Zaman: Pzr Mar 29, 2026 3:45

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Stratejik ortak dediğin!.. / Sadi SOMUNCUOĞLU

Stratejik ortak dediğin!..

Gün geçmiyor ki, ABD veya AB'ye; bazen de toptan Batı'ya veryansın etmeyelim. Söylemlere bakan vatandaş "bu defa işler iyice karışıyor galiba" diyor. Ama yine yanılıyor; çünkü bu defa "ABD, stratejik dost ve müttefikimizdir" cinsinden beyanlar duymaya başlıyor; kafası karışıyor.  Vatandaşa yardımcı olmak için uzaklara gitmeden son döneme bakalım ve stratejik ortaklık ne menem bir şeymiş, örneklerle görelim:

15 Şubat 1999: ABD, katil APO'yu idam etmemek şartıyla teslim etti, PKK'ya Irak'ta üsler verip ...
Read more : Stratejik ortak dediğin!.. / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 1466 | Yanıtlar : 0

TSK'nın yapısı ucubeye döndü / Armağan KULOĞLU

TSK'nın yapısı ucubeye döndü

Olağanüstü Hal uygulaması kapsamında KHK'yle TSK'nın yapısı değiştirilmiştir. Bu yapı değişikliği geleceği de içine alarak süreklilik gösterdiğinden anayasaya uygun olmadığı gibi, şekil itibariyle de ucubedir.

Yapı karmakarışık

Kuvvet Komutanlıklarının istihbarat, harekât, teşkilat ve eğitim konularının Genelkurmay Başkanlığı'na, personel ve lojistik konularının MSB'ye bağlanması tam bir karmaşadır. Darbeleri önleme bahanesiyle başı sonu belli olmayan böyle bir uygulamanın, karışıklığa yol açacağı, emir komuta birliğini bozacağı, TSK'da güç zafiyeti yaratacağı açıktır. Bile bile böyle ...
Read more : TSK'nın yapısı ucubeye döndü / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 1422 | Yanıtlar : 0

Hay ben sizin haberciliğinize... / Selcan TAŞÇI

Hay ben sizin haberciliğinize...

Resim
Murat Eren’in özgürlüğüne, kızlarına, eşine ve hatta belki de TSK’dan çağrı gelirse üniformasına kavuşabileceği haberini aldığımda ağlayamadım bile! Hani insanın burnunun direklerinde keskin bir sızı, genzinde yanma olur da gözyaşına dönüşemez ya... Hani şaşkın şaşkın bünyeye ıstırap vermeye devam eder coşkusu; öyle sevindim işte!

* * *

Bizim memlekette adettendir;

Bir zulmün bitiş çizgisine gelindiğinde, kilometreler boyunca emeğiyle, dileğiyle o zorlu koşunun bitmesine çalışanlardan ziyade, o güne kadar, amiyane tabirle tavşan ...
Read more : Hay ben sizin haberciliğinize... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1430 | Yanıtlar : 1

TESUD’dan “yedek kuvvetler” önerisi... / Ahmet TAKAN

TESUD’dan “yedek kuvvetler” önerisi...

Resim
TSK’da savaş pilotu sayısı dünya standardının altına düştü. Savunma Bakanı Fikri Işık, açığın, sivil pilotların (TSK’dan giden) dönemsel eğitim süreçlerine tabi tutularak kapatılabileceğini anlatıyor.

Yıllarca ara verdikten sonra, tekrar bir F-16 kokpitine oturup uçmak kolay mı?..

Konunun en iyi uzmanlarından Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş ile TSK’daki pilot açığı ve bunun giderilmesi üzerine ortaya atılan formüller hakkında uzun bir söyleşi yaptık. Karakuş, “Şu anda da ...
Read more : TESUD’dan “yedek kuvvetler” önerisi... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1729 | Yanıtlar : 1

Afrin’den iki kare... / Ahmet TAKAN

Afrin’den iki kare...

Resim
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry gelecekti 24 Ağustos’ta... Üst akıl bu... Tabii ki sorgu sual edilemez!.. Kararını değiştirdi. ABD, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı yolluyor Türkiye’ye...

ADSIZ’ın sıkı takipçileri, Biden’ın her Türkiye gelişinde saltanat mensuplarına ne ev ödevleri verdiğini yakından bilirler. Görüntüye bakarsanız, bizimkiler Biden’den hiç haz etmezler ama bir dediğini de ikiletmezler.

