Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 0:51

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Burası köle pazarı mı? / Remzi ÖZDEMİR

Burası köle pazarı mı?

Hep yabancı dedik durduk. Sonunda yerli bazı bankalar da yabancılar gibi davranmaya başladı.

Hedef diye dayatılan rakamları tutturmak için insanüstü çalışmak gerekiyor.

Ya da ölümüne çalışman gerekiyor. Tıpkı 1 ay önce ölen bankacı Nadide gibi.

Hastalanma, doktora gitme ve sakın rapor alma.

Doktora sadece ölümcül durumlarda git. Yoksa şubenin kârlığı düşer ve banka çok çok kazanamaz.

Son dönemin en çok şikâyeti bu.

Yabancı bankalarda sık sık karşımıza çıkan süt izni ve ...
Read more : Burası köle pazarı mı? / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 0

Tek adamlık sevdası / Zeynep GÜRCANLI

Tek adamlık sevdası

Dünyada bugünlerde geçer akçe, siyaset yaptığın/yönettiğin ülkede “tek adam” olma sevdası.

Çin'de mesela; ekim ayında yapılan Komünist Parti Kongresi'nde mevcut Devlet Başkanı Şi Cinping, olası tüm rakiplerini elimine etti; kendini Komünist Çin'in kurucusu Mao'yla aynı statüye getiren bir karar aldırıp, daha yaşarken “kişisel doktrininin” resmen Çin'deki tek hakim güç olan Komünist Parti'nin doktrinine dahil ettirdi.

Ya da Mesud Barzani'nin sonu hüsranla biten “bağımsızlık referandumu” çıkışı. Eğer “hayalindeki” ülkeyi kurabilseydi, elbette “tek adam” ...
Read more : Tek adamlık sevdası / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 796 | Yanıtlar : 0

Geri zekâlı… / Murat MURATOĞLU

Geri zekâlı…

Bu bir hakaret değil, durum tespitidir. Vatandaşa yapılan muameledir. İnsanları “geri zekâlı yerine koymak” nasıl bir algı yönetimidir?

Yandaşın sunduğu haberin altında; “Ekmek israfına gramaj ayarı” yazıyor! Meğer yapılacak zammın adı, olmuş israf ayarı…

* * *

Vatandaşın boğazından geçen iki lokma, 50 gram fazla ekmek vardı, sonunda o da zamlardan nasibini aldı. İnsanı ekmeğinden etmek, bu olsa gerek…

Ekmeğin gramajı 250 gramdan 200 grama düşüyor, sandviçe dönüşüyor. Lakin ekmek hafifliyor, fiyatı aynı ...
Read more : Geri zekâlı… / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 948 | Yanıtlar : 0

Aga İnşaat ve Şentürkler'e suç duyurusu / Çiğdem TOKER

Aga İnşaat ve Şentürkler'e suç duyurusu

Davetli ihaleler, bütçenin sağlığını bozan bir ura dönüştü.

İlan edilmeden sessiz sedasız “bağlanan” projeler, kamu kurumları arasında engel tanımadan yayılıyor. Partili müteahhitlere kamu kaynaklarını bol keseden dağıtan davetlerin hesabını kimse soramıyor. Temel haklar ayaklar altında, işkence iddialarına kulaklar tıkanırken, cezaevlerinde çocuklar, bebekler dahi bedel öderken, partili şirketler bütçe üzerinden servetlerini büyütüyor.

Aktaracağım suç duyurusuna konu olay da TCDD’nin ilansız yaptığı bir davetli ihale.

8 Ağustos 2017’de pazarlığı yapılan işin ...
Read more : Aga İnşaat ve Şentürkler'e suç duyurusu / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 919 | Yanıtlar : 0

Siz, kimi kandırıyorsunuz? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Siz, kimi kandırıyorsunuz?

Kimi ihanetten, kimi cehaletten; Türkiye'nin kurucu değerleri ile, kurucu kadrosu ile sorunu olanlar yeniden tv ekranlarında dizilmeye başladı...

Yeni görevleri; 15 yıldır ülkeyi yöneten anlayışın aslında Atatürkçü olduğuna toplumu inandırmak!

İktidar gücü ile Atatürk'ü bu milletin hafızasından ve hatırasından silmeye çalışanlar trajikomik bir haldeler...

Medya üzerinden çaldıkları "sözde Atatürkçülük" mayası tutmaz, çünkü samimi değil...

Atatürk'e sahip çıkarken bile onu cahilce eleştirmekten geri duramıyorlar, bünyeleri bu hızlı dönüşü henüz sindiremedi...

