Zaman: Cmt Ağu 02, 2025 17:37

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ÖSO'ya ihanet parası Suud'dan... / Ahmet TAKAN

ÖSO'ya ihanet parası Suud'dan...

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Katar krizinin boyutlarına daha büyük bir mercekten bakalım.

PKK/PYD'nin güdümündeki Suriye Demokratik Konseyi (SDK) eş başkanı İlham Ahmed, birkaç gün önce Katar krizi bağlamında Suudi Arabistan merkezli Al Riyadh gazetesine açıklamalarda bulundu. Ahmed, Suudi Arabistan'ın Suriye'de istikrar açısından önemli bir rol oynadığını öne sürerek, Suudilerle iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi ve ekledi; "PYD, Suriye'deki çatışmayı sona erdirmek, milliyetçilikten ve mezhepçilikten uzak demokratik bir Suriye inşa etmek ...
Read more : ÖSO'ya ihanet parası Suud'dan... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1293 | Yanıtlar : 0

Serap, Aybüke ve Milli Takım! / Batuhan ÇOLAK

​​​​​​​Serap, Aybüke ve Milli Takım!

En büyük amacı üniversiteyi kazanıp, ailesinin yüzünü güldürmekti. Güzel bir bölümü kazanacak, sonra da ülkesine faydalı olacaktı.

Özel aracı yoktu. Her gün taksiye binecek kadar da imkanı yoktu... O yüzden her zaman olduğu gibi dershane çıkışı otobüs durağının yolunu tuttu. Babasını da aradı; "Baba ben bindim, saat sekiz gibi durakta olurum."

Babası her zaman olduğu gibi durakta onu bekliyordu. Durakta kızını beklerken çevrede şüpheli hareketlerle dolaşan 5-6 kişiyi fark ...
Read more : Serap, Aybüke ve Milli Takım! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1853 | Yanıtlar : 0

"FETÖ evinde kalmak" kriter değilse sendikasına üye olmak neden kriter / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

"FETÖ evinde kalmak" kriter değilse sendikasına üye olmak neden kriter

Geçtiğimiz hafta Habertürk'teki köşesinde "12 ByLock'çu vali" olduğunu ve bunlara dokunulmadığını yazan, sonrasında da ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrılan Fatih Altaylı, dünkü köşesinde Cumhuriyet Başsavcıvekili ile konuşmasından bazı bölümleri aktardı. Buna göre, eski İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkındaki davanın iddianamesini de hazırlayan Başsavcıvekili şöyle demişti:

"Bağlantıları inceliyoruz. Sadece FETÖ evlerinde kalmak bir kriter değil. Okuldan mezun olduktan sonra bunlarla tüm bağını koparanlar ...

Maliye vergi uydurmaktan yılmadı! / Murat MURATOĞLU

Maliye vergi uydurmaktan yılmadı!

Sözde ödediğimiz her kuruş vergi bize yol, su ve elektrik olarak dönüyor. Ne hikmetse yola, suya, elektriğe hem ücret hem de vergi ödüyoruz. Ödediğimiz vergi bile dönüp dolaşıp yine bize vergi çıkarıyor.

Bakın, büyüme verileri açıklandı, kamu harcamalarındaki artış yüzde 9.4'e çıktı. Anladığım kadarıyla kasada para kalmadı. Nereden para toplasak diye vergi uydurmaktan yılmayan Maliye ciddi ciddi bu sefer kendini aşıp yeni bir fikir buldu; Yurtdışı internet alışverişlerine stopaj vergisi koyalım! ...
Read more : Maliye vergi uydurmaktan yılmadı! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1156 | Yanıtlar : 0

Öğretim yılı sürprizi / Saygı ÖZTÜRK

Öğretim yılı sürprizi

Okullara dini eğitimi yerleştirmek, bütün okulların ders programlarını imam hatip liselerine benzetmek adına Milli Eğitim Bakanlığı, her fırsatta yeni bir uygulamayı devreye sokuyor. Bunlar yapılırken, birçok konu bakanlık bürokratlarının bilgisi dışında gelişiyor. Eğitime göz diken meğer ne kadar çok dini vakıf ve dernek varmış.

Milli Eğitim Bakanlığı, yapması gereken hizmetleri dini vakıflarla protokol imzalatıp yaptırmaya çalışıyor. Daha doğrusu istemeseler de, baskılara dayanamayıp isteklere “evet” diyorlar. 1 milyon öğretmeni bulunan bakanlık, kendi öğretmenine ...
Read more : Öğretim yılı sürprizi / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1382 | Yanıtlar : 0

MHP'ye Meclis'te 5 yıldızlı tatil rezervasyonu!.. / Ahmet TAKAN

MHP'ye Meclis'te 5 yıldızlı tatil rezervasyonu!..

Dar alanda kısa paslaşmalar devam ediyor!..

