Zaman: Pzt Tem 07, 2025 10:08

News News of Feza TİRYAKİ

Site map of Feza TİRYAKİ » Dizin : Feza TİRYAKİ

YENİCE ÖĞRENDİKLERİM

YENİCE ÖĞRENDİKLERİM

Hiçbir şey bilmiyormuşum. Hiçbir şey bilmediğimi yeni öğrendim.

Ha’di bizim basın güdümlü, yüzde doksanı iktidarın elinde, tek sesli basınımız var derdik de, dünyayı bir matah sanırdık. Özgür – akılcı –eğitimli ülkeler onlar derdik… Yanılmışız.

Hele o “Reuters Ajansı” denen kuruluş tam bir algı yönlendiriciymiş. İktidarın basın - yayınına şapka çıkartıyor, onlardan bile baskınmış bunlar.

Bu virüs hikâyesinde o korkutucu resimleri (fotoğrafların altlarındaki ada bakın), hep bu ajans hazırlıyor, çekiyor, yayıyor, yayınlatıyor… Kuruluşuna, idarecilerine ...
Read more : YENİCE ÖĞRENDİKLERİM | Görüntüleme : 742 | Yanıtlar : 0

BİLEN SÖYLEMEZ, SÖYLEYEN BİLMEZ

BİLEN SÖYLEMEZ, SÖYLEYEN BİLMEZ

Bir açtım bilgisayarı, gazete haberlerinde, en üstte, gündemimizle ne alâka kel alâka diyebileceğimiz bir haber, o küresel güdümün emirle yayınlattığı belli bir haber en tepede:

“Fransa'da son 24 saatte 52 kişi daha hayatını kaybetti”

Hepimiz meraktan ölüyorduk, acaba Fransa’da ne oldu bu gün? Bugünün borsa haberinde, bağışlayın, yanlış dedim, günlük “sayılı virüs haberinde” Fransa’nın durumu nedir diyorduk.

Bize neyse Fransa’dan? Her gün her ülkede, her kentte, her köyde belde ...
Read more : BİLEN SÖYLEMEZ, SÖYLEYEN BİLMEZ | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 0

Salgın Diyerek Geçme, Tanı!

Salgın Diyerek Geçme, Tanı!

Virüs virüs diyerek dünyayı kıçüstü oturttular.

Senaryosu, çok önceden yazılmış bu filmin.

Herkesi içine oyuncu olarak kattılar, her ulusu, her inancı, her bir kişiyi...

Daha ortada fol yok yumurta yokken, iş Çin’in düzmece haberleriyle sınırlıyken,

Daha 11 Mart’ta Dünya Sağlık Örgütü, “Her yere bu virüs girmiştir, olmuş da bitmiştir,

“Dünyadaki 114 ülkede 118 bin vaka görülmüştür, duyduk duymadık demeyin,”
dedi.

"Örgüt olarak salgını 24 saat izlemedeymişler,

Virüsün yayılma şeklinden, şiddetinden ve ...
Read more : Salgın Diyerek Geçme, Tanı! | Görüntüleme : 993 | Yanıtlar : 1

BEKTAŞİ BİR GÜN...

BEKTAŞİ BİR GÜN...

Her gün bir utanmazlığın, arsızlığın, soygunculuğun, sömürücülüğün, düşüncesizliğin, acımasızlığın ortaya çıktığı günümüzde biraz da eğlenerek, atasözlerimizi anımsayarak, çok sevilen, çok bilinen Bektaşi fıkralarından anlatalım.

Bektaşiler, bilindiği gibi Türk toplumunun özgür düşünceli kişileri olmuşlardır her zaman. Her türlü baskıya, yobazlığa karşı gelmişler, kendi kendilerini eleştirmekten de çekinmemişlerdir. İşte onlardan, Ramazan’a (bayrama) tebessüm katsın diye birkaç fıkra.

Bektaşi, sıcak bir Ramazan günü, ağacın dibine çökmüş, karpuz, peynir ekmek atıştırıyor, sözün kısası oruç yiyormuş. ...
Read more : BEKTAŞİ BİR GÜN... | Görüntüleme : 897 | Yanıtlar : 0

ARİF ANLAR, SAĞIR DİNLER

ARİF ANLAR, SAĞIR DİNLER

Boşa kürek çekme bu olmalı. Akıntıya karşı kürek çekme. Emir büyük yerden gelmiş. Parayı veren gücün borusu ötermiş. “Ağzıyla kuş tutsa nafile!” derler ya, öyle; artık, doğruya doğru diyenleri kimse dinlemiyor. Eski bir sözümüz vardır; “Aksarayı sel bastı.” Aynen öyle.

“Aklınla gör, kalbinle işit!”