Hedefte başkanlık seçiminde ...
Read more : Siz, kimi kandırıyorsunuz? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 885 | Yanıtlar : 0

Hayır!.. O General Sessizce Ölmedi!.. Kızı 15 Ay Önce "Kuddusi Okkır Gibi Olmasın" Diye Haykırdı!.. / Müyesser YILDIZ

Hayır!.. O General Sessizce Ölmedi!.. Kızı 15 Ay Önce "Kuddusi Okkır Gibi Olmasın" Diye Haykırdı!..

Darbe şüphelisi dönemin Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan'ın bir hastane odasında “bedeni küçüle küçüle, kolları 6-7 yaşındaki çocuğun kolları kadar” olup ölmesi, küçük bir haber oldu önce.

Ardından Hürriyet'ten Sedat Ergin iki gün üst üste, “Bir Tuğgeneralin Sessizce Ölümü” ve “Soruşturmayı Uzatmanın Bedeli” başlıklarıyla Arslan'ın nasıl öldüğünü, neyle suçlandığını ve bu kadar zaman geçtiği halde hakkındaki iddianame hazırlanmadığı ...

İslam Silahını Almanlar Keşfetti / Türker ERTÜRK

İslam Silahını Almanlar Keşfetti

Pulitzer ödüllü, Kanada asıllı Amerikalı gazeteci Ian Johnson’un “Münih’te Bir Cami” adlı kitabını yaklaşık olarak 5 yıl önce okumuş ve sonrasında konuyla ilgili bir köşe yazısı yazmıştım. Ama Münih’teki bu camiyi görmek bir türlü kısmet olmamıştı.

Geçtiğimiz ay, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bir dizi etkinliğe katılmak için Almanya’daydım. Bu kapsamda davet edildiğim kentlerden birisi de Münih’ti. Bu fırsatı kaçıramazdım. Etrafımdaki dostlara Münih’teki bu camiyi anlattım ve beni götürmelerini istedim. İşin garibi; ...
Read more : İslam Silahını Almanlar Keşfetti / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1080 | Yanıtlar : 0

Yargıya Güven! / Levent BULUT

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'da bir Rum'dan talepte bulunur. Der ki:
"Orada cami yapacağım, arazini bana satmanı istiyorum."
Fatih o arsanın bedelinin çok çok üstünde bir bedel ödemek istemesine karşılık, Rum bir türlü arsasını satmaya yanaşmaz…
Fatih: "O kadar fazla para verdiğim hâlde bu adam arazisini vermiyor. Demek ki bunu inadından yapıyor, nefsanî davranış bu. Ben cami yapacağım ve benimki nefsanî değil ruhanî" diyor.
Bastırıp alıyor adamın arsasını ve camiyi yapıyor.
Adam perişan, üzgün… Karşısında cihan ...
Read more : Yargıya Güven! / Levent BULUT | Görüntüleme : 628 | Yanıtlar : 0

İSKİ ihalesi AKP'li vekilin şirketi ASL'ye / Çiğdem TOKER

İSKİ ihalesi AKP'li vekilin şirketi ASL'ye

Okuyacağınız satırlar, iki hafta içinde aynı konudaki üçüncü yazı.

Konu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İSKİ’nin, “davet” yöntemiyle yaptıracağı içme suyu tünel inşaatı. Kâğıthane-Bahçelievler arasında, yaklaşık 1 milyar TL büyüklüğündeki bu ihale için, seçilmiş bazı firmalara davet gittiğini, İSKİ ile müteahhitler arasındaki pazarlığın 30 Ekim’de yapılacağını yazdık.

Yapıldı. O ihaleye “davet” edilen sekiz tanıdık müteahhitlik şirketi arasında, eski AKP milletvekili Abdülkadir Kart’ın şirketi ASL İnşaat da vardı. (ASL, ...
Read more : İSKİ ihalesi AKP'li vekilin şirketi ASL'ye / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1039 | Yanıtlar : 0

İddianamesini göremeyenler… / Saygı ÖZTÜRK

İddianamesini göremeyenler…

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değişik illerde davalar devam ediyor. Çok sanıklı olan davalarda bile iddianameleri hazırlandı, kabul edildi, davalarında önemli mesafe alındı. En az sanıklı darbe girişimi davalarından birisi Manisa'da olmasına, üstelik o gece silah patlamamasına rağmen nedense bu soruşturma bitirilemedi, iddianamesi tam 16 aydır hazırlanmadı, dolayısıyla davasına da geçilemedi.

Gazetelerde küçük bir haber yayımlandı. “Tutuklu Manisa 1. Piyade Er Eğitim Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, hastanede vefat etti” diye. Yavuz Paşa ...
Read more : İddianamesini göremeyenler… / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 882 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46221 başlık • Toplam 25039 üye

x