Zaman: Pzr Mar 15, 2026 16:45

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Zulmün yerini sömürü almış / Murat AĞIREL

Zulmün yerini sömürü almış

Adana benim doğup büyüdüğüm topraklardır. Memleketimle her daim de onur ve gurur duyarım. Türkiye'nin en verimli toprakları Adana'dadır bilirsiniz. Elinizden yanlışlıkla tohum düşse olduğu yerde yeşerir hemen. İnsanı da bir o kadar samimi ve çalışkandır. Azıcık aşım ağrısız başım der yine de haksız kazanca göz dikmez. En azından büyüklerimiz bu felsefe ile yetiştirdi bizleri.

Hepimizin malumu, seçimlerde Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, mutlak bir zaferle kazandı. Seçimlerden önce yazdığım yazıda ...
Read more : Zulmün yerini sömürü almış / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 0

'Babamı ilk kez ağlarken gördüm' / Barış TERKOĞLU

'Babamı ilk kez ağlarken gördüm'

Mübaşir, yıllardır yaptığı gibi kapıda bekleyenleri salona çağıracak. Duruşmada, bir hayalle askeri okula giren öğrenciler nasıl işkencelere uğradıklarını anlatacak. Konuşulanlar ise yine duvarların arasında kaybolup gidecek. Bu sabah, Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada neler olduğunu yarın pek azımız bileceğiz. “Adil Öksüz’ün baldızı” ya da “Fethullah Gülen’in şoförü” bile daha çok konuşuluyor. Oysa tüm dünyaya FETÖ’nün ne olduğunu anlatacağımız vakalar sessizlikle geçiştiriliyor.

Bir süredir İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nda eski ...
Read more : 'Babamı ilk kez ağlarken gördüm' / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1628 | Yanıtlar : 0

Siyasal İslam-vahşi kapitalizm Türkiye'de birleşti... / Erol MANİSALI

Siyasal İslam-vahşi kapitalizm Türkiye'de birleşti...

Siyasal rejimimiz, ekonomik bunalımımız ve dış ilişkilerdeki soyutlanmamız, Cumhuriyet Türkiyesi’ne ve demokrasiye “getirilmek istenen dayatmaların sonuçlarıdır”.

- Siyasal İslam odaklı yaşam tarzı dayatmaları: buna yönelmiş çağdışı eğitim uygulamaları: dış ilişkilerde “akılcılık, bilimsellik ve karşılıklı çıkarlara dayalı dengeler” yerine İslamcı (ve ümmetçi) odaklı uygulamalar, içine düştüğümüz bunalımın esas nedenleridir.

- Çağdaş uygarlık değerleri ve bilimsellik yerine siyasal İslamcı uygulamalara göre ayarlanmış “tek adamlı rejim” ülkeyi “azgelişmişlik kısırdöngüsüne kilitlemiş bulunuyor”.

Tek çıkış ...
Read more : Siyasal İslam-vahşi kapitalizm Türkiye'de birleşti... / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1166 | Yanıtlar : 0

Defterleri açmaya Fehmi Koru'nun evinden başlayın / Aytunç ERKİN

Defterleri açmaya Fehmi Koru'nun evinden başlayın

✔ Ahmet Davutoğlu'nun ‘defterleri açarım' konuşması, akla karanlıkta geçen 12 yılı getirdi
✔ Örneğin… Ergenekon nerede planlandı? Hangi evlerde, kimler toplandı? Ne kararlar alındı?
✔ Ya da… Fehmi Koru'nun 2010 yılında evinde verdiği davetlere katılanlar neden konuşmadı?
✔ SÖZCÜ'ye atılan iftirayı 2010'da kaleme alan ve bugün ‘yeni parti'de yer alan Koru ‘yeni' mi?

Resim

1– Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AKP'ye ya da MHP'ye olduğu hissedilen “Defterleri açarım” diye süren ...
Read more : Defterleri açmaya Fehmi Koru'nun evinden başlayın / Aytunç ERKİN | Görüntüleme : 1010 | Yanıtlar : 0

Malazgirt'ten Dumlupınar'a / Türker ERTÜRK

Malazgirt'ten Dumlupınar'a

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sahip olduğu tarih bilinci ve derinliği nedeniyle Malazgirt Meydan Savaşı’na gönderme yapmak için Dumlupınar Meydan Savaşı’nı aynı gün, 26 Ağustos’ta başlatır. Yani Alp Arslan’dan tam tamına 851 yıl sonra; “Senin Türklüğe kazandırdığın Anadolu’ya kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız, düşmana terk etmeyeceğiz” demiştir.

