Zaman: Pzt Mar 16, 2026 14:31

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Obama'dan Gene Randevu İstemiş / Savaş SÜZAL

Obama'dan Gene Randevu İstemiş

Artık nasıl anlatacağımı, nasıl basite indirip, açıklayacağımı ben de şaşırdım. Bizim yalakalara rağmen, ABD Başkanı ile bizimki arasında var olduğu iddia edilen platonik aşk bitti.

Anladınız, kimden söz ettiğimi. Ama biraz daha ipucu vereceğim. Bir kere, ABD Başkanı Obama’nın hafta sonunda, Beyaz Saray önündeki bahçeye çıkıp, yaptığı Suriye konuşması var ya. İşte o Suriye konusunda bizimkiler için tam bir geri adım.

Sebebi, ABD Başkanlarının, asker gönderme, bir yeri bombalama veya operasyon ...
Read more : Obama'dan Gene Randevu İstemiş / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1115 | Yanıtlar : 0

Şehit Kelle; Maymun Şehit / Selcan TAŞÇI

Şehit Kelle; Maymun Şehit

Kafa aynen başlıktaki gibi işliyor.

işte... “Türk Milliyetçiliği”ni bir “mücadele metodu”na dönüştüren, elde yok avuçta yok halleriyle, koca koca ülkelerin topuna, tüfeğine, düzenli ordularına diz çöktüren Kuvay-ı Milliye’ciler “serseri, hırsız, harami, çeteci”,

Allah’ın evinde karılarına kızlarına tecavüz eden işgalci Haçlı’lar “kurtarıcı”; namuslarını kurtaran kahraman Milli Mücadele kahramanları “kafir”,

İngiliz komiserlerinin elini eteğini öpen işbirlikçi şeyhler, şıhlar, şeyhülislamlar “ulema”; kelle koltukta, imamların, dedelerin, çelebilerin, seyitlerin, müftülerin dualarına sığınan Mustafa Kemal “zındık”, “deccal”, ...
Read more : Şehit Kelle; Maymun Şehit / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1259 | Yanıtlar : 0

Diktatör Olmak İçin On Altın Kural! / Bülent ESİNOĞLU

Diktatör Olmak İçin On Altın Kural!

On derste diktatör olunur mu, bilmiyorum ama her şeyin bir bilimsel açıklaması olmalıdır.

On derste yüksek matematik öğrenilmez, eğer içinizde yeterince kin varsa on derste diktatör olabilirsiniz.

Hani vardır ya, piyasada yüz soruda karate veya 20 soruda direksiyon gibi…

Diktatör olmak için belki on kural yetmeyebilir.

Diktatörlüğün bilimsel tarafı yok gibi görünüyor.

İnsanlığa karşı biriktirilmiş kinden enerjisini alan, bir kişilik yapılanması olması gerekiyor.

İyi bir diktatör olmak için, ...
Read more : Diktatör Olmak İçin On Altın Kural! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 692 | Yanıtlar : 0

Haçlı Seferlerinden Çok Şey Öğrenen Başbakan / Muharrem BAYRAKTAR

Haçlı Seferlerinden Çok Şey Öğrenen Başbakan

Ortadoğu’da ortaya koyduğu Batı yanlısı politikalardan dolayı başbakanı sürekli eleştiriyoruz ama başbakanın aslında bir şeyi gizlediği yok. Her şeyi açık açık söylüyor.

Mesela Haçlı Seferlerini şu sözlerle “AK’lamaya çalışıyor:
“Doğu ile Batıyı ayrıştıran en büyük seferlerin Haçlı Seferleri olduğu iddia edildi. Haçlı seferleri bütün tarafların birbirini tanıdığı, birbiriyle iletişime geçtiği, bir birbiriyle ittifaklar kurduğu en önemlisi de sanat noktasında alışverişte bulunduğu dönemlerdir.”

İslam’a karşı yapılmış imha savaşı olan ve ...
Read more : Haçlı Seferlerinden Çok Şey Öğrenen Başbakan / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 1178 | Yanıtlar : 0

Amerika'yı Dost Gösteren Aydın, Ajandır / Bülent ESİNOĞLU

Amerika'yı Dost Gösteren Aydın, Ajandır

Yıl 1961

Yer Yozgat Lisesi

27 Mayıs Devrimi daha yeni gerçekleşmiş, devrimin Bakanları henüz iş görmeye başlamıştı.

Amerika ise, o günlerde daha etnik ve mezhepsel verilerini yeni yeni toplamaktaydı.

Amerikan Fidel Servis adı altında görev yapan, Amerikan Gönüllüleri örgütlenmesinin elemanları, Yozgat Lisesi’nden Amerika’ya götürüp, orada eğitim yaptıracağı gladyo altyapısını toplamaya çalışıyordu.

