ve sorumlu bir yurttaşın bilinçli eylemi çerçevesinde sürdürülmelidir.
Birilerinin adamı, ötekilerin emir kulu olarak avanta peşinde iz süre süre yapılmamalı…
Siyaset, sorumluluk duygusunun egemenliğinde sürdürülmesi gereken bir özveri gönüllülüğüdür…
Öyle olmalıdır.
Öyle tanımlanmalıdır.
Öyle ...
Read more : Altı Ok Elden Gittikten Sonra... | Görüntüleme : 681 | Yanıtlar : 0

İşte Onun İçin!..

Emperyalizm bir ülkeye bomba yağdırıp ortalığı kan gölüne çevirebiliyorsa, varın siz ötesini hesap edin…
Ve bu vahşet bilmem kaç varil petrol, su kaynaklarına egemen olabilme ve pazardan pay kapmak için yapılabiliyorsa, siz gelin yeni baştan gözden geçirin tüm siyasal düşüncelerinizi…
Silaha başvurmak onların son çaresidir.
Bir ülkeyi, medyasını satın alarak, yöneticilerine egemen olarak, kültürüne el koyarak, eğitim imkânlarına hâkim olarak ele geçiremiyorlarsa, son çare silaha sarılmaktır.
Silaha sarılmak hem masraflıdır, hem risklidir ve hem de ...
Read more : İşte Onun İçin!.. | Görüntüleme : 729 | Yanıtlar : 0

ÇİVİ… VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

YGS sınavındaki şifre skandalı basit bir siyaset figürü değildir.
Günün gündemini değiştirmeye yarayan bir didişme aracı da değildir.
Bu olay, tam BİR MİLYON… 700 BİN insanın… Hayır, hayata atılmak üzere olan 1.700 bin gencin mukadderatı ile oynanması demektir!..
Yaşamın kıyısına tutunmaya çalışan iki milyona yakın gencin geleceği ile çelik-çomak oynamak gibi bir şeydir…
O genç, bu imtihanı kazandığında hayatının başka bir sokağına saparak orada ilerleyecek… Kazanamadığında ise, yaşamının üzerine çöken sis perdesini nasıl aralayacağı kara ...
Read more : ÇİVİ… VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ | Görüntüleme : 679 | Yanıtlar : 0

Sayın Başbakan ve Hukuk!..

Ülkeyi Parlamenter Sistem yerine, Başkanlık Hükümeti Sistemi ile yönetmek isteyen Başbakan şöyle buyuruyor:
- Ben yargının işine karışmıyorum. Yargı da benim işime karışmasın!..
İşte Sayın Başbakan’ın hukuk anlayışı budur.
Demokrasinin en temel ilkesi olan “kuvvetler ayrılığı” ilkesi hakkında düşündüğü budur.
Yargının bağımsızlığı prensibi Sayın Başbakan’ın dimağında böyle biçimlenmektedir…
Ve Sayın Başbakan ülkeyi tek başına idare etmeye niyetlenmişken hukuk ile arasında oluşturmaya çalıştığı ilişkinin özü ve esası beyninde işte böyle şekillenmektedir.
Başbakan tabii ki, yargının işine ...
Read more : Sayın Başbakan ve Hukuk!.. | Görüntüleme : 605 | Yanıtlar : 0

Baro, Fransa, Kaddafi, Kusura Bakmayın [ve] Vardiya Bizde…

İstanbul Barosu, Türkiye’nin içinde yaşadığı hukuksuzluğu neden göstererek, bu yılki “avukatlar Günü”nü kutlamaktan vazgeçtiğini bildiriyor.
İstanbul Barosu, Dünya’nın en büyük barolarından birisi…
Öte yandan Hükümet’in başı ve Sayın Bakanları Arap ülkelerinde fır dönüyor.
Gerekçe bu ülkelere demokrasiyi getirmek, hukuk devletinin kurulmasına katkıda bulunmak, falan…
- Siz, buyurun buradan yakın!..