Bu suretle Atatürk; hem tarih bilgisini ve tarihte dönüm noktası sayılabilecek olaylardaki farkındalığını ortaya koymuş, hem de gelecek nesillere bu farkındalık üzerinden mesaj vermek istemiştir. Bu ...
Read more : Malazgirt'ten Dumlupınar'a / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 1

Günahkâr şeyhleri savcılık kapılarından kurtaran eller / Barış TERKOĞLU

Günahkâr şeyhleri savcılık kapılarından kurtaran eller

Bir kadın bileği gördüğünde “tövbe estağfurullah” diyen adamlar, nasıl oluyor da çocuk yaşta merdiven altında hayatları karartılan çocuklara “sus” işareti yapıyor? Saatler sabaha karşı 04.30’u gösteriyordu. Sultangazi Emniyeti’nde görevli polislerin telefonu çaldı. Arayan 20 yaşındaki genç Yunus Ö. idi. Fısıltıyla konuşuyordu. Kendisini tuvalete kilitlemişti. Polislerden yardım istiyordu.

Genç sesin bulunduğu yer, Sultangazi’de bir merdiven altı dergâhın adresiydi. Etrafta Abdulkadir Geylani İlim ve Hizmet Derneği adıyla biliniyordu. Başında ise Şeyh ...
Read more : Günahkâr şeyhleri savcılık kapılarından kurtaran eller / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1234 | Yanıtlar : 0

TÜRGEV ve türevleri para basacak... / Aykut KÜÇÜKKAYA

TÜRGEV ve türevleri para basacak...

Üniversiteye yerleşen öğrencilerin en büyük derdi barınma ve beslenme!.. Devlet, Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığıyla üniversite öğrencisinin barınma ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayamıyor.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, kısa adıyla TÜRGEV... Erdoğan ailesinin gözbebeği olan vakıf!.. Bilal Erdoğan ile Esra Albayrak’ın aktif olarak yer aldığı vakıf!..

Şu sıralar “Her şey tamam! Bir sen eksiksin” sloganıyla yurtlarına öğrenci arıyor. Türkiye genelinde tam 46 yurdu var. Ve 10 bini aşkın öğrencisi. ...
Read more : TÜRGEV ve türevleri para basacak... / Aykut KÜÇÜKKAYA | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0

Gitme kal, yalan söyledim! / Murat MURATOĞLU

Gitme kal, yalan söyledim!

Ülke son 5 yılda 1 milyon vatandaşını gurbet ellere gönderdi. Arkasından ağıt yakacağına yiğitliğe el sürdürmedi. “Giden gitsin, sen şarkılar söyle içinden boş ver, sözleriyle gönlünün aldırmadığını gösterdi.

“Bunların bilet paralarını verip göndermek lazım. Çünkü bunlar ülkemize yük” demişti. Yetmedi; “Eğitim için Batı'ya gidenler ajan oluyor!” diye de ekledi. Bir anlamda memnuniyetini dile getirdi!

* * *

Garibim Meclis eski Başkanı farklı. O, bunu iyi bir şey sanıyordu. “Artık dünyaya beyin ...
Read more : Gitme kal, yalan söyledim! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1504 | Yanıtlar : 0

Neo-Abdülhamitçilik / Mehmet Ali GÜLLER

Neo-Abdülhamitçilik

Nedir İdlib meselesi? Kısaca anlatalım:

Rus hava kuvvetleri destekli Suriye ordusu kuzeye doğru bir taarruza başlamış ve topraklarını parça parça yeniden egemenliğine alıyordu. Geri çekilen terörist gruplar İdlib’de mevzileniyordu. Suriye ordusu, Rusya hava kuvvetleri desteğiyle buraya da bir operasyona hazırlandı. Ancak AKP hükümeti sığınmacı sorunu yaratacağı gerekçesiyle bu operasyona karşı çıkıyordu (Oysa AKP için esas neden şuydu: İdlib’i verirse, Afrin’de tutunamayacaktı.)

AKP hükümeti, normalleştiği ve işbirliği geliştirdiği Astana ortağı Rusya’dan zaman istedi. Moskova, Washington’la ...
Read more : Neo-Abdülhamitçilik / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 910 | Yanıtlar : 0

Sanırsın THK da dış kapının dış mandalı… / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Sanırsın THK da dış kapının dış mandalı…

Genç bile değil henüz beşikteki bir devletin mirasıdır bize Türk Hava Kurumu

16 Şubat 1925'te, Türk Tayyare Cemiyeti adıyla kurulduğunda, daha iki yaşında bile değildi Türkiye Cumhuriyeti; 16 aylık, kendi ayakları üzerinde yeni yeni duran, ilk adımlarının heyecanını yaşayan bir bebekti.

O da, tıpkı Şeker Fabrikaları gibi, TEKEL gibi, Türk Tarih Kurumu gibi, Türk Dil Kurumu gibi, Sümerbank gibi "Atatürk'ün direktifleriyle" hayata geçirilmiş bir projeydi; bu açıdan bakınca, ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x