AKP Genel Başkanı R. Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında, "Başbakanımıza ve grup yönetimindeki arkadaşlara özellikle söylüyorum, iç tüzük görüşmelerini sürdürün. Ana muhalefet katılmamış, katılmasın. Yine AK Parti MHP el ele verirler, iç tüzük çalışmalarını yaparlar" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, patlayan iç tüzük zirvesinde, toplantı dağılırken, sinirlenip, CHP ve HDP temsilcilerine doğru "siz ne yaparsanız yapın. Biz bu işi MHP ile nasıl olsa ...
Read more : MHP'ye Meclis'te 5 yıldızlı tatil rezervasyonu!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1589 | Yanıtlar : 0

Rusya'nın Navalni'si / Ceyda KARAN

Rusya'nın Navalni'si

Bugüne Vahhabi/Selefi mutlak monarşi Suudi Arabistan karşısında aniden ‘mağdur’ olan ‘modern’ mutlak monarşi Katar’ı yazacaktım. Ancak fikir değiştirdim. Rusya Federasyonu’nda (RF) talihin cilvesi Sovyet sosyalizminden kopuşun kutlandığı 12 Mayıs Rusya Günü vesilesiyle ‘sahaya inen’ muhalifler pek revaçta. Ne ki, olup biteni anlamak kolay değil. Hele de RF’yi Rus muhalefetinin yıldızı Aleksey Navalni’yi parlatmak arzusuyla Batı medyasından izlemenin popüler olduğu bir memlekette…

Son fırtına tıpkı mart ayındaki gibi yine Navalny’nin gösterileriyle koptu. Gençlik kitlesinde ...
Read more : Rusya'nın Navalni'si / Ceyda KARAN | Görüntüleme : 993 | Yanıtlar : 0

'Uyumlu' avukat projesi / Çiğdem TOKER

'Uyumlu' avukat projesi

İki talimat iki haber:
- TBMM, İçtüzük değiştirilmeden tatile girmeyecek.
- AKM yıkılacak.

İki haberi aynı ortak paydada birleştiren özellik ise;
OHAL rejimi altında yapılan ve yasaya aykırı sonuçlandırılmış referandumun ardından yürürlüğe giren Partili Cumhurbaşkanlığı’nın karakterini güçlü temsil etmesi.

İçtüzük, “TBMM’nin Anayasası” diye nitelenen kurallar seti.

Değişikliğin amacı, TBMM’yi referandumda oylanmış anayasaya uygun biçimde şekillendirmek. Türkiye’de toplumsal hayat sanki bahar havasında, demokrasi içinde akıyor gibi, “her partinin kendi içtüzük değişikliğini getireceği” gibi ...
Read more : 'Uyumlu' avukat projesi / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 891 | Yanıtlar : 0

Fitneci Fehmi! / Necati DOĞRU

Fitneci Fehmi!

Önce birinci soru:

Dini cemaat sadece ona inananlarının desteğiyle yaşayıp ayakta durabilir mi?

Cevabı kim bilir?

Cemaat hoca efendileri bilir!

Başbakanlar bilir.

Bir de gazeteciler bilir.

Ancak her gazeteci bilmez.

Söz gelimi benim tür gazeteciler bilmez. Ne başbakanlar, bakanlar, cumhurbaşkanları ile ilişkim, tanışıklığım vardır. Ne tarikat şeyhleri ve cemaat hoca efendileri ile yakınlığım. Bu sorunun cevabını en iyi cemaat gazeteciliği yapanlar bilir.

Gazeteci görünümlü cemaatçi.

Haber yazarmış gibi yapar.

Cemaatin çıkarını kollar.

Yorum ...
Read more : Fitneci Fehmi! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1314 | Yanıtlar : 0

Katar mı? BOP'çularla Arap 'popçu'ların dansı... / Erol MANİSALI

Katar mı? BOP'çularla Arap 'popçu'ların dansı...

Daha dün Araplar Trump’la kılıç dansı yaptılar: Senaryoyu yazan BOP’çular, ABD ve İngiltere, Avrupa “doğal ortaklar”.

Rusya ise Sovyetler Birliği dağılınca sisteme zorunlu olarak katılıp “enerji ekonomisini” ayakta tutmaya çalışırken oyunun bir parçası olmuş.

Çin ve Hindistan İpek Yolu’nu ŞİÖ ile besleyerek, “hızla yükselen küresel, rekabetçi konumunu” ayakta tutmaya çalışıyor.

BOP’çuların 1990 sonrası yazdığı yeni senaryo bir bir uygulanıyor. 80’lerde İran ve Irak’ı savaştırarak büyük operasyon yapan güçler, 1991 ...
Read more : Katar mı? BOP'çularla Arap 'popçu'ların dansı... / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1718 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148855 ileti • Toplam 46196 başlık • Toplam 25029 üye

x