Zaman: Pzt Mar 16, 2026 9:38

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Aysbergin Görünen Yüzü... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Aysbergin Görünen Yüzü...

Cumhuriyet tarihimizin en kritik YAŞ toplantısı başkentte devam ederken, tasfiyenin sergilendiği İzmir’deki Casusluk Davası sürüyor. Türk ordusunda son beş yılda tarihinin en büyük kıyımını yaşıyor. Ankara’daki YAŞ öncesi kuvvet komutanlarının tamamının değişeceği, bazı isimlerin hükümet tarafından tasvip edilmediği gibi haberler okuyoruz. Yıllar önce bu sütunlardan Necdet Özel’in özelliklerini yazmıştım. Henüz ordu komutanı iken beklenildiği gibi sıranın gelmeyeceğini Özel’in özel olarak Genelkurmay Başkanlığı’na taşınacağını ifade etmiştim. Bu Şura’da ise ikinci başkan Hulusi Akar’ın ...
Read more : Aysbergin Görünen Yüzü... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 0

Atatürk mü diktatör? / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Atatürk mü diktatör?

Değerli okurlarım; Atatürk’ümüzün diktatörlük konusundaki düşüncelerini sizlere sunmak istiyorum:

“Ben isteseydim derhal askerî bir diktatörlük kurar ve memleketi öyle yönetmeye kalkışırdım. Fakat ben istedim ki, milletim için çağdaş bir devlet kurayım ve onu yaptım. (Yusuf Ziya Özer, T.T.K. Belleten.Cilt: 3, Sayı: 10, s. 287)

“1932 yılında toplanan I.Türk Tarih Kongresi’nin sonunda Marmara Köşkü” nde verilen çay’da, öğretmenlerden birinin Atatürk’e “Paşam! Birçok Avrupalı muharrirler yazdıklarında, eserlerinde sizi diktatör diye nitelendiriyorlar. Buna ne buyurursunuz?” ...
Read more : Atatürk mü diktatör? / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ | Görüntüleme : 663 | Yanıtlar : 0

Tek İşiniz Bu mu? / Rıfat SERDAROĞLU

Tek İşiniz Bu mu?

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Robert Pearson, 22 Mart 2003 tarihli telgrafında kendi hükümetine şunları sorup izin istemektedir. (Wikileaks belgelerindeki bu konuya ABD itiraz edemedi!)

“Türk Generaller, Tayyip Erdoğan’ın davranışlarından büyük rahatsızlık duymaktadır. R.T. Erdoğan güçlü bir müttefikimizdir. Erdoğan, kendisine desteğin devamı halinde, Ortadoğu ve Irak dâhil olmak üzere Türk Hava Sahasını, kara ve demiryolları ile Mersin ve İskenderun limanlarını kullanımımıza açacağını taahhüt etmektedir. Zaten zaman içerisinde bu imkânların büyük bölümü gerçekleşti. Bölgedeki ...
Read more : Tek İşiniz Bu mu? / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 4647 | Yanıtlar : 0

Bizim Sen Yetkiyi Nasıl Ele Geçirdi? / İsrafil K. KUMBASAR

Bizim Sen Yetkiyi Nasıl Ele Geçirdi?

Resmi gazetede yayınlanan verilere göre, 2004 yılında yalnızca 137.937 üyesi olan Memur Sen, 10 yıl içinde üye sayısını tam ‘beşe’ katlayarak 707.652’ye çıkardı.

Bir sendikanın üye sayısını artırabilmesi için, temsil ettiği kesimin haklarıyla ilgili ‘işveren’ile kora kor, dişe diş bir mücadeleye girişmesi gerekmez mi?

Peki, bu kuruluş hafızalarda yer eden hangi ‘çok önemli’ sendikal mucizeye imza attı da böylesine eşi benzeri görülmemiş bir rekoru yakalamayı başardı?

Başarı, ‘kamu çalışanlarının’hakları ...
Read more : Bizim Sen Yetkiyi Nasıl Ele Geçirdi? / İsrafil K. KUMBASAR | Görüntüleme : 618 | Yanıtlar : 0

Dağlarda PKK Bayrağı / Muharrem BAYRAKTAR

Dağlarda PKK Bayrağı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, PKK’nın Türk topraklarında ‘süreç’ sonrası faaliyetlerini ortaya koyan ilginç bir fotoğraf yayınladı. Yanına gazetecileri alarak Erzincan - Tunceli arasındaki Pülümür Vadisi’ne gitti ve bu vadinin değişik bölgelerinde tepelere dikilmiş PKK bayraklarını gösterdi.

Türk topraklarında PKK bayrağı dalgalanıyordu ve kimsenin umurunda değildi.

Genç’e göre, Tunceli Valisi’nin, Jandarma Komutanı’nın, bölgedeki askerlerin de bundan haberi vardı ve kimse parmağını kımıldatmıyordu.

