Zaman: Prş Mar 19, 2026 14:57

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İşimiz Almanya’ya mı kaldı!.. / Ahmet TAKAN

İşimiz Almanya’ya mı kaldı!..

Resim
Seçim meydanlarındaki atışmaları, algı operasyonlarını, her türlü hır gürü 5 dakikalığına bir tarafa koyun. Size Türkiye gerçeklerinden -tabii ki sıcak gündemle alakalı- 3 haber sunalım.

Birinci haber, terör bölgesinden;

ResimResimResim

“Niye 3 kare aynı fotoğrafı verdin” diye sorarsanız, olayı iyice yakından, en ince ayrıntısına kadar görün diye. 12 Mayıs tarihinde Mardin Kızıltepe Koçhisar Mahallesi’nde bulunan Sıtkı Türkoğlu İlkokulu’nun bahçesinde Türk Bayrağı gönderden indiriliyor ve yakılıyor. Okulun bahçesine PKK militanları HDP flamalarını ...
Read more : İşimiz Almanya’ya mı kaldı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 602 | Yanıtlar : 0

Bağımsız Kürdistan seçimlere endeksli / Savaş SÜZAL

Bağımsız Kürdistan seçimlere endeksli

Resim
Bu köşeyi sürekli okuyanlar hatırlar, geçen yazımın son paragrafında, Iraklı aşiret reisi Barzani’nin, Washington ziyaretini yazmıştım. Hatırlatayım, gene o yazının sonunda, Türkiye’deki seçimler öncesi, bu ziyarette, her ne kadar konular çarpıtılsa da, Türkiye’deki seçimleri ilgilendirecek önemli konuların ele alındığını yazmıştım. Washington, beni gene yanıltmadı ve sırrını, birkaç gün içinde kustu.

Barzani, ABD başkentinde Atlantik Konseyi’ndeki (Bu kuruluş bizim NATO’yla ilişkili bir kuruluştur) bağımsız Kürdistan’ın, ne zaman kurulacağı sorusuna, “gelecek yıl veya ...
Read more : Bağımsız Kürdistan seçimlere endeksli / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 814 | Yanıtlar : 0

Özel ile Erdoğan arasında ipler nasıl koptu?.. / Ahmet TAKAN

Özel ile Erdoğan arasında ipler nasıl koptu?..

Resim
Bakmayın!.. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e ilettikleri geçmiş olsun mesajlarına. Özel, sağlık durumunu gerekçe göstererek görevi Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’a bıraktı ama devletin zirvesinde fırtınalar kopuyor. Olayı, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in “ordu Suriye’ye girecek” şok açıklamasına kısmen bağlayanlar oldu. Yalnızca Necdet Özel’in değil, tüm komuta kademesinin çok uzun süredir sıkıntısı, Hükümetin Suriye baskısı. Bataklığa girip saplanmanın nelere mal olacağı belki yüzlerce kez anlatıldı Recep Erdoğan’a. Ama oyları ...
Read more : Özel ile Erdoğan arasında ipler nasıl koptu?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 677 | Yanıtlar : 0

“Türkmen Irak’ta kaybederse Türkiye kaybeder” / Ahmet TAKAN

“Türkmen Irak’ta kaybederse Türkiye kaybeder”

Resim
Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya ile söyleşimizin ikinci bölümünü aktaralım. Sarıkahya, 10 aydan bugüne IŞİD savaşında 10 bin Türkmen’in şehit edildiğini, 1 milyona yakın Türkmen’in de göç ettirildiğini söyledi, “bazen Irak devleti geldi uçakla vurdu, bazen IŞİD vurdu. IŞİD çok Türkmen’i idam etti” dedi.

Bilinçli Türk soykırımını acı örneklerle anlattı Riyaz Sarıkahya;

“Adam mesela Maliki döneminde polismiş. Adama diyor ki; ’sen o dönemde polismişsin ya 10 bin dolar ver ...
Read more : “Türkmen Irak’ta kaybederse Türkiye kaybeder” / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 717 | Yanıtlar : 1

Siyasi partiler “cülus” dağıtır mı? / Savaş SÜZAL

Siyasi partiler “cülus” dağıtır mı?

Resim
Seçim vaatlerini dinleyince, Türkiye’nin iyice Araplaştırıldığına inancım sağlamlaştı. Ne uzun yoldan, batıdan doğuya, ileriden, geriye dönüş. Herkes, yoksulluk sınırını bahane ederek, nasıl çalışmadan, oturduğu yerden devletin para yardımı yapacağını, anlatıp duruyor. Miktarlar, seçim tarihi yaklaştıkça, her gün artıyor.

Durum, aynı Suudi Arabistan. Hatırlayın, orada da kral diye, ülkenin milli geliri olan petrol dolarlarını yutanlar, halk sesini çıkarmasın diye, herkese, birkaç kuruş yardım eder. Kendisi, altın kaplamalı uçakta seyahat eder, altın ...
Read more : Siyasi partiler “cülus” dağıtır mı? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 535 | Yanıtlar : 0

Silahla İstifası Alınan Türkmen Rektör / Ahmet TAKAN

Silahla İstifası Alınan Türkmen Rektör

Seçim gündemli iç kavgalarla meşgulüz!.. Kan çanağına dönen yakın coğrafyamızda Türkmenlerin perişan halini, devam eden Türk soykırımını yine ıskalıyoruz. Ankara oldum olasıya kapı duvar.

