Zaman: Çrş Mar 18, 2026 6:05

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çapulcubaşı Barzani’ye ITC’den cevap: Kerkük için tek çözüm özerk federedir... / Ahmet TAKAN

Çapulcubaşı Barzani’ye ITC’den cevap:
Kerkük için tek çözüm özerk federedir...

Resim
Çapulcubaşı Mesud Barzani AKP iktidarından da aldığı tam destek ile ‘Türk Yurtları’na çökmeye devam ediyor. Türk Yurdu Kerkük’e göz diken Barzani, Irak anayasasının 140. maddesi çerçevesinde referanduma gideceklerini ilan etti, “Kerkük’te 140 uygulandı” dedi. Irak petrollerini İsrail’e peşkeş çekerken Irak anayasasını tanımayan Barzani’nin bu açıklamasının yeğeni Neçirvan Barzani’nin Ankara ziyaretinin hemen arkasına rastlaması da çok “manidar” !..

Kerkük’ü kendisine bağlamaya çalışan Barzani’nin son çıkışına Irak ...

Türkiye’nin frenleri patladı, yokuş aşağı... / Savaş SÜZAL

Türkiye’nin frenleri patladı, yokuş aşağı...

Resim
Ülke, Ramazan ayına girmiş. Herkes, oruç tutup dua ediyor. Ama benim aklım, milleti dolandıran, yetim hakkı yiyen, yalan söyleyen kişilerin Allah indinde nasıl temizlendiklerine inandığı. Akıl alacak gibi değil. İçinde olduğumuz bugünler, temizlenme değil, benim güzel ülkem için, karanlık. Herkes burada, olmayan cumhurun başkanını seçme gayreti içinde. Zaten bugüne kadar, hep olmayan şeylerin kavgasını verdiler. Bir şey söylediler aksini yapan şerefsiz dediler, aksi çıktı, şerefsizliği üstlenmediler, başkalarına yamadılar. PKK ile ...
Read more : Türkiye’nin frenleri patladı, yokuş aşağı... / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0

YÖK yasa tasarısı anayasaya aykırı / Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ

YÖK yasa tasarısı anayasaya aykırı

Resim
Yeni Kurulacak İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi, YÖK ve Türkiyemsin Eğitim ve Bilim Politikası Çıkmazı

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Kanun Teklifi YÖK Yassında Değişiklik Yaparak Kendine Alan Açıyor

Başbakanlığın TBMM’ye yasalaşmak üzere gönderdiği Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) kanun teklifi sağlık alanındaki araştırma ve eğitimi tekeline alan bir anlayışı öngörüyor.

TBMM'ye sunulan sağlık alanında Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, tıp ve sağlık alanında çok ...
Read more : YÖK yasa tasarısı anayasaya aykırı / Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ | Görüntüleme : 657 | Yanıtlar : 0

Sarımsak fiyatları arttı! / Bülent ESİNOĞLU

Sarımsak fiyatları arttı!

Resim
Morgan Stanley’in tanınmış ekonomisti Stephen Roach, bir sonraki “krizin çıkış noktasının” Türkiye, Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerden birisi olacak diyor.

Ekonomik okur-yazarlığı olmayan aydınların, bu tür açıklamaları anlamak yerine, kolaycılığa kaçarak işi siyasileştiriyor.

Elbette sömürgeci ülkeler ve onların sözcüleri, kendi çıkarlarına göre yorum ve açıklamalar yapacaklardır.

Ancak, dünyada, ülkelerin ekonomileriyle ilgili bilgiler, o kadar alenileşti ve orta yerde duruyor ki, ekonomist olmanıza bile gerek kalmıyor.

Sadece ekonomik okur-yazarlık yetiyor.

Altmış milyar dolar ...
Read more : Sarımsak fiyatları arttı! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 2461 | Yanıtlar : 0

Yeni Türkiye İmralı’da inşa ediliyor / Ümit ÖZDAĞ

Yeni Türkiye İmralı’da inşa ediliyor

Resim
PKK, sevinçten göbek atıyor. Öcalan İmralı’dan, AKP Hükümetinin TBMM’ye sevk ettiği “çöz(üm)ülme” paketi konusunda “Yasa tarihi bir gelişmedir” açıklamasını yapıyor. Hasip Kaplan, “tasarı son derece önemli” diye sevincini dile getiriyor. Çünkü herkes gibi PKK’lılar da Öcalan’ın AKP Hükümetine önerdiği yol haritasının AKP Hükümeti tarafından adım adım uygulandığını görüyor. 30 Mart seçimleri sonrasında PKK bir dizi terör eylemi başlatarak, Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, Erdoğan’ı ağır bir tehdit altına aldı. İnisiyatifi tamamen PKK’ya ...
Read more : Yeni Türkiye İmralı’da inşa ediliyor / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 1010 | Yanıtlar : 0

Şerefsizlik, resmî gazetede yayınlanarak şerefsizlik olmaktan çıkacak! / Adnan İSLAMOĞULLARI

Şerefsizlik, resmî gazetede yayınlanarak şerefsizlik olmaktan çıkacak!

