Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 23:00

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Cevriye Nine! / Necati DOĞRU

Cevriye Nine!

Atatürk'ü övme üzerinden kendini parlatan yeni bir yazı esnaflığı türedi. Gazetelerde, TV'lerde parselleme yaptılar. Kes yapıştır, makas-macun yazıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün övgüye ihtiyacı yok. Ciddi tarihçiler her yanıyla ve belgeleriyle anlatılar. Tek cümleyle özeti: Bir milletin uğradığı uğursuz yenilgiden yeni ve “istiklali tam bir cumhuriyet” çıkarmak için Mustafa Kemal'in ilk ayak bastığı toprak Samsun'du.

19 Mayıs!

Padişah saltanatının bitişi.

Halk egemenliğine geçiş.

Eskiyi yıkma.

Yeniyi kurma.

Emperyalizme isyan.

Özgürlük için başkaldırı.

19 Mayıs ...
Read more : Cevriye Nine! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1258 | Yanıtlar : 0

Yaşasın 19 Mayıs / Çiğdem TOKER

Yaşasın 19 Mayıs

Yığınla olayın çetelesi elimizde. Artık biliyoruz ki, içinde Cumhuriyet geçip de parti devletinin tahammülsüzlük sergilemediği “bir şey”, neredeyse kalmamış gibidir.

Cumhuriyeti hatırlatan kurum, değer, oluşum hareketlerin sesi, nefesi planlı, taktiksel adımlarla kesilmeye çabalanmaktadır.

Bugün 19 Mayıs. 98 yıl önce Atatürk’ün işgal ordularına karşı kimseden izin almadan Samsun’a çıkışının bayramı yani. Resmi adı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olan. Parti devletinin alerjik rahatsızlığı, bu yıl da 19 Mayıs vesilesiyle nüksetmiş; ...
Read more : Yaşasın 19 Mayıs / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1546 | Yanıtlar : 0

Teröriste silah, Türkiye'ye gülücük / Selcan TAŞÇI

Teröriste silah, Türkiye'ye gülücük

Bir görüşme, bin farklı yorum.

Dünkü gazete manşetleri yine bir karpuzun iki yarısı kıvamında çıktı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Amerika Başkanı Trump'un görüşmesi bir kısmına göre "hezimet"ten farksızdı, bir kısmı ise zafer naraları atmakta, "ver mehteri" yapmaktaydı!

Hangisine inanalım?

Nasıl inanalım?

* * *

Hepimiz aynı açıklamayı dinledik;

Aynı açıklamadan nasıl olur da apayrı anlamlar çıkarılabilir?

Söyleyeyim;

Ya körü körüne yandaşlıkla...

Ya körü körüne düşmanlıkla...

Aklı, mantığı, sağduyuyu; en önemlisi gazeteciliğin temel ...
Read more : Teröriste silah, Türkiye'ye gülücük / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1399 | Yanıtlar : 0

Türk çiftçisinin çilesi / Agah Oktay GÜNER

Türk çiftçisinin çilesi

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'ydü. Ankara'da da yurdun dört bir yanından gelen çiftçilerimiz miting yaptı. Dileriz yürek yakan feryatlarını ilgililer duymuştur.

AKP'nin "Kalkınma Anlayışı" Türkiye'ye çok pahalıya mal olmuş ve çok büyük değerlerimizi kaybettirmiştir.

AP, tarım ve sanayi arasında takdir edilmesi gereken bir denge kurmuştur. Bu başarıda partinin kalkınma anlayışı ve DPT'nin büyük ağırlığı vardır. Tarım politikası doğrudan çiftçinin desteklenmesini amaç edinmiştir.

DP'nin 27 Mayıs askeri darbesiyle devrilmesinden sonra askeri yönetimin Türkiye'ye ...
Read more : Türk çiftçisinin çilesi / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 1200 | Yanıtlar : 0

Rize Anadolu Lisesi Neden Kapatılır? / Mahiye MORGÜL

Rize Anadolu Lisesi Neden Kapatılır?

Rize Anadolu Lisesinin kapanacağı haberleri üzerine yazmaya karar verdim. Eğitimle bu kadar oynanmaz, gidiş nereye?

Gün geçmiyor eğitimle ilgili bir kara haber önümüze düşmesin. Pazar Fen Lisesinde yaşanan facianın ağıtları dinmeden Bursa’dan iki liseli gencimize ağıtlar yükseldi.

12 Mayıs tarihli yerel Zümrüt Rize gazetesinde yer alan bir habere göre, Rize Anadolu Lisesinin kapatılacağı yolunda valilik tarafından yapılan açıklama üzerine öğrenciler okulun bahçesinde oturma eylemi yaptılar, kararın kaldırılması için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, ...
Read more : Rize Anadolu Lisesi Neden Kapatılır? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1535 | Yanıtlar : 0

Ümit Özdağ: "Yüzde 65 kirli referandum diyor" / Ahmet TAKAN

Ümit Özdağ: "Yüzde 65 kirli referandum diyor"

"Kirli referandum"...

MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, referandum kampanyasının yorgunluğunu üstünden atmadan, soluk almadan yine Anadolu'nun yollarına düşüyor. Ümit Özdağ, "Referandum sonrasında olanlar da kirli referandum kadar vahim. Kirli referandum unutturulmamalı" diyor. Çileli Türk milliyetçilerinin işi kolay mıdır?.. Hayır... Özdağ, karşısına çıkarılacak engellerin farkında. Uzunca söyleşimizde oldukça kararlı gördüğüm Ümit Özdağ, yaptırdığı yeni anketin sonucunu YENİÇAĞ ile paylaştı;

"Halkın yüzde 65'i kirli referandum olduğuna ...
Read more : Ümit Özdağ: "Yüzde 65 kirli referandum diyor" / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2167 | Yanıtlar : 2

Memurun üzerinde büyük oyun / Saygı ÖZTÜRK

Memurun üzerinde büyük oyun

Yeniden “torpilli” döneme dönüldü. Torpili ortadan kaldırmak adına getirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) artık birçok kurumda işlemiyor. AKP'nin atadığı bürokratlar dışındaki memurların yükselmeleri için yapılan yazılı sınavlar kaldırıldı. Sadece sözlü sınav yapılıyor, AKP'ye yakınlığı ile bilinen sendika üyeleri yükseliyor. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de “yarın başıma bir şey gelir” kuşkusuyla, emekliliği hak etmiş olanlar bir gün bile durmadan emeklilik dilekçesini veriyor.

Bu şekilde gidişlerle de, AKP'li olmayan devletten kopartılıyor. O ...
Read more : Memurun üzerinde büyük oyun / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1801 | Yanıtlar : 0

Alternatif akıl ülkeyi zora soktu / Ahmet GÜRSOY

Alternatif akıl ülkeyi zora soktu

Biz anlatmaktan bunlar yanlış üstüne yanlış yapmaktan bıkmadılar. Ve sonunda nereye geldik? Türkiye'nin toprak bütünlüğünü kayıp etme noktasına.

Buraya nasıl geldik ve niçin geldik sorusunun cevabı elbette var. AKP iktidarlarının yürüttüğü karşı dış politika anlayışı ile.

Geldiğimiz yer bıçak sırtı.

Bunun en çarpıcı sonucunu Rusya'nın açıklamalarında görüyoruz... Putin, "PYD ile çalışmaları sürdüreceğiz" açıklaması yaptı. Öyle ki bu açıklamalarla PKK-PYD ikilisi, ABD-Rusya zıtlaşmasında paylaşılamayan ortak konumuna geldi.

Neden?

Çünkü Türkiye'yi yönetenler, ...
Read more : Alternatif akıl ülkeyi zora soktu / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1242 | Yanıtlar : 1

TRT'nin maaşlı işsizleri / Murat MURATOĞLU

TRT'nin maaşlı işsizleri

Şubat ayı işsizlik rakamları mayıs ortası açıklandı. Ne acelesi vardı? Amerika'da haftada bir açıklanıyor, bizde İŞ-KUR üç aydır veri yayınlamıyor.

Sanki açıklanan rakamlara inanan var! Ülkenin yarısını çalışma gücüne katmıyorsun, çalışmak istemiyor diyorsun. Kalan yarısının da şu kadarı işsiz diye açıklıyorsunuz. Hiç uğraşma, “çalışmak isteyen çalışıyor” deyiver, “ülkede işsizlik yok” deyip konuyu bağla, geç.

Bak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı olan İbrahim Eren'e… Çalıştı, didindi 37 ...
Read more : TRT'nin maaşlı işsizleri / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1242 | Yanıtlar : 0

Emperyalist zoka! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Emperyalist zoka!

Türkiye'nin getirildiği noktaya bakar mısınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süredir ABD'ye; "Rakka operasyonunu bizimle yap, YPG-PYD ile yapma" diyor.

Bunun bir mantığı var; ABD'nin IŞİD'e karşı operasyonunda PKK'nın Suriye uzantılarını kullanması, onları kendi kara gücü olarak görmesi ve nihayetinde ağır silahlarla ve teknoloji ile donatmasının önüne geçmek.

Peki öyle mi oldu? Hayır...

Türkiye'nin IŞİD ile savaşta ABD'ye Suriye PKK'sı yerine Mehmetçiği önermesi, hepimizin üzerinde durup düşünmesi gereken bir sonuçtur.

Nasıl bu sonuca sürüklendik?

Nasıl ...
Read more : Emperyalist zoka! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 2156 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148857 ileti • Toplam 46198 başlık • Toplam 25030 üye

x