Sessiz sedasız bir yiğit dava adamı geldi Irak’tan önceki gün başkente. Çeşitli temaslarda bulundu. Geldiği gibi sessiz sedasız gece yarısı da ayrıldı öz vatanından. Bir fırsat buldu YENİÇAĞ’ı ziyaret etti. Türk dünyasının en büyük gazetesine, avazına, teşekkür etti. Türkmeneli’nin acılarını anlatmaktan çayını yudumlayamadı. Sinsi oyunun acı ...
Read more : Silahla İstifası Alınan Türkmen Rektör / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 929 | Yanıtlar : 0

Soykırım Lobilerinin Ardındaki 'Gizli’ Güç / İsrafil K.KUMBASAR

Soykırım Lobilerinin Ardındaki 'Gizli’ Güç

Yeryüzünü ’kutsal kitaplarında’ anlatılan efsaneler doğrultusunda yeniden dizayn etmeye çalışan kavmin bilinen geleneksel taktiklerinden biridir.

Etkinlik sahasına dahil ettikleri ülkeleri ‘kontrol altında’ tutabilmek veya ‘istedikleri tavizleri’koparabilmek için önce o ülkelerin başında her daim ‘Demokles’in kılıcı’ gibi sallandırabilecekleri ‘yapay’ bir mesele icat ederler.

Sonra, hedef ülkeyi sıkıştırıp istedikleri tavizi koparmak için aslında ‘kendi hesaplarına’ çalışan bir takım ‘kötü adamlar’ vasıtasıyla, uluslararası platformlarda o meseleyi ‘tasarılar’ ve ‘teklifler’ halinde ısıtıp ısıtıp gündeme ...
Read more : Soykırım Lobilerinin Ardındaki 'Gizli’ Güç / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 739 | Yanıtlar : 0

Sayın Cumhurbaşkanı’na Sokaktaki Sade Vatandaştan Açık Mektup / E. Fuat TEKÇE

SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA SOKAKTAKİ SADE VATANDAŞTAN AÇIK MEKTUP

Resim
Cennetmekân Yüce Atatürk’ün insanüstü güçlük ve sıkıntıları alt ederek akılcılıkla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde ilkin on bir yıl başbakanlık yapacak, ardından da Cumhurbaşkanı olacaksınız. Ama Ulu Önder’in kurduğu devlet sayesinde oturduğunuz koltuklarda kendisini şükranla anacak yerde O’na ne yazık ki her fırsatta dayanaksız saldırılarda bulunuyorsunuz. Döktüğünüz sayısız inciler arasından yalnızca bir örnek:

- “Türkiye’nin yarınında artık Kemalizm’e ve Kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur. Kemalizm’in yeniden kendini üretmesi söz konusu ...

Büyükelçi Bass’ın mesajı kime? / Savaş SÜZAL

Büyükelçi Bass’ın mesajı kime?

Resim
İnanın, kısa sürede pes edeceğimi sanmıyordum. Kendi kendime; yaşlandım, daha tahammüllü, sabırlıyım diyordum. Değilmişim. Televizyonu ne zaman açsam, iki tane, açık artırma bezirgânı tonunda kişi ve lider, bağıra çağıra, tüm kanallarda. İşin acı tarafı, dinlemeye mecburmuşuz gibi sanki tüm muhalifi, yandaşı, onları yayınlıyor. Aslında Batı ve uygar ülkelerde, sırf bu konuşma tarzları yüzünden aleyhlerinde oy kullanılır. Hem de yalancılıkları tescillenmiş, bir dedikleri, bir dedikleri tutmayan siyasetçiler. Kendileri atıyor, ötekilerin atışına da ...
Read more : Büyükelçi Bass’ın mesajı kime? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 726 | Yanıtlar : 0

Şapka düştü, kelin görünme vakti mi? / İsrafil K.KUMBASAR

Şapka düştü, kelin görünme vakti mi?

Resim
Günaydın benim güzel memleketim.

Dağa, taşa, uçan kuşa; börtü-böceğe; ihtiyara, gence; hepinize günaydın.

Yan gelip yatanlara, ‘niye yattığını’ bilmeden kodeslerde gün sayanlara, ‘dünkü hallerini’ unutup bugün millete caka satanlara; sizlere de günaydın.

Sabahınız hayrola efendiler.

‘Değirmenin suyunu’ sormadan, her gün ‘kırk farklı libasa’ bürünen hanımlar size de hayırlı sabahlar.

Kursağından geçenin ‘helal mi, haram mı’ olduğuna bakmadan “E sıra bizde” deyip malına mal katanlar, ‘çapına bakmadan’ devlet ricalinden kendilerine ...
Read more : Şapka düştü, kelin görünme vakti mi? / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 621 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x