Zaman: Çrş Ağu 06, 2025 19:32

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Büyük devlet 'öngören devlet'tir / Servet AVCI

Büyük devlet 'öngören devlet'tir

Coğrafyamızda yaşanan savaşlar, iç karışıklıklar, mezhep gerginlikler ve fakirlik gibi gerekçeler büyük nüfus hareketliliğine yol açarken, Türkiye bundan en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor... Görünen o ki, devleti yönetenler 50 yıllık 100 yıllık planlar yapamazsa olumsuz gelişmelerden çok daha fazla etkileneceğiz...

İngiltere 2040 yılından itibaren dizel ve benzinli araçların satışını yasaklıyor... Bu konuda hazırlık çalışmaları yapılması için fona ayrılan para 3.9 milyar dolar...

Petrol zengini Norveç'te partiler petrol ürünleriyle çalışan otomobillerin ...
Read more : Büyük devlet 'öngören devlet'tir / Servet AVCI | Görüntüleme : 811 | Yanıtlar : 0

Gidişat pek iyi değil / Prof. Dr. Ata ATUN

Gidişat pek iyi değil

Kıbrıs konusunun ilginç bir aşamaya geldiği kesin.

Özellikle de Rum tarafında ne yapılacağına ve neler yapılması gerektiğine dair büyük bir karmaşa hakim. Rum liderlerin her birinin ağzından farklı bir ses, farklı bir yorum çıkıyor.

Crans Montana sürecinde BM genel Sekreteri Guterres’in sunduğu çerçeve anlaşmasını Rum siyasilerin kimi olumlu buluyor, kimi de olumsuz.

Gerçekte Rumların ve Yunanlıların, Guterres’in taraflar sunduğu çerçeve anlaşması içinde yer alan 6 maddenin birincisine “Garantiler, Garantörlük ve TSK’nın ...
Read more : Gidişat pek iyi değil / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0

Barzani'ye karşı elimizdeki büyük koz: "Statüko Ante" / Ahmet TAKAN

Barzani'ye karşı elimizdeki büyük koz: "Statüko Ante"

Çapulcu başı Barzani, ateşe odun taşımakta ısrarcı. Küstahça meydan okumaya devam ediyor. 25 Eylül'de Kuzey Irak'ta bağımsızlık konusunda referandum düzenleyeceğini her gün papağan gibi tekrarlıyor. Dış destekçileri hepinizin bildiği gibi. Sırtını sıvazlayıp duruyor!.. İran referanduma şiddetle karşı çıkıyor. Peşmerge paçavrasını Türkiye'de göndere çeken AKP iktidarı sessiz kalarak çapulcu başına ve sözde Kürt devletine desteğini sürdürüyor.

Peki, bu duruma karşı, Türkiye çaresiz mi?.. Eli kolu bağlı mı?.. Uluslararası anlaşmalardan ...
Read more : Barzani'ye karşı elimizdeki büyük koz: "Statüko Ante" / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1625 | Yanıtlar : 0

Barzani ateşle oynuyor! / Kenan AKIN

Barzani ateşle oynuyor!

Orta Doğu'da kan gövdeyi götürürken ve çatışmalar sürerken, petrolün çılgına çevirdiği Peşmergebaşı eylül ayının sonunda, sözde "bağımsızlık" referandumunun peşinde koşuyor!

Oysa başta Irak, Türkiye, İran ve hatta ABD, İngiltere olmak üzere çeşitli ülkeler bağımsız bir Kürt devletçiğinin kurulmasını çok tehlikeli buluyor ve şiddetle istemiyor.

Orta Doğu'da yaşanmakta olan kanlı gelişmeler, petrolün bütün dünya için bir "baş belası" olduğunu adeta bir kez daha ispatlıyor. Üstüne, bir de gerek korsan addedilen Peşmerge devletçiği, gerek ...
Read more : Barzani ateşle oynuyor! / Kenan AKIN | Görüntüleme : 1117 | Yanıtlar : 1

Maarif nereye gidiyor? / Agah Oktay GÜNER

Maarif nereye gidiyor?

Demokrasinin tam olarak oturduğu ve işlediği ülkelerde sorunlar kamuoyu önünde görüşülür, tartışılır. Ne yazık ki biz bu mutluluktan uzağız. Genel olarak ülkemizde iktidarlar istisnai dönemler hariç "Ben yaptım, oldu" der. Son 15 yıldır AKP iktidarı döneminde; ne yazık ki işin rengi çok değişmiştir. AKP'nin siyaset felsefesi, T.C.'nin kuruluş felsefesiyle çatışmaktadır. Cumhuriyetin kuruluş esasları ve devlet felsefesinin mimari omurgası Atatürk'tür. Bazı öğretmenlerin öğrencilerine, derslerinde devamlı O'nu aşağılayan konuşmalar yapması, bazı gazetecilerin akıl almaz ...
Read more : Maarif nereye gidiyor? / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 984 | Yanıtlar : 0

GDO ile zehirlenen bir millet / Batuhan ÇOLAK

​​​​​​​GDO ile zehirlenen bir millet

Bir toplumun; gelişmesini, kalkınmasını engellemek istiyorsanız, o toplumun düşünme yetisini ortadan kaldırmanız gerekir. Düşünme yetisinin yitirilmesi sürecinde çok sayıda etmen vardır. Bunların başında sağlıksız beslenme gelir.

