Zaman: Cmt Mar 28, 2026 12:38

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ahmet Yesevî ve Fuat Köprülü... / Ahmet SEVGİ

Ahmet Yesevî ve Fuat Köprülü...

Resim
Ahmet Yesevî ve Fuat Köprülü’nün ölüm yıldönümleri (A. Yesevî’nin 850., F. Köprülü’nün 50.) dolayısıyla “2016”, UNESCO tarafından adı geçen zevatı anma yılı olarak kabul edilmiştir. Bu sebeple biz de bugünkü yazımızda Ahmet Yesevî üzerinde duracağız. (Nasip olursa bir başka yazımızda da Köprülü’yü anarız.)

Ahmet Yesevî “milliyetimizi yoğuran pîr” olarak bilinir. Yani bugün diniyle ve diliyle Türk milleti varsa biz bunu büyük ölçüde Ahmet Yesevî’ye borçluyuz. Esasen millet “din” ve “dil”den ...
Read more : Ahmet Yesevî ve Fuat Köprülü... / Ahmet SEVGİ | Görüntüleme : 849 | Yanıtlar : 0

AzerbayCAN’dan utanan kaç kişiyiz peki! / Selcan TAŞÇI

AzerbayCAN’dan utanan kaç kişiyiz peki!

Resim
Üniversitelerdeki “terörist saldırıları” eğip büküp “karşıt görüşlü öğrenci çatışması” diye bambaşka bir formda sunmaya çalıştıkları gibi aynı...

Memleketin, kendini doktor zanneden sağlık muhabirlerine benzer şekilde, kendini Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma vs. Bakanı ve dahi Genelkurmay Başkanı zanneden gazeteci modelleri var ya; doldurdular yine ekranları. “Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışma”dan dem vuruyorlar, “Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki yüksek gerilim”den bahsediyor, içlerinde “Azerbaycan’ın bu saldırısı...” diye girizgâh yapıp “muhtemel kötü sonuçlarını” sıralayanlar bile ...
Read more : AzerbayCAN’dan utanan kaç kişiyiz peki! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 0

Masal, masal, matitas / Savaş SÜZAL

Masal, masal, matitas

Resim
Bugüne kadar, aleyhte yazanları, düşman bellediler. Eleştiriye tahammülleri yoktu ve olmadı. Ağızlarında tek slogan, “demokrasiye inanıyoruz.” Bu lafa yandaşları ve dostları inanmadı. Meslekte, çeşitli boyutta böyle çok siyasetçi tanıdım. Ama yemin ederim, 36 yıllık Washington’daki gazeteciliğimde, böylesini ne yaşadım, ne de gördüm. İçeride yaptıkları haksızlık ve insan hakları, basın özgürlüğü ihlalleri, artık yurt dışına taştı, gizlenemez halde.

Türkiye’den arkadaşlarım, Washington gezisinin amacı, sonucunu bana soruyor. Amacı da nedeni de net değil, ama ...
Read more : Masal, masal, matitas / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 648 | Yanıtlar : 0

Kıbrıs’ta EOKA’cılarla çözüm süreci mi?.. / Ahmet TAKAN

Kıbrıs’ta EOKA’cılarla çözüm süreci mi?..

Resim
Amerikan himayeli tartışmalara Türkiye kilitlenirken akıl almaz işler devam ediyor canım ülkemde!..

Yine, “ayakta mı uyuyoruz” diye sorsam acı acı güleceksiniz. Biliyorum!.. Neyse, konuya direkt dalalım;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgelerinde, Mart ayı ortasından bu yana yayımlanan gazetelerde, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’tan asker çektiği haberleri veriliyor. Kuzey Kıbrıs’ta konuşlu iki Komando Taburu, Türkiye’ye takviye maksadıyla gönderilmiş. Ayrıca, sınır bölgeleri de dahil olmak üzere birçok askeri birliğin ...
Read more : Kıbrıs’ta EOKA’cılarla çözüm süreci mi?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 797 | Yanıtlar : 0

Sizin bu kafaya ulaşmak için ne içmek lazım?

Türkiye’de gençlerin büyük bir çoğunluğu farkında olmadan içine düştükleri, onları sığlaştıran, basitleştiren, düşünmelerini engelleyen garip bir alt kültürün içinde yaşıyorlar. Öyle bir kültür ki bu, bir gençten diğerine geçiyor, adeta salgın bir hastalık gibi onların arasında yayılıyor. Kullandıkları basit usluplar aynı, seçtikleri alaycı sözler hep aynı, çok dar bir kapanın içine kısılıp kalmış gibiler. Bu kapandan ne kendileri bir adım dışarı çıkabiliyor, ne de o çok gözlerinde büyüttükleri arkadaşları.

