Zaman: Sal Ağu 05, 2025 10:31

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Utanıyorum/Siz de Utanmalısınız / Rifat SERDAROĞLU

Utanıyorum/Siz de Utanmalısınız

490 yıl Osmanlı egemenliğinde kalan (!) komşumuz Romanya’da Sosyal Demokrat Parti iktidarda! Sosyalist Başbakan Sorin Grindenau, “makamlarını kullanarak 44.000 avroyu geçmeyen yolsuzluk yapanları” affeden bir kararname çıkardı. Halk, kararnameyi çıkardığına-çıkaracağına bin pişman etti! Sadece Bükreş’te 500 000 kişi meydanda toplandı ve hükümeti protesto etti! Diğer şehirlerde de aynı tabloyu gördük. “Hırsızın sağcısı-solcusu, küçüğü büyüğü olmaz, hırsız hırsızdır” diyen Romanyalılar, Başbakanlarına o kararnameyi geri aldırttılar… Duyarlı Romanya Halkını saygıyla ve imrenerek selamlıyorum!

İmparatorluklar ...
Read more : Utanıyorum/Siz de Utanmalısınız / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1691 | Yanıtlar : 0

Aslı maskeli hırsızlık, milletten mal kaçırma! / Necati DOĞRU

Aslı maskeli hırsızlık, milletten mal kaçırma!

Devletin elde kaldı gömleği, donu. Adı oldu Varlık Fonu. Aslı nedir diye soracak olursanız. Kestirme söyleyebilirim: Maske takıp milletten mal kaçırma derim. Milletin malı; TAKSAN. GERKONSAN. SEKA. TZD. THY USAŞ. SÜMER HOLDİNG. EBÜAŞ. TEKEL. ESGAZ. BURSAGAZ. İZGAZ. ETİ BAKIR. ETİ GÜMÜŞ. ETİ KROM. ETİ ELEKTROMETALURJİ. PETKİM. TÜGSAŞ. Çayeli Bakır işletmeleri. Amasya Şeker Fabrikası. Kütahya Şeker Fabrikası. TÜMOSAN. TÜGSAŞ. İGSAŞ Kütahya Gübre. TEKEL Alkollü içkiler. TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası. TDİ ...
Read more : Aslı maskeli hırsızlık, milletten mal kaçırma! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 2027 | Yanıtlar : 0

Kurt Dağı'ndan görünen Astana gerçeği!.. / Ahmet TAKAN

Kurt Dağı'ndan görünen Astana gerçeği!..

ABD'nin  PKK/YPG'ye zırhlı araç desteği yaptığını sağır sultan bile biliyor. Bölücü terör örgütü mensupları Suriye'de bu zırhlı araçlarla şov yapıyormuş!.. "Çözüm süreci"nin bir zamanlar dokunulamaz paydaşı, "kitarcı çocuklar", "sazcı kardeşler", Mehmetçikleri kendi sınırlarımız içinde ABD'nin silah ve mühimmatını kullanarak, onlardan aldığı eğitim vs. destekler  ile  şehit etmiyor muydu?..

Acı acı bakıyorum bu gaflet ve dalalet tablosuna!.. 

Astana'da önceki gün sona eren (Suriye konulu) teknik zirve ile  birlikte burnumuzun dibinde olup ...
Read more : Kurt Dağı'ndan görünen Astana gerçeği!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1651 | Yanıtlar : 0

Arandın mı bela gelir / Ahmet GÜRSOY

Arandın mı bela gelir

Bela istedin mi gelir… Olaylardan, musibetlerden ders almadınsa, başına geleceklere de hazır olmalısın…

Adamlar, bir elin de Şivanperver, öteki elinde Barzani parti kongreleri yaptı…

Aynı adamlar bir 29 Ekim günü, milli onurumuza inat, Peşmerge görünümü altında PYD'ye yardım konvoyu uğurladı. Hem de ikramda kusur etmeyerek. Yetmedi, aynı adamlar onlarca kere İmralı'daki terörist başına törenle adam gönderdi… Morali düzelsin, rahatı bozulmasın diye odasını genişletti.. Yanına konuşacağı teröristler verdi.

Bu da yetmedi.

Sabır sınırlarımızı ...
Read more : Arandın mı bela gelir / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1717 | Yanıtlar : 0

Paraları Varlık Fonu'na taşıyorlar / Murat MURATOĞLU

Paraları Varlık Fonu'na taşıyorlar

Yokluğun adını varlık yaptık ya, helal olsun bize! Size en baştan Varlık Fonu'nun mucizesini söyleyeyim; denetim olmayacak! Örtülü ödenek gibi bu da örtülü fon olacak! Yönetimler, Hazine'den Varlık Fonu'na geçecek. Sonrası saldım çayıra mevlam kayıra…

Şimdi konuya biraz açıklık getireyim. Öncelikle bu fon bir şirket! Türkiye Varlık Fonu Anonim Şirketi… Bu şirkete THY, Ziraat Bankası, Halkbank, BOTAŞ, TürkSat, PTT, ÇayKur, ETİ Maden ve daha niceleri devredildi. Büyük para…

Bakın; bunlar hâlihazırda ...
Read more : Paraları Varlık Fonu'na taşıyorlar / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1352 | Yanıtlar : 0

Adamıza askeri gözetleme istasyonu da kurdular!.. / Ahmet TAKAN

Adamıza askeri gözetleme istasyonu da kurdular!..