Düzgün beslenemeyen, fiziki aktiviteleri sınırlı, genetik bozukluklar taşıyan toplum, fikri anlamda gelişemez, bilgi üretemez hale gelir.

Bilginin dünyaya hükmettiği, bilgi üreten toplumların "ileri medeniyet" seviyesine ulaştığı günümüz şartlarında, bu gereklilikleri yerine getiremeyen milletler; sömürülmeye, kaderlerini başka ülkelerin inisiyatiflerine bırakmaya meyilli hale gelir, sistematik sağlık ...
Read more : GDO ile zehirlenen bir millet / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1429 | Yanıtlar : 0

Ensar'a 1000 yeni kapı Bakanlık üzerinden Halk Eğitim'e / Çiğdem TOKER

Ensar'a 1000 yeni kapı Bakanlık üzerinden Halk Eğitim'e

Meğer Ensar Vakfı, sadece ortaokul ve liselere değil, yaygın eğitime, yani Halk Eğitim Merkezleri’ne de (HEM) giriyormuş.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ensar ile imzaladığı son protokol, bu vakfı ülke genelindeki 1000’e yakın HEM’de kurslar düzenleme hakkı veriyor.

Çok daha önemlisi ise kendi müfredatını oluşturmasına kapı açıyor.

Ensar, MEB’i arkasına alarak milyonlarca yetişkin insana, üniversiteye giriş kursundan, din adamlığı kursuna kadar değişen çeşitlikte programlar verebilecek.

MEB verilerine göre ...
Read more : Ensar'a 1000 yeni kapı Bakanlık üzerinden Halk Eğitim'e / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1197 | Yanıtlar : 0

Şövalye / Murat MURATOĞLU

Şövalye

Üretimi teşvik etmek yerine ithalat yaparak fiyatı düşürmeye çalışmak tam da dünya lideri bir ülkenin yapacağı türden korkunç derecede zekice bir çözüm! Nitekim bunu dünyanın en gelişmiş ülkelerinden Fransa yıllar önce görüp ödüllendirdi.

Yıl 2012… Yer Fransa… Görkemli bir tören yapılıyor. Fransa'ya hizmetlerinden dolayı layık görünenlere Fransa hükümeti tarafından Şövalye Liyakat Nişanları veriyor.

Geleneksel olarak 1883 yılından itibaren verilen liyakat nişanı ilk kez bir Türk bakanına nasip oluyor. “Chevalier dans l-Ordre du Merite Agricole” ...
Read more : Şövalye / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 2107 | Yanıtlar : 0

"Cihat" liselere iki kitapla girecek / Saygı ÖZTÜRK

"Cihat" liselere iki kitapla girecek

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, 2018-2019 öğretim yılından geçerli olmak üzere ders programlarında önemli değişiklik yaptı. “Ders programı” dediğiniz eğitimin anayasası sayılır. Bu değişiklikler yapılırken biyoloji dersinden evrim teorisinin, ilkokul ve ortaokulda bazı derslerden Atatürkçülüğün çıkarıldığı ya da azaltıldığı belirtiliyor.

Kitapların incelenmesi dört başlıkta değerlendiriliyordu. Anayasaya, Milli Eğitim Temel Kanunu'na uygunlukları, içeriklerin kazanımları karşılama durumu, görsel tasarım… Yeni düzenlemede buna bir de “Değerlerimiz” eklendi.

DİN ARTTI, AHLAK AZALDI ...
Read more : "Cihat" liselere iki kitapla girecek / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 991 | Yanıtlar : 0

HAVELSAN'da neler oluyor?.. / Ahmet TAKAN

HAVELSAN'da neler oluyor?..

İsmini çok duymuşsunuzdur HAVELSAN'ın. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, yazılım mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulmuş olan bir şirket. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşu olan HAVELSAN, Türkiye'nin göz bebeklerinden. Stratejik önemi nedeniyle kapalı kutudur ve doğal olarak da öyle olması ve kalması da gerekir.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından HAVELSAN'da da temizlik yapıldı. Hep diyoruz ya!.. Nereden olursa olsun, adı-unvanı ne olursa olsun; devlet-millet, bayrak-cumhuriyet hainlerinin gözünün yaşına bakılmamalı, hukuk ...
Read more : HAVELSAN'da neler oluyor?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1586 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148870 ileti • Toplam 46210 başlık • Toplam 25034 üye

x