Tabi bu gerçeği ben, ancak yıllar sonra kavrayabiliyordum.

Epeyce öğrencinin arasından eleyerek, ben ve bir başka öğrencinin imtihanları ...
Read more : Amerika'yı Dost Gösteren Aydın, Ajandır / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0

Batı ile son hesaplaşma sonrasında kazanılan Türk Zaferi / Muhiddin NALBANTOĞLU

Batı ile son hesaplaşma sonrasında kazanılan Türk Zaferi

Türk tarihinin zaferler ayı olarak bilinen Ağustos ayında irili ufaklı 62 zafer kazandığımızı tarihler kaydeder. Bu büyük zaferlerimizin en kesin sonuçlusu olan 30 Ağustos Büyük Türk Zaferi aynı zamanda bütün Batılı ülkelerin de yenilgisi mahiyetinde idi.

Bu Türk zaferi sonucunda ortaya çıkan durum, tarihe yepyeni bir Türk devletinin, tamamiyle millî ve dipdiri bir Türk Devletinin doğmasını sağlamıştır. Avrupalı emperyalist güçlerin tam bir oyunu olarak ortaya çıkan ve ...

Enteresan Bir Deri Türü... / Selcan TAŞÇI

Enteresan Bir Deri Türü...

Her gün aynı şeyleri yazmak durumunda kalmak, inanın bizler için de çok can sıkıcı ama her gün aynı “bilgi kirliliği”nin, ısrarla, tekraren yayılmaya çalışılması karşısında elimizden gelen -elimizden geldiğince- gerçeğin de tekerrürünü sağlayabilmek köşelerimizde!

Varlığının, 68 kuşağının zihnine kazınmış en hazin hatıralardan biri olduğunu sandığım Oral Çalışlar’ın ABD’yle kucak kucağa olmaya dönük (kim kimin kucağında hiç kurcalamayın) heveskâr tutumu karşısında “şok” yaşayacak değiliz elbette. Ama, hiç olmazsa “Ben yarın nasıl bakacağım ...
Read more : Enteresan Bir Deri Türü... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 523 | Yanıtlar : 0

Dikkat!.. Kimyasal provokasyon tehlikesi var / Ahmet TAKAN

Dikkat!.. Kimyasal provokasyon tehlikesi var

Evvelki günün yaygın haberi;

* Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Suriye’ye sınır illere yaşamsal maddeler, ilaç ve gaz maskelerinin stoklandığını ve 7 noktada sığınak yeri belirlendiğini açıkladı. Ayrıca, Suriye’de kullanılan kimyasal silahın Türkiye’yi etkileyip etkilemediği konusunda tarama yapıldığı belirtildi. Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddiası ve olası Suriye müdahalesi öncesi, Türkiye’nin sınır bölgesinde ‘kimyasal’ alarmı verildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sınır bölgesine kimyasal, biyolojik, ...
Read more : Dikkat!.. Kimyasal provokasyon tehlikesi var / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 590 | Yanıtlar : 0

Türkiye bölünürken 30 Ağustos / Ahmet GÜRSOY

Türkiye bölünürken 30 Ağustos

Resim
30 Ağustos günlerindeyiz... Zaman Türk’ün aleyhine işlerken batılı yandaşlar cephesi hızla yol almaya devam ediyor.Tıpkı 1922’lerde olduğu gibi.

Hatırlayın lütfen.. 26 Ağustosta başlayan Büyük Taarruzla hem Batı ittifakını yenmiş ve hem de batının Türkiye içindeki yandaşlarını alt etmiştik. Zafer, uluslararası politik bakımdan dışta ve içte derin sonuçlar doğurmuştu.

Şimdi “zorba” diye nitelendirdikleri tekçi/monolitik yönetim yerine çoğunluğu merkeze alan cumhuriyeti kurmuştuk. Şimdi, herkesi halklara ve dini alt grupları ayırma peşinde olanların aksine, ...
Read more : Türkiye bölünürken 30 Ağustos / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 752 | Yanıtlar : 0

Bu Ahval ve Şerait İçinde 30 Ağustos / Selcan TAŞÇI

Bu Ahval ve Şerait İçinde 30 Ağustos

İstanbul Aydın Üniversitesi Ulusal Güvenlik ve Strateji Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sait Yılmaz’la Suriye konusunda medyanın dayattığı çoğu ezberi bozan bir program yaptık Bengütürk’te.

Özetle;

- Beşar Esad, iddiaların aksine -elbet gerçek bir demokrasiden söz edilemez ama- Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’deki emsallerinden çok daha “adil” bir liderdi. Mevzu hakikaten “demokratikleşme” olsaydı, bölgede bu dönüşümü becermeye en yatkın figürdü. Nitekim ipi “reform” karşıtlığından değil, batının istediği ...
Read more : Bu Ahval ve Şerait İçinde 30 Ağustos / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x