PKK ile el sıkışmanın gereğini yerine getiriliyor ve Türk topraklarındaki ...
Read more : Dağlarda PKK Bayrağı / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 868 | Yanıtlar : 0

YAŞ Operasyonunun Gerçek Hedefi / Ahmet TAKAN

YAŞ Operasyonunun Gerçek Hedefi

Pilotsuz Hava Kuvvetleri’ne, kaptansız Deniz Kuvvetleri’ne komutan olsan ne olur, olmasan ne olur?..
(İçimden bunları demek geçtiği için yazıya böyle başladım-aht)

Ağustos ayı başında yapılacak YAŞ toplantısı öncesi ve sonrasında sıcak günler yaşayacağımızı bu köşeden sizlere duyurmuştum. Ankara, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki üç generalin istifa haberleri ile kaynıyor. Yandaş medya daha öncede yaptığı gibi Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’nın istifasını “vur emrini veren komutanlardan biri olarak” direkt Uludere olayı ...
Read more : YAŞ Operasyonunun Gerçek Hedefi / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 634 | Yanıtlar : 0

Dünya McCarthy'ye De Kalmadı Be Usta / Selcan TAŞÇI

Dünya McCarthy'ye De Kalmadı Be Usta

Beş yıl kadar önceydi; Nazlı Ilıcak alaycı bir üslupla şöyle yazıyordu Sabah’ta:

“Bir iddiaya göre hükümet muhaliflerini tasfiye ediyor... Buna da 1950’lerdeki referansıyla McCarthy’cilik diyorlar... Demek darbe teşebbüsleri hayali...”

Sonra... Geçenlerde kendisi de o “olmadığını” savunduğu “av listeleri”nden birine dahil edildi, “sivil darbe”nin “balyoz”u “belden aşağı”sına indi; emin de olamıyorum ama zannederim görmüştür “gerçeği”.

Velakin “komşu komşunun sadakatine muhtaç” hale getirildikten sonra; dönülmez “gözetlenme”nin ufkunda, “muhbir” kuşatmasında artık görse ...
Read more : Dünya McCarthy'ye De Kalmadı Be Usta / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 460 | Yanıtlar : 0

Levent Bulut / Komşuluk

Ne yazık ki görevi milletin huzuru ve refahını sağlamak olanlar, bizzat milletin huzurunu kaçıracak söylem ve eylemler içerisinde bulunmaktan biran bile kaçınmaz oldu.

Kürtaj cinayettir demeler, dindar ve kindar nesil istemeler, milli içecek belirlemeler, vapurdan inen kızların giyimlerini gözlemlemeler, sezaryen vs derken şimdide muhbir vatandaş yaratma arzuları devreye girdi.

Başbakan Erdoğan ‘Her şeyi devletten beklemeyin. Bu tencere tavacıları sizler yargıya taşıyacaksınız’ diyerek vatandaşa “komşunuzu ihbar edin” mesajı vermişti ya, Erdoğan’ın konuşması sonrasında Emniyet harekete geçerek, ...
Read more : Levent Bulut / Komşuluk | Görüntüleme : 583 | Yanıtlar : 0

Zagros Jet ve Eski Bir Dert! / Hasan DEMİR

Zagros Jet ve Eski Bir Dert!

Gazetelerde Kuzey Irak’ın ilk havayolu şirketinin Türkler tarafından kurulduğu haberini okuyunca nedense hiç şaşırmadık.

Şaşırmadık çünkü biz bunun olacağını tâ 2004 senesinde gazetemizde yazmış, bir yıl sonra(6.12.2005) bir vesile ile tekrar hatırlatmıştık. Merak edenler bu hatırlatmayı Açık İstihbarat Sitesinde okuyabilir.

Evet, biz, “Kürt Havayolları Türkiye’de büro açacak, Irak’ın kuzeyine seferlere başlayacak” demiştik. Bu işin içinde Türklerin bulunduğunun da altını çizmiştik. Biz o gün Irak’ın kuzeyindeki Kürtlerle görüşmüştük. Onlar da ...
Read more : Zagros Jet ve Eski Bir Dert! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 0

Müslüman Kılığı Altında Bir Domuz / Hulki CEVİZOĞLU

Müslüman Kılığı Altında Bir Domuz

Geçen yazımda Yahya Kemal Beyatlı’nın, Kurtuluş Savaşı sürerken, 9 Mayıs 1921’de İleri Gazetesi’ndeki bir yazısına değinmiştim.. Beyatlı, “Yunan’dan çok Yunanlı olan Türkleri” anlatıyordu.

Bugün, milli mücadelenin sıcağında yazılmış, bir başka yazıya, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun İkdam Gazetesi’ndeki yazısına yer vermek istiyorum.

Tarih 17 Mart 1922.

Büyük Taarruz’a 5,5 ay var.

Bakınız neler olmuş, neler?

Resim

Herkes biliyor ki, vatanımıza saldırmış olan çeşit çeşit düşmanlar, her nereye gittilerse kendilerine yardım eden, ...
Read more : Müslüman Kılığı Altında Bir Domuz / Hulki CEVİZOĞLU | Görüntüleme : 866 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x