Zaman: Cum Mar 20, 2026 6:18

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

KKTC aleyhine iğrenç kampanya devam ediyor / Hüseyin Macit YUSUF

KKTC aleyhine iğrenç kampanya devam ediyor

Resim
Medyada geçtiğimiz hafta KKTC ile ilgili paylaşılan manşetler oldukça can sıkıcıydı. Kendini bilmez ve bana göre ilgi çekmeye çalışan bir vatandaş mahkemeye başvurarak evinin yakınındaki camilerden ezan okunmasını engellemeye çalışmış, mahkeme ise ikinci bir emre kadar söz konusu camilerdeki hoparlörlerden yayın yapılmasını engelleyen bir karar üretmişti. Türk basınının önemli bir kısmı bu üzücü olayı maalesef saptırarak ve abartarak vermeyi tercih etmiştir. Can sıkan manşetlerin bazıları şöyledir: ‘KKTC’de Ezan Yasak ...
Read more : KKTC aleyhine iğrenç kampanya devam ediyor / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 614 | Yanıtlar : 0

“Milliyetsiz Atatürk” projesi / Selcan TAŞÇI

“Milliyetsiz Atatürk” projesi

Resim
Tescilli, kronik “Atatürk düşmanları”nın “Yeni Türkiye”de artık aleniyete de dökmekte sakınca görmedikleri küfür-hakaretlerine -hazin tabii ama- alıştık! Çukurlarından sıçrayan hiçbir lekenin Atatürk adına değme, orada tutunma ihtimali olmadığını bildiğimizden, kaynağını bu devletin kurucusu olan o kahraman insandan, askerden, “ata”dan alan “özgüven”imizden belki; bir kulağımızdan girip diğerinden çıkar oldu söyledikleri... Sinek vızıltısı bile değiller “millî vicdan” nazarında sonuçta...

Ve lakin...

İş Atatürk’ü herkesten çok sevdiklerini, herkesten çok anladıklarını iddia edenlerin bir türlü millet ...
Read more : “Milliyetsiz Atatürk” projesi / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 777 | Yanıtlar : 0

“Fikri hür, vicdanı hür nesiller” miyiz? / Ahmet GÜRSOY

“Fikri hür, vicdanı hür nesiller” miyiz?

Resim
Bu ülkede işlerin neden hep tersinden gittiğini anladım ben... Neden Cumhuriyetin insanları rahatsız ettiğini de anladım.

“Öğretmenler!” diyor Atatürk. “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister...”

Ölçüt bu...

“Fikri hür, vicdanı hür ve üstüne üstlük bir de “irfanı hür” olacak...

Cumhuriyetin şartına bak...

Seviyeyi gör.

Yüksek düşüncenin kalitesine bak...

Vicdanımızın hür olmasına kim müsaade edecek peki?

Tayyip Erdoğan mı?

Onun sarsılmaz kalemşorları mı?

Büyük dava adamları ...
Read more : “Fikri hür, vicdanı hür nesiller” miyiz? / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 735 | Yanıtlar : 0

Güneş balçıkla sıvanmaz / Savaş SÜZAL

Güneş balçıkla sıvanmaz

Resim
Bugün, Atamın ölüm yıldönümü. Rahmetli son yıllarda, her halde, atılan iftiralar, nankörlükler ve yapılan saldırılar nedeniyle, mezarında, kim bilir kaç kez, döndü. Her ne kadar onu, çamur atarak, tarihin karanlık tarafına gömmek isteseler de, ondan iki satır okuyunca şu atasözü aklıma geliyor; “Güneş balçıkla sıvanmaz”. İster kabul edin, ister rahatsızlık yaratsın ve hazmetmeyin, gerçek bu. Atatürk’ü kötülemek için en az onun seviyesine gelmek gerek.

Gelelim dış konulara. Sizlere, dış konular hakkında bilgi ...
Read more : Güneş balçıkla sıvanmaz / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 696 | Yanıtlar : 0

Anıtkabir’de tarihi yüzleşme / Selcan TAŞÇI

Anıtkabir’de tarihi yüzleşme

Resim
Çocuk,

Durma öyle...

“Sap gibi ayakta durmana gerek yok” karşımda, korkma yaklaş, eğil biraz, bak ne anlatacağım sana:

Sene 1919... Aylardan Mayıs; 16’sı.

Şu ara pek müdavimi olduğun, “medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar”ın başını, altın varaklı, oymalı, kakmalı tahtımtrak koltuklarda ezmeye çalıştığın Yıldız Sarayı’ndayız;

Mabeyn Dairesi’nin az ötesindeki kütüphanede. Vahideddin’le...

“Boğaziçi’ne doğru açılan penceresinden gördüğümüz manzara şu:

Birbirine muvazi (paralel) hatlar üzerinde düşman zırhlıları! Bordalarındaki toplar sanki Yıldız Sarayı’na doğrulmuş! Manzarayı ...
Read more : Anıtkabir’de tarihi yüzleşme / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 798 | Yanıtlar : 0

Türk’ü ver başkanlığı al! / Arslan TEKİN

Türk’ü ver başkanlığı al!