Aklı olan olur olmaz işe karışmazmış. Ah biz akılsızlar!

Yazılı basında da, bir tek akılsızımız (!) var: Arslan Bulut. En başından beri insanımızı uyarıyor, bir merkezden ...
Read more : ARİF ANLAR, SAĞIR DİNLER | Görüntüleme : 777 | Yanıtlar : 0

“EY TÜRK GENÇLİĞİ”

“EY TÜRK GENÇLİĞİ”

(Ağaç, kesildiğine değil, kendini kesen baltanın sapının ağaçtan olmasına yanarmış.
“Ağaca balta vurmuşlar, sapı bedenimden, demiş.”
Bizi kesmeye sıraya giren girene.
Bugün 19 Mayıs. Yıllardan 2020. 19 Mayıs 2020.)

Atatürk’ün Gençliğe Hitabı;

“Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.”
diye başlar.

Ardından bu hazinenin başına gelebilecekler sıralanır, en sonunda da, gençliğe bu “istiklâl ...
Read more : “EY TÜRK GENÇLİĞİ” | Görüntüleme : 894 | Yanıtlar : 0

ISLANMIŞIN YAĞMURDAN KORKUSU OLMAZ

ISLANMIŞIN YAĞMURDAN KORKUSU OLMAZ

Korkutularak hizaya sokuluyor insanoğlu.

Korku bilmemekten ileri gelir. Bilmediğin bir hastalıktan, sana neler getireceğini bilmediğin gelecekten korkmak... Yalnızlıktan korkmak, çocuklarının yanlış yollara gideceğinden, kötü arkadaş edineceklerinden korkmak... Bir gürültü duyarsın evde. Gürültünün nereden geldiğini, nedenini bilmezsen korkarsın. Bir anda can derdine düşersin. Ya hırsız girdiyse eve, eli de bıçaklı? Oysa, açık unutulan cam kırılmıştır, rüzgar camı açmıştır, kedi vazoyu devirmiştir... Nedenini bulursan korkun anında geçer.

Eskiden görülmeyenden de korkulurdu. Cin ...
Read more : ISLANMIŞIN YAĞMURDAN KORKUSU OLMAZ | Görüntüleme : 1278 | Yanıtlar : 0

Andına İnandım Beni Şaşırtan Kuyruk

Andına İnandım Beni Şaşırtan Kuyruk

Bir yalana iki türlü inanan olur:

Biri söyleyene güvendiği için inanır. İkincisi her söylenene inanır.

Seni korkutuyorlar, bu, test test dedikleri virüs var mı yok mu belirleyen şey büyük bir tuzak, aslı yok diye uyaran uyarana kaç aydır ama bir kez yalana kanan, inandığından geçmiyor.

“Tanzanya” haberini okuduğum da, ortalık hallaç pamuğu gibi atılacak, herkes kendini kandırandan hesap soracak sandım önce. Ne o, dal kıpırdamadı. Sonra uydurma haber, ...
Read more : Andına İnandım Beni Şaşırtan Kuyruk | Görüntüleme : 801 | Yanıtlar : 0

Komando “Dede”

Komando “Dede”

Altmış altı yaşındaki İbrahim Öğretmen’in haberi bu. Demir kafesli ev camından havaya ateş açmış dellenip, anında ekip gönderilmiş evine hem de “kamuflaj” giyimli. Yaka paça götürülmüş. İşte dört bir yana yayılan her gazetenin başlığına aldığı en son haber böyle:

“Komando dede” olarak tanınan emekli öğretmen, havaya ateş açıp polise direndi. İhbar üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Polisin uyarısına rağmen havaya ateş açmaya devam edince de Özel Harekat polisleri çağırıldı.” (DHA)

Bir ...
Read more : Komando “Dede” | Görüntüleme : 1096 | Yanıtlar : 2

ÇOLUK ÇOCUĞUN MASKARASI OLMAK

ÇOLUK ÇOCUĞUN MASKARASI OLMAK

İnsanın en istemediği durum nedir diye araştırılsa eminim insan olan, en çok maymun gibi kafese konmaktan, kafeste maymun gibi seyredilmekten, alay edilmekten korkacaktır.

Kafeste aslan olmak da zordur ama yine de asaletini yitirmez aslan kafese bile konsa. Onu seyredenler de gülmezler durumuna, acırlar.

Gülünç duruma düşürülen, kendisine gülene kızar: “Ne gülüyorsun, kafeste maymun mu var?”

Kılıbık erkeğe de yakıştırılır bu söz:

“Maymun gibi, evde, hanım ne derse onu yapıyor.”

“Biri bizi ...
Read more : ÇOLUK ÇOCUĞUN MASKARASI OLMAK | Görüntüleme : 905 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x