Sizin bu kafaya ulaşmak için ne ...
Read more : Sizin bu kafaya ulaşmak için ne içmek lazım? | Görüntüleme : 574 | Yanıtlar : 0

Devlet Üniversitelerdeki PKK hâkimiyetine karşı acil yasa çıkarmalı!

Geçtiğimiz günlerde Hacettepe Üniversitesi’nde PKK’lı bir grup Nevruz kutlamalarını bahane ederek öğrencilere saldırdı. Kalleş PKK’lıların pala ve döner bıçaklı saldırılarından iki öğrenci yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Daha önce de söylemiştik, üniversiteler adeta PKK’nın yuvası olmuş durumda. Rahatça üniversitelerde hâkimiyet kuruyor bu kalleşler, ilanlar asıyorlar, silahlarla, satırlarla üniversitelere giriyorlar. Peki ama bu çirkin cesareti nereden buluyorlar?

Devlet sadece Güneydoğu’da PKK hâkimiyetine çözüm bulmakla kalmasın, acil üniversitelerde PKK’lılardan temizlensin.Üniversitelerde Güneydoğu kadar önemli. Hacettepe’ye giren PKK’lılar hemen üniversiteden atılmalı, ...
Read more : Devlet Üniversitelerdeki PKK hâkimiyetine karşı acil yasa çıkarmalı! | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 0

Başbakan Davutoğlu’na Cevap: PKK 2013 Mayıs’ına dönerse ne olacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin olarak, "Halkın çözüm sürecinden beklediği şey, silahların tümüyle terk edilmesi. Böyle bir şey olursa, 2013 Mayıs’ına dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir." demiş.

Biz Türk milleti olarak PKK ile hiçbir şekilde anlaşma olamayacağını, çözüm süreci diye bir şey olmadığını tam 40 yılda 40 bine yakın şehitle çok net bir şekilde öğrenmiş bulunuyoruz. Bunu daha ...
Read more : Başbakan Davutoğlu’na Cevap: PKK 2013 Mayıs’ına dönerse ne olacak? | Görüntüleme : 576 | Yanıtlar : 0

Darbe Ağrısı / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Darbe Ağrısı

Canım memleketimdeki bir hastalık da "darbe olacakmış gibi endişeye kapılmak"tır ki defalarca darbe yaşamış ve darbelerin acı izlerinin silinemediği ülkede bunu da bir dönem için doğal karşıladığımı ifade etmeliyim. Kumpas davaları sırasında malumunuz; Türk ordusunun cami bombalayacağını, kendi uçaklarını düşürüp, stadyumlara dolduracakları halkı hapishanelere tıkacağını iddia edenler, askerin nasıl da darbe yapacağını, yandaş, candaş, görevli gazete ve televizyonlarda aylarca yayınlamıştı. Ve de ne yazık ki bu yoğun propaganda ile halkın yüzde yetmişe yakınını ...
Read more : Darbe Ağrısı / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 0

Washington polisi inanamadı / Savaş SÜZAL

Washington polisi inanamadı

Resim
Allah razı olsun haftamız renklendi ve hareketlendi. Yoksa Trump’ın başkanlık yarışında her şeyi dümdüz edişini izleyecektim. Bu hafta Erdoğan bastıra bastıra Washington’a geldi. Gelmeden önce de keşif kolu olarak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu önden gönderdi. Kontrollü ve kontrolsüz temaslarda Bakana bilmezden geldiği konular aktarıldı. Çavuşoğlu da Washington’a iktidarlarını uzatmaları halinde verebilecekleri tavizleri sıraladı.

Mesela, AKP iktidarının Reza Zarrab olayına nane olmayacağının ilk işaretini verdi. Bakan, İran’la, nükleer ambargo ve sonrası anlaşma konusundaki ...
Read more : Washington polisi inanamadı / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 664 | Yanıtlar : 0

ABD mi; zinhar işi olmaz darbeyle! / Selcan TAŞÇI

ABD mi; zinhar işi olmaz darbeyle!

Resim
Sabah haberlerinde denk geldim;

“Türkiye’yi ilgilendirmeyen konu”ları konuşup tartışacak halimiz yok ya; varsa yoksa iddia olunan(!) Erdoğan-Obama görüşmesi üzerine gaipten kulisler vardı gündemde.

“ABD Türkiye’de darbeye mi hazırlanıyor” polemiği çerçevesinde bir gazeteci şöyle dedi:

- Niye yapsın canım! ABD böyle bir şey yapmaz! Uluslararası ilişkilerde ‘ben seni istemiyorum, sen git öteki gelsin’ diye bir şey olmaz. Asıl olan ülkelerin çıkarlarıdır.

Doğru, uluslararası ilişkilerde asıl olan devletlerin çıkarlarıdır. Peki o ...
Read more : ABD mi; zinhar işi olmaz darbeyle! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 669 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x