Zaman: Çrş Mar 18, 2026 15:18

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tut kulaklarından gönder Kobani’ye / İsrafil K.KUMBASAR

Tut kulaklarından gönder Kobani’ye

Resim
Dışarıdaki ‘karanlık’ mahzenlerde şekillendirilip yoğrulan ve ‘milli birlik ve beraberlik’ adı altında Türkiye’de tedavüle sokulan malum ‘açılım’ projesinin aslında ‘hangi amaca’ hizmet ettiği nihayet gün ışığı gibi ortaya çıktı.

Askerin bölgeden çekilmesini fırsat bilerek güç toplayan, ‘baskı’, ‘sindirme’, ‘yıldırma’ taktikleri ile halkın arasında kök salan ve ‘beklediği fırsatın’ nihayet ayağına kadar geldiği zannına kapılan terör örgütü, ‘Kobani’ bahanesi ile yeniden sahaya indi.

Suriye sınırındaki Kobani vilayetinde ilan ettikleri ‘sözde kanton’ bölgede, ...
Read more : Tut kulaklarından gönder Kobani’ye / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 582 | Yanıtlar : 0

Açık hava tımarhanesi / Selcan TAŞÇI

Açık hava tımarhanesi

Resim
Yazıya başlamadan önce, objektifliğiyle meşhur kanalın haber bülteninde son duyduğum cümle şuydu:

- İstanbul’da bir grup vatandaş, “IŞİD katliamına maruz kalan Kürt halkı yalnız kalmasın” dedi ve Kobani’deki saldırıları protesto etmek istedi ama herkes onlarla aynı fikirde değildi. Karşıt görüşlü semt sakinleri göstericilere saldırdı, taş ve sopalarla sığındıkları HDP binasını bastı...

Neresinden tutup da düzeltmeli bilmem ki!

PKK’lılar savaş karşıtı, hümanist “bir grup vatandaş”... Ülkeye sadakatle bağlı, mahallesinde “suç” ve “suçlu” istemeyen ...
Read more : Açık hava tımarhanesi / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 608 | Yanıtlar : 0

Van Emniyeti’nden skandal talimat: “Önce AKP binalarını koruyun”.. / Ahmet TAKAN

Van Emniyeti’nden skandal talimat: “Önce AKP binalarını koruyun”..

Resim
Üst akıl çok iyi tezgah kuruyor.. PKK’nın sivil uzantısı HDP’nin “Kobani”yi bahane ederek “ayaklanın” çağrısının ardından yine ortalık savaş alanına, kan gölüne döndü.

Yönetemeyen beceriksizler, kifayetsiz muhterisler, piyonlar ile geldiğimiz bugünkü nokta..

Söylemesi çok acı ama; 12 Eylül öncesi tezgahların kopyası..

Terör bölgesinde canları fedasına görev yapan polis ve askerimizi incitmemek adına daha fazlasına elim gitmiyor. Çünkü; hepimiz adına çok zor bir sınav.

Bayramımızı zehir eden isyan ...

Biden kuyumuzu kazmaya devam ediyor / Hüseyin Macit YUSUF

Biden kuyumuzu kazmaya devam ediyor

Resim
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, geçtiğimiz Perşembe, Harvard Üniversitesi’nde yaptığı dış politika konuşmasında, Anavatan Türkiye’yi bölgedeki IŞİD tehdidinden sorumlu tuttu. Obama Yönetimi’nin Suriye’de izlediği, bana göre yanlış olan, politikalarını savunan Biden, Suriye’de ılımlı muhalefete destek olunsaydı IŞİD’in ortaya çıkmayacağı düşüncesinin hayali olduğunu belirtti. Washington’ın bölgedeki “ılımlı” olduğu söylenen gruplara temkinli yaklaşmakla doğru bir karar verdiğini ifade ederek bu gruplara yardım eden Türkiye gibi ülkelerin sorunun ortaya çıkmasına neden olduğunu kaydetti. ...
Read more : Biden kuyumuzu kazmaya devam ediyor / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0

Kalkınmanın anahtarı: Eğitim / Esfender KORKMAZ

Kalkınmanın anahtarı: Eğitim

Resim
Küresel süreçte dünya spekülasyona teslim oldu. Reel ekonomi, reel ekonomide faktör verimliliği unutuldu. Oysa ki bir ekonomide verimlilik üretim kadar önemlidir. Üretim faktörleri olan sermaye, toprak ve emeği dengeli, koordineli ve verimli bir şekilde kullanmak gerekir.

İkinci Dünya Harbi’nden sonra Almanya kısa sürede kalkındı. Buna ‘Erhard Mucizesi’ denildi. Gerçekte ise mucizeyi yaratanlar Almanya’da var olan eğitilmiş iş gücü ve uzmanlardı. Bu uzmanların elinde teknoloji vardı, ABD ve Avrupa yardımları vardı. O yıllarda ...
Read more : Kalkınmanın anahtarı: Eğitim / Esfender KORKMAZ | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0

Güvenli bölgeler olmazsa sınırlar kapatılacak... / Ahmet TAKAN

Güvenli bölgeler olmazsa sınırlar kapatılacak...