Resim
Ak Parti büyük bir zafer kazandı. Şunu bilsin ki, bu zaferi Türk’e dönüşle kazandı, MHP’leşerek kazandı.

AKP’li biri “Sizi Türk’ten kurtardık.” demişti. Bu akılsızı burada yazmıştık. Şimdi, birçoğu zımnen “Türk’le kaim olduk.” diyor.

Seçim zaferi sarhoşluğuyla Ahmed Naîmleşirlerse halkı kandırmış olurlar.

Madem “tek millet” diyorsun, madem “tek bayrak” diyorsun, madem “tek vatan” diyorsun; tek milletin adı “Türk”, tek bayrağın adı “Türk”, tek vatanın adı “Türk”tür.

“Millî birlik ve kardeşlik projesi”nden bahsediyorsun ...
Read more : Türk’ü ver başkanlığı al! / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 534 | Yanıtlar : 0

Seçim sonucu size tuhaf gelmiyor mu? / Ahmet Bican ERCİLASUN

Seçim sonucu size tuhaf gelmiyor mu?

Resim
Beş ayda oyların bu kadar değişmesi size tuhaf gelmiyor mu?

Ekonomik göstergeler aşağı doğru gittiği hâlde bu sonuç size tuhaf gelmiyor mu?

Terörün arttığı, şehitlerin birer birer değil onar onar geldiği bir ortamda iktidarın oyunu bu kadar artırmış olması size tuhaf gelmiyor mu?

Kitle ölümlerinin yaşanmasına, Ankara’nın göbeğinde 102 kişinin canını alan eyleme rağmen iktidar partisinin dokuz puan birden yükselmesi size tuhaf gelmiyor mu?

Paralel yapının kumpaslarında da PKK’nın ...
Read more : Seçim sonucu size tuhaf gelmiyor mu? / Ahmet Bican ERCİLASUN | Görüntüleme : 677 | Yanıtlar : 0

O günleri görür müyüz? / Yavuz Selim DEMİRAĞ

O günleri görür müyüz?

Resim
Türkiye’mizin son 50 yılında gazetecilik mesleğine mühür vuran isimlerin çoğunluğu polis-adliye muhabirliğinden gelmiştir. Bir nevi sokaktan yani... Başlangıcından itibaren haber yaptıkları olayların takibini yapar, soruşturma, kovuşturma, yargılama, hapishane ve tahliyelere kadar işin peşini bırakmazdı ustalarımız. Yeni nesil muhabirlerde böylesi fedakâr çalışanlara az rastlıyoruz. Dahası şimdikilerde “servis yapılanlar” revaçta. “Bavulcu”lar prim yapıyor. Sonuçta mesleğin hakkını veren ve yaptığı işin heyecanını yaşayanlar, gazeteciliğin emektarı muhabirlerdir. Aradan yıllar geçip köşe sahibi, yönetici bile olsa ...
Read more : O günleri görür müyüz? / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0

Rejim değişti... / Ahmet TAKAN

Rejim değişti...

Resim
1 Kasım’ın ardından e-posta, mesaj ve telefon bombardımanına tutuldum. Ortak soru şu;

“Büyük resim”...

Aslında, “büyük resmi” görmek o kadar da zor değil. Fazla derinlerde aramanın da lüzumu yok!.. Türkiye sınırları dışından, en azında şöyle Orta Doğu coğrafyasından bakın yeter. Bu demek değil ki “büyük resmi” soranlara hak vermiyorum. Şu anda ciddi bir travma yaşanıyor Türkiye’de. 7 Haziran sonrasında baskı ve tehdidin, dayatılan can, mal ve geçim korkusunun, yılgınlık ve alternatifsizlik içinde kıvranan ...
Read more : Rejim değişti... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 844 | Yanıtlar : 0

Türk kimdir? / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Türk kimdir?

Resim
Sevgili okuyucum; genç arkadaşlarım ısrarla bana ‘Türk’ü tanımlamamı istiyorlar. Aslında öyle bir tanımlamayı yapmıştım. 20 Mayıs 2011 tarihinde çok okunan http://haberiniz.com.tr/ sitesi için sevgili Afşın Selim’in benimle yaptığı röportajda o konuyu anlatmıştım. O röportajda, söyleşi sürerken Sayın Selim bana “Hocam Türk’ün sizdeki karşılığı nedir?” diye, bir soru yöneltti. İşte o soruya verdiğim yanıtı sizlere sunuyorum:

Türk olmak, kendisini Türk hissetmek, dünyanın en büyük mutluluğudur... Hukukî tanımlamayı bir ...
Read more : Türk kimdir? / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ | Görüntüleme : 952 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x