Resim
2011 seçimleri öncesinde ‘Oslo Görüşmeleri’nin basına sızmasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik, “Terör örgütü PKK ile görüştükleri ve pazarlıklar yaptıkları” için ağır eleştiriler yöneltmişler ve Başbakan Erdoğan seçim meydanlarında bu eleştirilere misliyle karşılık vermiş ve oldukça iddialı cümleler kurmuştu. Kurduğu cümleler insanlığın müşterek değerleri olan ‘şeref ve namus’ kavramları üzerine oturuyordu, Başbakan:

“Dört kez bunlarla bir araya oturduğumuzu ...

Haçlı projesinde Türkmenler / Sadi SOMUNCUOĞLU

Haçlı projesinde Türkmenler

Resim
Tarihimizin son döneminde, bin yıldır kesintisiz olarak egemen olduğumuz ve yüksek bir medeniyeti gerçekleştirdiğimiz bu topraklardan, Türk’ü ve İslâm’ı çıkarmanın adına, “Haçlı Seferleri” denildiği malumdur. Haçlıların emelleri bugün de devam etmektedir. Ancak adı, “Büyük Ortadoğu ve Genişletilmiş Afrika Projesi/BOP” olarak değiştirilmiştir. Bu defa hedefte, bütün Türk- İslâm dünyası vardır. Bu projenin eş başkanlarından birinin de, kendi ifadelerine göre Başbakan Erdoğan olduğu hatırlardadır.

AKP, 2002’den başlayarak günümüze kadar, AB sürecinde “Türkiye’yi dönüştürmek” veya ...
Read more : Haçlı projesinde Türkmenler / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 636 | Yanıtlar : 0

Ölümü görüp sıtmaya razı olmaktan da öte... / Ahmet TAKAN

Ölümü görüp sıtmaya razı olmaktan da öte...

Resim
“Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi” diye paketledikleri vatana ihanet tasarısı ölümü görüp de sıtmaya razı olmaktan da öte bir şey.

Bu tasarı komisyondan, Meclis Genel Kurulu’ndan geçerken parmaklar nasıl kalkacak?.. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, imzayı basıp nasıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderecek?.. Abdullah Gül, AKP’nin noteri olarak nasıl imzalayıp yayınlanması için Resmi Gazete’ye havale edecek?..

Terörle korkuta korkuta bölünmeye razı ettiler milleti..

Sıtmaya razı olmaktansa ölmeyi tercih ...
Read more : Ölümü görüp sıtmaya razı olmaktan da öte... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 759 | Yanıtlar : 0

Yabancı dilde eğitim çıkmazı / Arslan TEKİN

Yabancı dilde eğitim çıkmazı (1)

Resim
Aklımın almadığı bir şey, Türk okullarında bir başka dilde eğitim görmek! Ne kadar gelişmiş olursa olsun, ne kadar ilim dili olursa olsun, bağımsız bir ülkede başka milletlerin diliyle eğitim veremezsin!

Türkçe eğitim vermek zorundasın!

Yabancı dili kesinlikle öğreteceksin! Tamam...

Yabancı dille eğitim veriyorsun, öğrendiklerini mi sanıyorsun!

Hazırlık sınıfları rezalet... Birçok gençle konuştum; olmuyor, olmuyor, olmuyor!..

Yeni YÖK kanun taslağı tartışılıyor, yabancı dil meselesi yok ortada.

Bu köşenin okurları bilirler. Sıklıkla ...
Read more : Yabancı dilde eğitim çıkmazı / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 719 | Yanıtlar : 1

Amerikalı sanayiciler de ipi çekti / Savaş SÜZAL

Amerikalı sanayiciler de ipi çekti

Resim
Yazıda işlemek üzere, dışardaki, yani Türkiye dışındaki gelişmeleri gözden geçiriyordum. ABD Dışişleri, Beyaz Saray ve Kongre kayıtları, sözcü açıklamaları, ABD başkentine yapılan ziyaretler ve yapılan konuşmaları okuyordum. Bu arada kulağım, televizyon haber kanallarında, bizimkilerin yumurtladığı cevherlerde. Hani, son günlerde, Erdoğan, birden ılımlı konuşmaya başladı, teröre karşı laflar ediyor ya, ben de, kafasını bir yere çarptı, uykusunu alamadı falan sanıyordum, ama gerçek bir neden varmış.

Fark ettim ki, başbakanın IŞİD ve ...
Read more : Amerikalı sanayiciler de ipi çekti / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 583 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x