Resim
Ankara Bayramda tatil (tabii ki biz de) yapmadı.. Bu hafta oldukça çetin görüşmelere sahne olacak başkent.. Yeni NATO Genel Sekreteri ve ABD’li heyet(ler)in ziyaretleri..

Zorlu görüşmelerin alt yapısı bebek katili Abdullah Öcalan’ın “kardeşi” PYD’li Salih Müslim’in Ankara’ya arife günü gönderilmesi ile başladı. Baştan beri her yeri oynayan Salih Müslim’i Ankara çağırmadı. Onun için “gönderildi” ifadesini bilerek kullanıyorum. ABD gönderdi Salih Müslim’i Ankara’ya Türkiye’yi pisliğe bulaştırmak, elini güçlendirmek için. Ankara oldukça ...
Read more : Güvenli bölgeler olmazsa sınırlar kapatılacak... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 639 | Yanıtlar : 0

Kumana 36.paralelin uzatılmasına engel miydi? / Mahiye MORGÜL

Kumana 36.paralelin uzatılmasına engel miydi?

Resim
Kumana’yı NATO birlikleri kuzeyden, IŞİD güneyden sardı. IŞİD de NATO ülkelerinin çakma terör örgütüdür, fark etmez. Haçlı kuşatması da diyebiliriz.

Bence Türk askeri kendi adına orada değildir. O tezkere bizim lehimize bir iş için çıkartılmadı. Yeni BOP haritası çiziliyor. Bu harita için, yani büyük İsrail haritası için yeteri kadar Arap kanı akıtıldı, bir o kadar da Türkmen kanı aktı, Kürt kanının akıtılmasına sıra geldi. PKK’nın da defteri bu sırada dürülecek, ...
Read more : Kumana 36.paralelin uzatılmasına engel miydi? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 844 | Yanıtlar : 0

Çuvaldan Ağır / Selcan TAŞÇI

Çuvaldan Ağır

Önceki yıllarda “her şeye rağmen umut”la yazılırdı “bayram” yazıları. Bu kez baktım ne gazetelerde, ne de sizlerin mesajlarında, bloglarında, yolladığınız mektuplarda “iyimserliğin” kırıntısı yok. Anlayacağız “acı gerçekler”le dolu olacak bu haftanın “Sizden Gelenler” köşesi.

İlk yazı gazeteci Müyesser Yıldız’dan... Bakalım sizi de sorgulamaya sevk edecek mi hatırlatma ve karşılaştırmaları:

“Daha 1995’te dönemin ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke, Kongre komite toplantısında Türkiye için “cephe ülke” ifadesini kullandı. Holbrooke, “Oturduk ve Soğuk Savaş sonrası ...
Read more : Çuvaldan Ağır / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 637 | Yanıtlar : 0

Afrika'da Türban / Hüsnü MAHALLİ

Afrika'da Türban

Kuran-ı Kerim'i, Hadisleri ve İslam tarihini bilirim ama din konulu tartışmalardan kaçınırım.

Bugün bayram olunca dini ilgilendiren bir konuyu yazabileceğimi düşündüm.

Merak etmeyin 'En hakiki Müslüman benim' deyip kafa kesen IŞİD'i anlatmayacağım.

Tam tersine rüyama giren bir Afrika ülkesinden söz edeceğim.

Bu ülkede herkes okula giden 10-11 yaşındaki kızların örtünmesini konuşuyormuş.

Ülkenin Sultan'ı 'İslam dinimiz adet gören kızların örtünmesini emrediyor' diyormuş.

Muhalifler 'İyi de Sultanım bu emir kızların ana-babalarını bağlar' demiş ama boşuna. ...
Read more : Afrika'da Türban / Hüsnü MAHALLİ | Görüntüleme : 711 | Yanıtlar : 0

Savaşın Maliyeti / Remzi ÖZDEMİR

Savaşın Maliyeti

Akıl tutulması, beceriksizlik, ego tatmini, öngörüsüzlük. Adına ne derseniz deyin, bu şekilde bile zor ifade edilebilen yanlış dış politikanın sonucu Türkiye bataklığa doğru sürükleniyor.

İnsani öngörüsünü, algısını yandaş televizyonların propaganda saldırısına emanet etmiş bir toplumun trene bakar gibi seyrettiği tanklar, zırhlı araçlar, savaş uçakları, pikniğe gitmiyor. Savaşa gidiyorlar.

Savaş insanın canını ekmeğini, özgürlüğünü ve çocukların geleceğini alıyor.

Atılan her bomba para aslında.

Kalkan savaş uçakları, hareket halindeki zırhlı birlikler, füzeler hayatımızdan, eğitimden, sağlıktan ...
Read more : Savaşın Maliyeti / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 932 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x