Ege'de topraklarımızın, adalarımızın işgal edilmesine göz yuman, karasularımızın ve hava sahamızın kevgire çevrilmesine müsaade eden AKP iktidarının eliyle yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Yunanistan'ın işgal ettiği Aydın'ın Eşek adasına askeri gözetleme istasyonu kurduğu, buradan Ege'deki tüm askeri faaliyetlerimizi gözetleyip Atina'ya rapor edildiği ortaya çıktı. Daha da acısı, 14 yıllık uykunun(!) ardından Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımız Kardak'ın açıklarından poz verirken, Yunanistan Genelkurmay Başkanı bize ait topraklardan bizim gemilerimizi ...
Read more : Adamıza askeri gözetleme istasyonu da kurdular!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 3519 | Yanıtlar : 0

Şehir Hastaneleri Soygunu / Rifat SERDAROĞLU

Şehir Hastaneleri Soygunu

Türk Milletinin ve Türk Devletinin denetim kurumlarının adlarını hiç unutmamaları, demokratik düzen tekrar tesis edildiğine bunların yedi soyundan hesap sormaları gereken bazı kişiler var! Binali Bey’in emriyle oluşturulan “Haram Havuzuna” 630 Milyon Dolar avanta verip milletin orasına koyanları zaten biliyorsunuz. Bunlara İtalya’nın en büyük hırsızı Berlusconi ile ilişkisi olan Astaldi’yi, Erdoğan’ın çocuklarını Amerika’da hayrına okutan Remzi Amcanın Türkerler firmasını ve adları Panama Belgelerinde çıkan yandaş iş adamlarını mutlaka ekleyin. Türkiye’de ne kadar ...
Read more : Şehir Hastaneleri Soygunu / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1974 | Yanıtlar : 0

Halk bir gecede bakakaldı! / Batuhan ÇOLAK

Halk bir gecede bakakaldı!

FETÖ'cü darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'in ekonomiyi etkilemeyeceği sadece terörle mücadeleyi kapsayacağı açıklandı. Hemen arkasından yüz binlerce kişiyi kapsayan ihraçlarla KHK'lar gelmeye başladı.

Her yana sızmış FETÖ'cülerin hızlı bir şekilde temizlenebilmesi için daha hızlı bir yol da yoktu, gerekliydi. Bu süreçte, FETÖ ile hiç alakası olmayan kişilerin de ihraç edildiğini, kimisinin imzasız, sahte ihbarlarla mesleklerinden alıkonulduğunu da unutmayalım.

Son çıkarılan KHK'lar ise terörle mücadele tartışmalarının tamamen dışına çıkmış durumda. Örneğin, ...
Read more : Halk bir gecede bakakaldı! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1636 | Yanıtlar : 0

Varlık Fonu değil, Saray'ın Paralel Hazinesi / Mehmet Ali GÜLLER

Varlık Fonu değil, Saray'ın Paralel Hazinesi

Ziraat Bankası, TPAO, Türksat, BOTAŞ, BİST, Eti Maden, Çaykur, PTT, Halkbank, THY ve Türk Telekom’un hazineden Varlık Fonu’na devredilmesi, sıradan bir ekonomik değişim hamlesi ya da devletin bir kurumundan başka bir kurumuna aktarılması olayı değildir.

Olay, Cumhuriyet’in 90 yıllık birikimlerinden bir bölümün, Cumhuriyet’in yıkılmaya çalışıldığı şu günlerde, “Saray’ın Paralel Hazinesi”ne geçirilmesi demektir!

Şundan:

Bir kere Varlık Fonu, bu tür fonların kuruluşuna temel dayanak oluşturan esastan yoksun kurulmuştur. Çünkü konunun ...
Read more : Varlık Fonu değil, Saray'ın Paralel Hazinesi / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 3707 | Yanıtlar : 0

Akıncı neyi müzakere edecek / Prof. Dr. Ata ATUN

Akıncı neyi müzakere edecek

Cenevre’de 12 Ocak’ta başlayan Beşli Kıbrıs Konferansı Cumhurbaşkanı Akıncı’ya göre halen sürmekteymiş. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis BM Genel Sekreteri Guterres’e başvurmuşlar, yeniden politik düzeyde beşli olarak Mart ayı başlarında bir araya gelinecek şekilde tarih belirlenmesi adına BM’den garantörlerle görüşmeler yapmasının talep etmişler. Anlaşılan Akıncı vermeye, Anastasiadis de almaya doymamış.

Toprak, Harita, Güvenlik ve Garantiler, III. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun “Müzakereler Ajandasında” en son sıralarında yer alan konulardı. Öncelikle ilk 5 ...
Read more : Akıncı neyi müzakere edecek / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 19223 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148865 ileti • Toplam 46206 başlık • Toplam 25031 üye

x