Zaman: Pzr Mar 29, 2026 0:09

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“Cezaevinde unutulan Yüzbaşı” / Batuhan ÇOLAK

“Cezaevinde unutulan Yüzbaşı”

Resim
Doğu ve Güneydoğu’da PKK’lı hainlerin inlerine bomba olup yağan, operasyondan operasyona koşan, TSK içinde parmakla işaret edilen başarılı kahraman bir Sikorsky pilotuydu.

Maltepe Askeri Lisesi’ni, sonra Kara Harp Okulu’nu bitirdi, aşık olduğu mesleğine Kara Havacı olarak devam etmeye başladı.

2006 yılında hakkında iddianame bile hazırlanmamışken YAŞ kararıyla TSK’dan ihraç edildi... İhraç edildiğinde yüzbaşıydı...

Hayali olan üniforması zorla elinden alınmıştı, büyük bir hayal kırıklığı içindeydi... Mesleğe dönebilmek en büyük hayaliydi. O yüzden öncelikle ...
Read more : “Cezaevinde unutulan Yüzbaşı” / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2408 | Yanıtlar : 0

“Komutanım uçaklar geliyor...” / Ahmet TAKAN

“Komutanım uçaklar geliyor...”

Resim
Çarşaf çarşaf o gece anlatılıyor!.. Lakin, ondan sonraki gecelerle ilgili kafa yoran yok. Merak edip araştıran soran da yok sanırım... Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, bugünkü çok kritik YAŞ öncesi dün önemli bir bilgi notu paylaştı. Detaylarını haber sütunlarında okuyacağınız için bazı hassas noktaların altını çizmek isterim. Bilgi notunun girişini okuyunca gözyaşlarımı tutamadım. Hain darbe girişimin ardından yapılan algı operasyonları, Mehmetçiğe linç operasyonları, en tepe noktaya çıkan TSK’yı itibarsızlaştırma hamleleri, ...
Read more : “Komutanım uçaklar geliyor...” / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 893 | Yanıtlar : 1

YAŞ’tan önce son çıkış! / Yavuz Selim DEMİRAĞ

YAŞ’tan önce son çıkış!

Resim
15 Temmuz darbe girişimi Türk ordusu tarihinin yüz karası oldu. Ancak temizlik ve yeniden yapılanma için aynı zamanda fırsat olduğu da dikkate alınmalıdır. Günlerdir darbeye adı karışanları mümkün olduğu kadar isim isim incelemeye çalışıyorum. Meslek hayatı boyunca doğru düzgün kıta(arazi) hizmeti olmayanların akademi ile beraber yükselişlerinin altında bir hinlik olduğunu defalarca buradan duyurmaya gayret etmiştim. Nitekim korktuğumuz başımıza geldi. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının en yakınındaki yaveri, emir subayı, özel kalem ...
Read more : YAŞ’tan önce son çıkış! / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0

Çok mu abartıldı, acaba?.. / Ahmet TAKAN

Çok mu abartıldı, acaba?..

Resim
Aşağılık vatan hainlerinin darbe girişiminin ardından peş peşe kaleme aldığım yazılarda, somut donelere dayanarak çakma ABD darbesi ile ilgili pek çok soru sordum. ABD’nin paydaşlığı hakkında yanıtları hâlâ almış değiliz. Önceki gün sarayda gerçekleşen liderler zirvesinin ardından toplanan olağanüstü Bakanlar Kurulu sonrasında Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasına dikkat kesildim. Sağolsun (!) bir muhabir arkadaşım, darbe girişiminde F16’ları kullanan pilotlarının yabancı olduğu yönündeki “iddia”yı hatırlattı. Yıldırım da, “fazla abartmışlar, öyle bir şey yok” ...
Read more : Çok mu abartıldı, acaba?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 818 | Yanıtlar : 0

“Üç harfliler”, yoksulluk ve eğitim... Devlet aklına tek doz Kemalizm / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

“Üç harfliler”, yoksulluk ve eğitim...

Devlet aklına tek doz Kemalizm

Resim
Her toplantıda uyarıyordu:

“Erken hareket etmeyin!”

FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen; eğitimden, yargıya, polisten, askeriyeye her aşamada etkili yerlere gelinceye kadar saklanın talimatını veriyordu. Bu süreçte kesintisiz olarak odaklandıkları tek alan ise eğitimdi! Binlerce genç, iktidarların da desteği ile “eğitim” tezgahlarından geçiyordu.

* * *

Darbecilerin ifadelerini okuyorum. Sorgusuz inanç ve teslimiyet!

Böyle bir çağda, bunca bilgi ve iletişim bombardımanı içinde akıllarını esir eden komutanlar, hakimler, ...

PKK'nın terör bölgesine soktuğu yeni uzun namlulu silahlar / Ahmet TAKAN

PKK'nın terör bölgesine soktuğu yeni uzun namlulu silahlar

Karanlık tablo ne zaman aydınlanır?.. Akla karayı ne zaman ayırt edebileceğiz?.. Sapla saman ne zaman birbirinden ayrılacak?.. Acılar içinde sabretmekten, yüce Rabbimize dua etmekten başka çaremiz yok...

Sarayda dün liderler zirvesi toplandı. 28 Temmuz'da YAŞ toplanacak. Yazıyı, Beştepe 'deki toplantının sonucunu beklemeden kaleme alıyorum. Çünkü, muhalefet liderleri de 15 Temmuz gecesinden sonra esir düştü. Sadece muhalefet değil kimsenin darbeye karşı çıkışına demokrasiden yana taraf olmasına en ufak ...
Read more : PKK'nın terör bölgesine soktuğu yeni uzun namlulu silahlar / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2068 | Yanıtlar : 0

'İleri demokrasi' mi olağanüstü hal mi? / İsrafil K.KUMBASAR

'İleri demokrasi' mi olağanüstü hal mi?

Ülkenin 'temel taşlarını' yerinden oynatarak, üzerine kendi kafalarına göre 'yeni bir yapı' inşa etmeye çalışanlar, 'ileri demokrasi' adına attıkları adımların altından çıka çıka 'olağanüstü hal' çıkınca kendileri de şaşırıp kaldılar.

Zîra 'öküzün' ölüp, 'ortaklığın' bozulmasından bu yana, ortalık fena halde karışık.

'Yola çıktıkları' ile 'yolda bıraktıkları' arasındaki yekûn ürkütücü boyutlara ulaşan 'iktidar kayığı' sakinleri çok büyük bir sıkıntı içindedir.

Sandalı bugüne kadar sendelemeden getirişleri sır değil elbette; sıkıştıkça birilerini ...
Read more : 'İleri demokrasi' mi olağanüstü hal mi? / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 1461 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x