* * *
Amerika Afganistan’ı vuruyor.
Irak’ı ezip geçiyor.
Fransa, hiç kimseyi beklemeden Libya’yı bombalıyor; sonra dönüyor dolaşıyor Fildişi Sahilleri’ni vuruyor…
Gerekçe pek belli değil ve ...
Read more : Baro, Fransa, Kaddafi, Kusura Bakmayın [ve] Vardiya Bizde… | Görüntüleme : 986 | Yanıtlar : 0

“Sayın Bakan"lara Suç Değil...

Basından öğrendiğimize göre, “İmamın Askerleri” adlı kitabın taslağını evinde bulunduran ya da bilgisayarına kaydeden her kişi terör suçu işlemiş sayılacak…
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı terör suçu işlemiş sayılınca ne olacak?
Hakkında kovuşturma başlatılacak.
Bu haber basında çıktı mı?
Çıktı.
Televizyonlarda yayınlandı mı?
Yayınlandı.
Ama bu noktadan sonra oldukça tuhaf bir gelişme yaşanmaktadır ülkemizde.
Yine basından öğrendiğimize göre, İmam’ın Askerleri, iki gün içinde e-posta yolu ile 100.000 kişiye ulaşmış…
Yani sadece iki gün içinde 100.000 adet terör ...
Read more : “Sayın Bakan"lara Suç Değil... | Görüntüleme : 606 | Yanıtlar : 0

“Sayın Bakan”lara Suç Değil…

Basından öğrendiğimize göre, “İmamın Askerleri” adlı kitabın taslağını evinde bulunduran ya da bilgisayarına kaydeden her kişi terör suçu işlemiş sayılacak…
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı terör suçu işlemiş sayılınca ne olacak?
Hakkında kovuşturma başlatılacak.
Bu haber basında çıktı mı?
Çıktı.
Televizyonlarda yayınlandı mı?
Yayınlandı.
Ama bu noktadan sonra oldukça tuhaf bir gelişme yaşanmaktadır ülkemizde.
Yine basından öğrendiğimize göre, İmam’ın Askerleri, iki gün içinde e-posta yolu ile 100.000 kişiye ulaşmış…
Yani sadece iki gün içinde 100.000 adet terör ...
Read more : “Sayın Bakan”lara Suç Değil… | Görüntüleme : 607 | Yanıtlar : 0

Dokunamamanın Dayanılmaz Ağırlığı…

Sofranın başına sen değil, ben oturacağım.
Büyük lokmayı sen değil, ben yutacağım…
İşte, “neo-liberal” haygonoş demokrasisinin topluma zerk ettiği ahlaki değer bu düzlemde oluşmaktadır?.
Partinin başına ben geçeceğim… Belediye başkanı ben olacağım… Belde başkanı, ilçe başkanı, il başkanı, Çocuk Esirgeme Kurumu yönetim kurulu başkanı ben olacağım!..
Sen mi?..
Sen, benim omzuna basarak bir sonraki merdiven basamağına ulaşmak için kullanacağım bir araçtan başka bir şey değilsin…
İnsanın en değersiz, en yontulmamış ve en kirli çıkınlarını içinde ...
Read more : Dokunamamanın Dayanılmaz Ağırlığı… | Görüntüleme : 698 | Yanıtlar : 0

Delillerin Karartılmasının Ülkeyi Sürüklediği Yol…

Bir suçun işlendiğini ileri sürebilmeniz için elinizde o suçun işlendiğini kanıtlayan deliller olması gerekir.
Deliller önemlidir.
Çünkü deliller yoksa, suçta yoktur.
Dolayısıyla suçlu da yoktur…
İşte bu nedenle kanun, delillerin yok edilmesini ayrı bir suç saymış ve cezalandırmıştır…
Bu yok etme eylemine hukuk dilinde “delillerin karartılması” deniyor.
Bir sanığın tutuklu olarak yargılanmasının en temel nedenlerinden birisi ise, onun muhakeme safahatı içinde serbest kaldığında delilleri karartılabileceği ihtimalinden ibaret…
Adamı içeri alalım ki, suç delillerini yok etme ...
Read more : Delillerin Karartılmasının Ülkeyi Sürüklediği Yol… | Görüntüleme : 944 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148689 ileti • Toplam 46070 başlık • Toplam 25009 üye

x