Zaman: Cmt Ağu 02, 2025 20:41

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ön inceleme raporu: "Sabotaj değil" / Ahmet TAKAN

Ön inceleme raporu: "Sabotaj değil"

Türkiye sivil, askeri helikopter kazalarında giderek artan rakamlar yüzünden dünya istatistiklerinde dikkat çeken bir ülke... Yaklaşık son 20 yılda milletçe canımızın çok yandığı onlarca kaza yaşadık.

Kato'yu bölücü hainlere mezar eden operasyonları yöneten başarılı kahramanlarımızı, vatanımızın yiğit evlatlarını, bir helikopter kazasında kaybettik. Mekanları cennet olsun. Milletçe başımız sağ olsun. Rabbim, kederli yakınlarına peygamber sabrı versin.

Kolay değil böyle günlerde klavyenin tuşlarına dokunmak. Ancak, ne zaman Türkiye'de bölücü hainlere karşı başarılı ...
Read more : Ön inceleme raporu: "Sabotaj değil" / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1398 | Yanıtlar : 0

Kahraman da "Darbeci" diye gözaltında tutulmuş / Saygı ÖZTÜRK

Kahraman da "Darbeci" diye gözaltında tutulmuş

Şırnak'tan yola çıkıp Uludere'ye gidebilmek için kıvrılan yolları, İdil Çayı'nı geçtikten sonra önce Şenoba Beldesi'ne gelirsiniz. Çoğunlukla Babat aşireti korucularının bulunduğu Şenoba'da, öteden beri askeri birlik bulunur. Şenobalılar da, en kritik günlerde de hep devletin yanında yer almış, bu uğurda şehitler vermiş bir aşiret. Helikopterin düştüğüne ilişkin haberler geldiğinde ilk anda, bunun bölücü örgütün bir eylemi olduğu akla geldi. Çünkü, örgütün hedefinde öncelikle yüksek rütbeli komutanlar var. Komutanın şehitler ...
Read more : Kahraman da "Darbeci" diye gözaltında tutulmuş / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1553 | Yanıtlar : 0

Ak müteahhit cumhuriyeti / Çiğdem TOKER

Ak müteahhit cumhuriyeti

Rantın büyüklüğünü deneme sayısından anlayabilirsiniz.

Zeytinlik alanları müteahhit şirketlere açma iştahından söz ediyorum. Düşünün ki, altı kez TBMM gündemine gelmiş, altısında da reddedilmiş.

İnadın sürekliliği, yalnızca büyüklüğü değil, zeytinlik sahalardaki rant paylaşımının yüksekliği ve derinliği konusunda da fikir veriyor.

Şimdi geri adım diye duyurulan, metinden kelime çıkarma işinin, göz boyama olduğu vurgulanıyor. Zeytinlik Sahaları Korumu Kurulu kaldığı ve bu yetkileri o metinde durduğu müddetçe zeytinliklerin tehlike altında olduğu yani.

Sanayi ve Teknoloji ...
Read more : Ak müteahhit cumhuriyeti / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1116 | Yanıtlar : 0

Libya ve Manchester / Ceyda KARAN

Libya ve Manchester

Geçen salı için planlıyordum, araya ABD’nin dış politika duayeni Zbigniew Brzezinski’nin ölümü girdi, yazamadım. Lakin Libya üzerinden yaşananlara dair not düşmeden olmaz. ‘Libya’ diye bir memleket kalmamış olsa bile… Esasında geçen haftaki Manchester Arena saldırısı, niçin kalmadığını da ortaya sermekte. Şimdilerde ‘emperyalizm’ denilince dudak bükenler için kör kör gözüne parmak misali...

* * *

Britanya’nın Manchester kentinin ünlü konser salonundaki saldırıda çoluk çocuk 23 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Libya asıllı 22 ...
Read more : Libya ve Manchester / Ceyda KARAN | Görüntüleme : 1271 | Yanıtlar : 0

MİT ve TBMM Raporu / Yavuz Selim DEMİRAĞ

MİT ve TBMM Raporu

Kuruluşu, başkanı ile komisyon zaten tartışmalıydı. Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse hepsi yanlış olur. Buna rağmen Cumhuriyet tarihinde yer alacağına inanarak 15 Temmuz Darbesini Araştırma Komisyonu'nun davetine icabet ederek 4 saatten fazla bilgi verdim. Anlattığım çok önemli bilgilere rağmen medya televole alışkanlığı ile, Işık Evlerindeki tecavüz vakalarını vermekle yetindi. 641 sayfalık TBMM raporu da evlere şenlik. İmamların Öcü adlı kitabıma dip notlarda yer verilmiş, anlattıklarımdan üçer-beşer satır kes yapıştır yapılmış. Örgütün ...
Read more : MİT ve TBMM Raporu / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1170 | Yanıtlar : 0

Sosyal güvenlik girdaptan beter! / Murat MURATOĞLU

Sosyal güvenlik girdaptan beter!

