Zaman: Çrş Mar 18, 2026 12:01

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Amerikan Rus İttifakı / Ümit ÖZDAĞ

Amerikan Rus İttifakı

Resim
Ukrayna krizi ile başlayan Rus-Amerikan gerilimi tırmanmaya devam ediyor. Moskova, Ukrayna’da taktik nükleer silahların kullanılmasından, iki hafta içinde Ukrayna’yı işgal etmekten bahsediyor. Öte yandan ABD önderliğinde Rusya’ya karşı ardı ardına ekonomik ambargo paketleri geliştiriliyor. Bazı çevrelerde yeni Soğuk Savaş’ın başlamakta olduğu analizi yapılıyor. Böyle bir ortamda Amerikan-Rus ittifakı ne demek oluyor? 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü uzmanı Tuğçe Varol Sevim, Türkiye’de gözlerden kaçan bir gelişmeye parmak basıyor: “Rosneft ve ExxonMobil, Rusya’nın Kuzey Kutup ...
Read more : Amerikan Rus İttifakı / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 792 | Yanıtlar : 0

Amerikan iradesi / Savaş SÜZAL

Amerikan iradesi

Resim
Geçen yazımda, acaba diye sorguladığım birkaç konunun, yalnız benim değil, başka meslektaşlarımın da kafasına takıldığını, yazdıkları yazılardan anladım. Zaten arkadaşın, seçim ardından konuşma tarzı ve sesindeki güven gitmiş ama saldırganlığa berdevam. Ne demişler can çıkmayınca huy çıkmaz diye. Konuşmalarını dinlerken sanki birileri arkadaşın ses düğmesini kısmış gibi. Aslında Çankaya’dan da vazgeçmiş. Ne yalan söyleyeyim, ne kadar sevindim anlatamam. Belki her gece Atatürk’ün ruhunun çıkıp gelmesinden korktu. Neyse.

Gelelim ciddi konulara. Siz bu yazıyı ...
Read more : Amerikan iradesi / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 652 | Yanıtlar : 0

Obama, Ukrayna için asker, IŞİD için yasaklama ister! / Bülent ESİNOĞLU

Obama, Ukrayna için asker, IŞİD için yasaklama ister!

Resim
5 Eylül 2014 tarihinde, NATO zirvesi kapsamında, Erdoğan Obama görüşmesi olacak.

Bugünkü gazetelere şöyle bir göz atarsanız, sanki Erdoğan Obama’dan bazı şeyler isteyecekmiş gibi yazıyorlar.

Oysa alt-üst ilişkisini bilmeyen bu yorumcular, daima Amerika’nın Türkiye’den Bir şeyler istediğini, AKP’nin ise, sadece o isteklere uyduğunu bilmiyorlar.

NATO dünya egemen ülkelerin bir saldırı örgütüdür. NATO’yu masum bir güvenlik gücü gibi görmek, saflığın dik alasıdır.

Yaşadığımız süreçte, Emperyalist ülkelerin gözü Ukrayna’dan ...
Read more : Obama, Ukrayna için asker, IŞİD için yasaklama ister! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 2220 | Yanıtlar : 0

Eğitim üstüne / Agah Oktay GÜNER

Eğitim üstüne

Resim
Bu iktidarın perişan hale getirdiği eğitim sistemimiz, 12 yıllık bilançoda en başarısız oldukları alandır. Şu an Ankara’da veliler çocuklarını hangi liseye, hangi ilkokula kaydettirecekleri veya çocuğun eğitim branşının ne olduğu konusunda arama telaşlı içindedir. İktidarın eğitimin temel felsefesiyle kavgalı halde olması, memlekete ve vatan çocuklarına çok pahalıya mal olmuştur. 1 milyon civarında öğrenci ilkokul 1. sınıfta eğitime başlayacaktır. 12 yıl sonra liseden mezun oldukları gün bu evlatlar ne olacaktır? Ne acı ki geçmiş ...
Read more : Eğitim üstüne / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 640 | Yanıtlar : 0

O kadar vahim ki... / Arslan TEKİN

O kadar vahim ki...

Resim
Yakub Saygılı’nın söylediklerini birileri yalanlasın... Eğer yalanlanamazsa çok vahim demektir.

Bir başka habere geçeceğim, sonra Y. Saygılı’nın söylediklerini vereceğim.

25 Aralık soruşturması sonrasında bazı telefon görüşmelerinin internette yayınlanması üzerine inceleme yapan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), savcılığa 12 ses kaydının soruşturma dosyasından sızdırıldığını açıklamış. İnternet sitelerinde yayınlanan 12 ses kaydı, mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerin kodlarıyla karşılaştırılmış. 12 kaydın 2012/656 sayılı (25 Aralık soruşturması) soruşturma içinde elde edilen dinlemeler olduğu belirlenmiş. AKP Hükûmeti’nin ...
Read more : O kadar vahim ki... / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 500 | Yanıtlar : 0

Genelkurmay Başkanı tarihe nasıl geçecek? / Servet AVCI

Genelkurmay Başkanı tarihe nasıl geçecek?