15 Temmuz hain darbe girişimin ardından Türkiye içine kapanırken, TSK tasfiye edilirken, kırmızı çizgilerimiz kimsenin hatırına bile gelemezken sessiz sedasız ...
Read more : Afrin’den iki kare... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 78507 | Yanıtlar : 0

Mademki demokrasi şenlikleri yapıyoruz... / A. Bican ERCİLASUN

Mademki demokrasi şenlikleri yapıyoruz...

Resim
Mademki demokrasi şenlikleri yapıyoruz, ben de demokratik hakkımı kullanarak tenkitlerimi yazıyorum.

1. Mevcut siyasi partiler kanunu demokrasiye aykırıdır. Hiçbir partide delegeleri, parti yöneticilerini ve milletvekili adaylarını parti üyeleri seçmemektedir. Her şey genel başkanın talimatına göre olmaktadır. Seçmenler, daha önce genel başkanlar tarafından tespit edilen kişilere oy vermektedir. Buna demokrasi de denemez, millî irade de denemez.

2. Demokrasi şenlikleri yapılır, yer gök demokrasi diye inletilirken hiçbir yöneticinin bu antidemokratik yasanın kaldırılacağından bahsetmemesi ...
Read more : Mademki demokrasi şenlikleri yapıyoruz... / A. Bican ERCİLASUN | Görüntüleme : 702 | Yanıtlar : 0

“İlk”lerin Genelkurmay Başkanı Akar’ın “Son” Görevi Behemahâl Şudur!.. / Müyesser YILDIZ

“İlk”lerin Genelkurmay Başkanı Akar’ın “Son” Görevi Behemahâl Şudur!..

Resim
Orgeneral Hulusi Akar gerçekten “ilk”lerin Genelkurmay Başkanı oldu.

Kumpas yıllarında İstanbul’da 3. Kolordu Komutanıydı. Balyoz’dan yatan “silah arkadaşlarının” onun hakkında anlattıklarını hatırlatmaya gerek yok.

Normal şartlarda bugün Genelkurmay Başkanı olması imkansızdı. Ama Balyoz sayesinde yaşanan büyük boşluk onu bu makama taşıdı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda bir askeri kampta geçen sohbeti aktarayım, meramım daha iyi anlaşılır. Kumpas davalar sayesinde önü açılınca terfi edip, önemli göreve gelen birileri aynen şunu ...

Ulan hepiniz oradaydınız be! / Batuhan ÇOLAK

Ulan hepiniz oradaydınız be!

Yüzlerce askerimizi, polisimizi şehit verdiğimiz 'Çözüm süreci'nin ilk işaretleri FETÖ tarafından verilmişti. Kimsenin hesabını vermediği, sorumluluğunu almadığı 'çözüm süreci' aslında FETÖ'nün alt yapılanması olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği Abant Platformları'nda başlatılmıştı.

Devlet eliyle Kürtçe televizyon (TRT ŞEŞ) kurulması, örgüt ile görüşülmesi, Kürtler'den alınan hakların iade edilmesi gibi maddeler sonuç bildirgelerine konuldu, TSK ve emniyetin terörle mücadelesi eleştirildi.

Toplantılarla, kapsamlı algı operasyonları ve siyasilerin demeçleriyle, topluma bu sakat fikirler sinsice empoze ...
Read more : Ulan hepiniz oradaydınız be! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1932 | Yanıtlar : 0

“Casusluk faaliyeti” de “çok iyi gizlenmiş” miydi? / Selcan TAŞÇI

“Casusluk faaliyeti” de “çok iyi gizlenmiş” miydi?

Resim
Hani demiş ya Necdet Özel;

“Yüreğim yanıyor. Ben bundan sonra böyle bir yürekle yaşayacağım.”

Nasıl bir yürekmiş o, onu sorgulayacaktım aslında...

Murat Özenalp’in çocukları Batu ve Duru’nunki gibi yanabilir mi?

Ali Tatar’ın evladı Gökçen’inki kadar kavrulmuş olabilir mi?

Samiye annenin yüreği gibi olabilir mi? Ya Satı anneninki; hâlâ ‘Ali’m gelir mi’ diye gözü kapıda, pencerede olan o çilekeş kadınınkinin yanından geçebilir mi?

* * *

Resim“Hukuku izledik” demiş ...
Read more : “Casusluk faaliyeti” de “çok iyi gizlenmiş” miydi? / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 756 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x