Her seçim öncesi Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na “Memur Kemal Efendi, sen SSK'yı batırmış adamsın” diye başlayıp “Türkiye'nin en büyük bütçeli kurumu onun döneminde hep zarar etmiştir” diye devam eder. Klasiktir…

Oysa Kılıçdaroğlu'na, “SSK'yı batırdın” deyip duranlar, kendi yarattıkları tabloya baksalar, hiç konuyu açmazlar. AKP iktidarı boyunca karlı tek bir dönem var mı? Yok!

Bakın, AKP devraldığında bütçeden kuruma aktarılan para 15 milyar liraydı… Son durum ne? 2016 yılında sosyal güvenliğe aktarılan 108 milyar ...
Read more : Sosyal güvenlik girdaptan beter! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1926 | Yanıtlar : 0

Küstah Yunan 5 mil uzaktan eliyle tehdit etti!.. / Ahmet TAKAN

Küstah Yunan 5 mil uzaktan eliyle tehdit etti!..

Yunanistan, Ege Denizi'ndeki askeri hazırlıklarını gözle görünür bir şekilde artırıyor. Doğu Ege Denizi'ndeki adalarda seferberlik tatbikatı yapan Yunanistan, şimdi de Türkiye'nin burnunun dibinde Midilli Adası'nda askeri tatbikat yaptı. Bu tatbikatın en önemli özelliği Ege'de adalarımızı işgaline göz yumulan Yunanistan'ın artık Türkiye'yi açıktan hedef olarak göstermesiydi. Midilli Adası'nda, Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis'e brifing veren Yunan subayı, Türkiye'yi parmaklarıyla hedef gösterdi. Küstah Yunanlılar bu anı fotoğraflayarak ...
Read more : Küstah Yunan 5 mil uzaktan eliyle tehdit etti!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2436 | Yanıtlar : 0

Şehit olmak / Orhan UĞUROĞLU

Şehit olmak

"Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum." Atatürk'ün bu emri 12 Nisan 1915 günü saat 10 sıralarında Conkbayırı'nda 57'nci Piyade Alayı'na verdi.

Çanakkale'yi denizden geçemeyen düşman askerleri karaya çıkarak savaşı lehlerine çevirmeyi ve boğazı bu şekilde geçmeyi hedeflemişlerdi.

Mustafa Kemal Atatürk verdiği emri şu şekilde açıklamaktadır. "Kumandanlara verdiğim sözlü emirlere şunu eklemişimdir. Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar gelebilir."

Bu emir üzerine yapılan ...
Read more : Şehit olmak / Orhan UĞUROĞLU | Görüntüleme : 868 | Yanıtlar : 0

"Başbakanın o görevleri yasaya aykırı" / Saygı ÖZTÜRK

"Başbakanın o görevleri yasaya aykırı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı zamanda AKP Genel Başkanlığı'na seçilmesinden sonra Başbakan Binali Yıldırım da AKP Genel Başkanvekili, TBMM Grup Başkanvekili oldu. Ancak AKP 3. Olağanüstü Kongresi'nde kabul edilen tüzük değişikliğiyle oluşturulan başkanvekilliği, Siyasi Partiler Kanunu'na (SPK) aykırı… Ayrıca MKYK üyesi de seçilen Yıldırım'ın AKP Meclis Grup Başkanı da olması yasaya göre mümkün değil. Genç Parti'nin tüzüğü yazılırken, Genel Başkan Cem Uzan, parti yönetiminde bulunan Orhan Uğuroğlu'na, “Ben yurtdışındayken senin ...
Read more : "Başbakanın o görevleri yasaya aykırı" / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 0

Öyle ölüler var ki, arkalarından konuşup yazmamak olmaz / Barış DOSTER

Öyle ölüler var ki, arkalarından konuşup yazmamak olmaz

Dinimizde ölünün arkasından konuşulmaz. Ama öyle ölüler var ki, arkalarından konuşup-yazmamak olmaz, hele de mazlum milletlere, İslam dünyasına, ezilen halklara, Ortadoğu’ya verdikleri zarar dikkate alındığında. Emperyalizmin “e”sini ağızlarına almadan dış politika, uluslararası ilişkiler, Ortadoğu, NATO üzerine kitap yazan bilim insanlarının çok fazla olduğu ülkemizde, geçtiğimiz hafta ölen Zbigniew Brzezinski’nin yaptıklarını anımsatmadan geçemeyiz.

89 yaşında ölen Brzezinski’yi, ABD Başkanı Jimmy Carter’ın ulusal güvenlik danışmanı olarak tanıdık. Ama başka ...
Read more : Öyle ölüler var ki, arkalarından konuşup yazmamak olmaz / Barış DOSTER | Görüntüleme : 2089 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148855 ileti • Toplam 46196 başlık • Toplam 25029 üye

x