Resim
Genelkurmay Başkanı’nın ‘çözüm süreci’yle ilgili yol haritasını bilmemesi mi, yoksa bilmediğini açıklaması mı daha ilginç?

‘Devlet mi, hükümet mi?’ tartışması Oslo görüşmeleri deşifre olmadan önce başlamıştı... Süreci başlatan hükûmet o zaman daha tedirgindi ve sızmalar başlayınca kendince bir tedbir aldı... Buna göre görüşmeleri yapan hükûmet değil, devletti!..

Hatırlarsanız PKK’lı teröristlerle görüşme iddialarıyla ilgili ‘dönemin Başbakanı’ çok sert cevaplar veriyordu... 21 Ağustos 2010’da Tayyip Erdoğan Kayseri’den kükrüyordu: “Bizim dört kez bunlarla ...
Read more : Genelkurmay Başkanı tarihe nasıl geçecek? / Servet AVCI | Görüntüleme : 485 | Yanıtlar : 0

Ekonomideki çıkmaz derinleşti / Esfender KORKMAZ

Ekonomideki çıkmaz derinleşti

Resim
Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK) ve T.C. Merkez Bankası (MB) istatistiklerine bakarsak, ekonomide durum hiç de iç açıcı görünmüyor. ABD ve Avrupa’nın Türkiye’yi hem ortak hem de hedef ülke olarak görmeleri de iyiden iyiye açığa çıktıktan sonra, ekonomik istikrarın daha çok çıkmaza gireceği anlaşılıyor.

Açıklanan son rakamlar, ekonomideki risklerin arttığını gösteriyor.

1) Türkiye’de inşaat sektörü sürükleyici sektördür. İstihdam yaratır. Birçok sektörden girdi kullandığı için, ekonomide canlanma yaratır. TÜİK’in 2014 yılı ikinci çeyrek mevsim ...
Read more : Ekonomideki çıkmaz derinleşti / Esfender KORKMAZ | Görüntüleme : 534 | Yanıtlar : 0

Davutoğlu’nun yutamayacağı lokma! / Hasan DEMİR

Davutoğlu’nun yutamayacağı lokma!

Resim
AKP’nin başına tayin edildiği andan itibaren, “Milletin hakkına uzanacak eli kardeşimizin eli de olsa koparırız” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, hızını alamamış, “Yolsuzluklara karşı en çetin mücadeleyi AK Parti vermiştir” bile diyebilmişti.

Biz o gün Davutoğlu’nu dinlerken, herhalde demiştik, bakan mahdumlarının evlerinde bir römork dolusu içi ABD doları ve Euro dolu kasalardan, AKP iktidarının “Milli Kahraman” ilan ettiği AKP hükümeti bakanlarının, “Senin önüne yatarım” dediği, MİT’in, o günün Başbakanı Erdoğan’ı bütün bu olup ...
Read more : Davutoğlu’nun yutamayacağı lokma! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 477 | Yanıtlar : 0

Acaba kabinesi / Savaş SÜZAL

Acaba kabinesi

Resim
Kafamda, büyük bir acaba sorusu var. Birçok sorunun yanıtını bulamadığım ve tek bir acaba altında toplayabildiğim, yanıtsız bir soru. Boşa koyuyorum dolmuyor, doluya koyuyorum almıyor. Şu anda yaşanılan siyasette, yerine oturmayan taşlar. Neler mi? Anlatayım.

Tayyip Erdoğan gibi, egosu zirve yapmış bir kişinin, şimdiye kadar, sinsice hareket edip, sessiz ve derinden yükselen bir siyasetçiye, yerine bırakması. Yok. Olmaz, tehlikeyi mutlaka görür. Bir gün, kendisini oradan indireceğini bilir. En azından tahmin eder. Adamın yükselişi, ...
Read more : Acaba kabinesi / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 543 | Yanıtlar : 0

Yeni(k)Türkiye! / Hasan DEMİR

Yeni(k)Türkiye!

Resim
Bir “Yeni Türkiye” dir tutturdular. “Yeni” ama “iyi” mi işte orası muğlak.

Türkiye için Bonzai de yeni.

30 Ağustos resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı, “Bizim” diyor, “Çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi.”

Öcalan biliyor. Türkiye’yi dinlediği için Almanya biliyor. Gözlemci ülke statüsü ile sürece müdahil olduğu için İngiltere biliyor. MİT biliyor. Kandil’deki Karayılan biliyor, Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı bilmiyor. Meclis ...
Read more : Yeni(k)Türkiye! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 644 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x